Τετάρτη, 12 Νοεμβρίου 2014 00:00

Το σχολείο μου είναι τόσο ψηλό όσο ένα πεύκο πάνω σε άλλο πεύκο…

Οι μαθητές Ευτυχία Δωδεκάτου και Ιάσων Γεωργιόπουλος διάβασαν τις εντυπώσεις που έγραψαν οι μαθητές για το νέο τους σχολείο Οι μαθητές Ευτυχία Δωδεκάτου και Ιάσων Γεωργιόπουλος διάβασαν τις εντυπώσεις που έγραψαν οι μαθητές για το νέο τους σχολείο

ΕΓΚΑΙΝΙΑ 10ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ 
Ο υφυπουργός, ο δήμαρχος, ο περιφερειάρχης, ο πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης και άλλοι που άρχουν εγκαινίασαν νωρίτερα το νέο 10o Δημοτικό Σχολείο. Την παράσταση πάντως έκλεψαν οι μαθητές, με τις εντυπώσεις τους για το νέο τους σχολείο... 
(φωτογραφίες)

ΕΓΚΑΙΝΙΑ 10ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ 
Ο υφυπουργός, ο δήμαρχος, ο περιφερειάρχης, ο πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης και άλλοι που άρχουν εγκαινίασαν νωρίτερα το νέο 10o Δημοτικό Σχολείο. Την παράσταση πάντως έκλεψαν οι μαθητές, με τις εντυπώσεις τους για το νέο τους σχολείο..

«Το σχολείο μου είναι τόσο ψηλό όσο ένα πεύκο πάνω σε ένα άλλο πεύκο»… ήταν αυτό που έγραψε ένας μαθητής, ενώ ένας άλλος ήταν εντυπωσιασμένος από τις κάμερες παρακολούθησης που υπάρχουν στο κτήριο. Ένας ακόμη έγραψε ότι «το σχολείο μου μού αρέσει πολύ μόνο που δεν έχει δέντρα», κάποιος άλλος σημείωσε ότι του κάνει εντύπωση «το ανσανσέρ και οι ηλεκτρικές πόρτες που έχει»…
Την κορδέλα των εγκαινίων έκοψε ο νέος υφυπουργός Παιδείας, Αλέξανδρος Δερμετζόπουλος, παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας, ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης, ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Πέτρος Μισθός, ο διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στη Μεσσηνία Νίκος Κλάδης, ο πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Δήμου Καλαμάτας, Στάθης Μακρής.
Ο διευθυντής του σχολείου, Γιάννης Χριστόπουλος, στην τοποθέτησή του ζήτησε τη στήριξη της δημόσιας εκπαίδευσης από την πολιτεία, τονίζοντας ότι σε τέτοιες δύσκολες περιόδους σαν αυτή που περνάει τώρα η χώρα, η παράδοση αυτών των υποδομών, όπως είναι τα σχολεία, δημιουργούν αισιοδοξία για το μέλλον του τόπου. Πρόσθεσε ότι το δημόσιο σχολείο πρέπει να υποστηριχθεί γιατί παρέχει ίσες ευκαιρίες μόρφωσης και συμβάλλει στην κοινωνική συνοχή.
Παράλληλα όμως ο Γιάννης Χριστόπουλος παρατήρησε ότι εφόσον επενδύθηκαν 2.500.000 ευρώ για τη δημιουργία αυτού του νέου σχολείου, είναι οξύμωρο να μην διατίθενται τα λίγα ακόμη χρήματα που χρειάζονται ώστε να αποδοθεί το νέο διδακτήριο στο σύνολό του στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς.
Σε αυτό το πλαίσιο ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, Γιάννης Μούντανος, σημείωσε ότι η βιβλιοθήκη του σχολείου δεν είναι τίποτα περισσότερο από τέσσερις τοίχοι, το ίδιο και τα δύο εργαστήρια. Ο πρόεδρος σημείωσε ότι ο Σύλλογος αναλαμβάνει πρωτοβουλία να αντιμετωπιστούν αυτές οι ελλείψεις, ζήτησε όμως τη στήριξη των εκπροσώπων των τοπικών αρχών.
Το 10ο Δημοτικό Σχολείο έχει κατασκευαστεί στην οδό Κρήτης, απέναντι από τα Τεχνικά Λύκεια. Στο 10ο Δημοτικό έχουν συγχωνευθεί το πρώην 10ο Δημοτικό και το πρώην 26ο Δημοτικό, τα οποία, μέχρι να κατασκευαστεί το καινούργιο κτήριο, στεγάζονταν σε ενοικιαζόμενους χώρους και στο παλιό ορφανοτροφείο. Λειτουργεί ως 12θέσιο Δημοτικό Σχολείο, έχει 262 μαθητές, 22 εκπαιδευτικούς, 13 αίθουσες διδασκαλίας, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, αίθουσες Βιβλιοθήκης, Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, Φυσικής, Χημείας κ.ά.
Πριν το κόψιμο της κορδέλας μίλησαν ο πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης Θεόκλητος Λαμπρινάκος, ο διευθυντής του σχολείου Γιάννης Χριστόπουλος, ο υφυπουργός Παιδείας Αλέξανδρος Δερμετζόπουλος, ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης, ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας, ο Πέτρος Μισθός, ο Νίκος Κλάδης, ο Γιάννης Μούντανος, ενώ ποιήματα του Παλαμά απήγγειλαν οι μαθητές Δήμητρα Κεντάκη και Κωνσταντίνος Σπυρακόπουλος, καθώς επίσης τις εντυπώσεις των μαθητών διάβασαν οι συμμαθητές τους Ιάσων Γεωργιόπουλος και Ευτυχία Δωδεκάτου.
Στ.Μ.