Παρασκευή, 28 Νοεμβρίου 2014 00:00

Αν έχει "ψυχή" ο Πετράκος να συγχαρεί δημόσια τον πρωθυπουργό…

Από την κινητοποίηση στο αεροδρόμιο Καλαμάτας με τη συμμετοχή του Θανάση Πετράκου Από την κινητοποίηση στο αεροδρόμιο Καλαμάτας με τη συμμετοχή του Θανάση Πετράκου

ΛΕΕΙ Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΜΑΝΤΑΣ 
Να βγει δημόσια και να συγχαρεί τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση για όσα έχουν δρομολογήσει σχετικά με την αναβάθμιση του αεροδρομίου της Καλαμάτας, καλεί τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Θανάση Πετράκο, ο πρόεδρος της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής της Ν.Δ., Περικλής Μαντάς…

ΛΕΕΙ Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΜΑΝΤΑΣ 
Να βγει δημόσια και να συγχαρεί τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση για όσα έχουν δρομολογήσει σχετικά με την αναβάθμιση του αεροδρομίου της Καλαμάτας, καλεί τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Θανάση Πετράκο, ο πρόεδρος της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής της Ν.Δ., Περικλής Μαντάς…

Με αφορμή την κινητοποίηση που σημειώθηκε με τη συμμετοχή ή και πρωτοβουλία του Θανάση Πετράκου, κατά της ιδιωτικοποίησης του αεροδρομίου, πριν μία εβδομάδα και ακολούθως με αφορμή τη συνάντησή του με τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, για το αεροδρόμιο και τους δρόμους στην περιοχή, ο Περικλής Μαντάς εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:
«Η ελληνική Κυβέρνηση, δια μέσω του Υφυπουργού Άμυνας κ. Λαμπρόπουλου και του Διοικητή της ΥΠΑ κ. Κούκη, κατόπιν σχετικής εντολής του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, παρουσία του Περιφερειάρχη κ. Τατούλη και άλλων θεσμικών φορέων, μόλις 2 μήνες πριν, κι ενώ ήταν σε εξέλιξη η διαδικασία αποκρατικοποίησης των περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας, εξήγγειλε μια σειρά από επενδύσεις που αφορούν την αναβάθμιση του αεροδρομίου Καλαμάτας. Επενδύσεις που ανέρχονται στο ποσό των 30εκ. ευρώ περίπου, με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου και με αναλυτικές πληροφορίες για τους φορείς άντλησης των κονδυλίων.
Πολλοί θεσμικοί και μη, δεν αντιλήφθηκαν ή καλύτερα δεν ήθελαν να αντιληφθούν ότι το αεροδρόμιο της Καλαμάτας δεν ήταν στις προθέσεις της Κυβέρνησης να αποκρατικοποιηθεί, ασχέτως αν συμπεριλαμβανόταν στα περιφερειακά αεροδρόμια του διαγωνισμού. Βιάστηκαν κι έκαναν επαναστατικές δηλώσεις μόνο και μόνο για να εξυπηρετήσουν το μικροκομματικό τους συμφέρον αλλά και για να καλύψουν την ένδειά τους σε προτάσεις, πράξεις, και παρεμβάσεις.
Ο κ. Πετράκος γνωρίζοντας πολύ καλά, όλες αυτές τις ενέργειες, κατά την προσφιλή του μικροπολιτική τακτική, αφού οργάνωσε παράσταση διαμαρτυρίας στο αεροδρόμιο συνοδευόμενος από διάφορους «πρόθυμους» υποστηρικτές, πήγε στον αρμόδιο Υπουργό κ. Χρυσοχοίδη, δήθεν για να πάρει απάντηση στην σχετική επίκαιρη ερώτηση που έχει καταθέσει για την πορεία αναβάθμισης του αεροδρομίου Καλαμάτας. Κι έπειτα βεβαίως, ακολούθησε και το αντίστοιχο δελτίο τύπου, με το οποίο ενημερώνει τον μεσσηνιακό λαό για το «μεγάλο» του ενδιαφέρον για τα έργα υποδομών στο νομό μας. Μάλιστα ήταν τόση η πίεση που άσκησε στον Υπουργό, ο οποίος τον διασφάλισε ότι θα του απαντήσει σε 15 ημέρες σε νέα συνάντηση.
Η κοροϊδία, σε όλο της το μεγαλείο.
Ο κ. Πετράκος όσο κι αν προσπαθεί, δεν θα συνδέσει το όνομά του και το κόμμα του, με κανένα αναπτυξιακό έργο στον τόπο μας.
Το όψιμο και υποκριτικό ενδιαφέρον του, τον τοποθετεί απέναντι στα μεγάλα οραματικά έργα της Μεσσηνίας.
Αλλιώς, αν έχει «ψυχή», ας βγει να συγχαρεί δημόσια την Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό για την ήδη δρομολογημένη ανάπτυξη του αεροδρομίου Καλαμάτας».