Τετάρτη, 12 Νοεμβρίου 2014 00:00

Στο Νέο Δελχί η Μαρία Οικονομάκου για την προβολή της Καλαμάτας

ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ 
Για το Νέο Δελχί της Ινδίας θα ταξιδέψουν στις 19 Νοέμβρη η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, Μαρία Οικονομάκου και η δημοτική υπάλληλος Ελένη Παπαδοπούλου, προκειμένου να προβάλουν την πόλη. Παρατάξεις της αντιπολίτευσης μιλούν για τυχάρπαστες τουριστικές πρωτοβουλίες…

ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ 
Για το Νέο Δελχί της Ινδίας θα ταξιδέψουν στις 19 Νοέμβρη η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, Μαρία Οικονομάκου και η δημοτική υπάλληλος Ελένη Παπαδοπούλου, προκειμένου να προβάλουν την πόλη. Παρατάξεις της αντιπολίτευσης μιλούν για τυχάρπαστες τουριστικές πρωτοβουλίες…

Σύμφωνα με το δήμαρχο Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα, στην Πρεσβεία της Ελλάδας στο Νέο Δελχί «υπηρετεί μία εξέχουσα Καλαματιανή, η Αλίκη η Κουτσομητοπούλου. Με επισκέφτηκε και μένα εδώ, την ξέρω πολλά χρόνια, είναι η υπ’ αριθμόν 2 της Πρεσβείας μας στο Νέο Δελχί, μου έστειλε ένα γράμμα και ο κ. Πρέσβης, όπου γίνεται μία πρόταση από την Πρεσβεία, να οργανωθούν καλαματιανές και μεσσηνιακές βραδιές, με προσκεκλημένους ό,τι το καλύτερο έχει να επιδείξει η ινδική κοινωνία στο Δελχί, ώστε να υπάρξει μία γνωριμία με την περιοχή μας».
Σε αυτό το πλαίσιο λοιπόν ο Δήμος στέλνει, εκτός από τη Μαρία Οικονομάκου και την Ελένη Παπαδοπούλου, τον Μεσσήνιο σεφ Πάρι Κωστόπουλο «ο οποίος θα αναλάβει το συντονισμό των μενού με μεσσηνιακά τοπικά προϊόντα που θα παρουσιαστούν εκεί και θα αποσταλούν από το Επιμελητήριο Μεσσηνίας. Επίσης θα προβληθεί κατά την διάρκεια όλων των εκδηλώσεων μισάωρο ντοκυμαντέρ για την Καλαμάτα που έχει σκηνοθετηθεί από τον κο Κατερινόπουλο. Οι αντίστοιχες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στην Πρεσβευτική κατοικία στο Ν. Δελχί καθώς και σε μεγάλα ξενοδοχεία της περιοχής, στις οποίες εκτός του Ινδικού κοινού θα παρευρεθούν και επίτιμοι προσκεκλημένοι (ξενοδοχειακά στελέχη, τουριστικοί πράκτορες, σημαντικοί εισαγωγείς, κ.α.). Οι εν λόγω εκδηλώσεις θα προβληθούν μέσω του τύπου και της τηλεόρασης». 
Την πρόταση της δημοτικής αρχής υπερψήφισαν οι σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης», με τον όρο ότι δεν μπλέκονται στις εκδηλώσεις αυτές ιδιώτες και της «Αλλαγής».
Η παράταξη του Μανώλη Μάκαρη ψήφισε λευκό, σχολιάζοντας ο επικεφαλής της ότι «λειτουργούμε κάπως τυχάρπαστα, επειδή έτυχε να είναι κάποιος εκεί πέρα στην Πρεσβεία στο Νέο Δελχί. Υπάρχει συγκεκριμένος σχεδιασμός για την προώθηση της Καλαμάτας στις αγορές του εξωτερικού; Τι αναμένουμε από την αγορά της Ινδίας; Μήπως θα ήταν καλύτερα να απευθυνθούμε σε κάποιες άλλες αγορές οι οποίες είναι μόνιμες και σταθερές, που υποστηρίζουν την Ελλάδα και δεν γνωρίζουν τη Μεσσηνία όσο θα έπρεπε;».
Επίσης, ο επικεφαλής της «Ανεξάρτητης Συμμαχίας Πολιτών», Μιχάλης Αντωνόπουλος, τόνισε ότι «δεν έχουμε αντίρρηση να πάτε στο Νέο Δελχί, με το καλό να πάτε και με το καλό να γυρίσετε και εσείς και η υπάλληλος, όμως αυτές οι επισκέψεις θεωρώ ότι δεν βοηθάνε. Η κα Κουτσομητοπούλου μπορεί επάξια μέσω του Πρέσβη μας, να μας εκπροσωπήσει και να διαδώσει το μήνυμα της Καλαμάτας σαν πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης, σαν τόπο αναψυχής, σαν έναν τόπο ο οποίος έχει φυσικές ομορφιές. Νομίζω ότι είναι περιττό να γίνουν όλα αυτά». 
Στ.Μ.