Τρίτη, 02 Δεκεμβρίου 2014 00:00

«Περιφερόμενος θίασος» το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας…

Η πτέρυγα της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου, στην νέα αίθουσα του Δημαρχείου Η πτέρυγα της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου, στην νέα αίθουσα του Δημαρχείου

ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΣΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟ 
Με έμμεσο τρόπο και η ίδια η δημοτική αρχή αναγνωρίζει, χωρίς να το παραδέχεται όμως, ότι η νέα αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας δεν πληροί τις προϋποθέσεις του νόμου για τη δημοσιότητα των συνεδριάσεων…

ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΣΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟ 
Με έμμεσο τρόπο και η ίδια η δημοτική αρχή αναγνωρίζει, χωρίς να το παραδέχεται όμως, ότι η νέα αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας δεν πληροί τις προϋποθέσεις του νόμου για τη δημοσιότητα των συνεδριάσεων…

Χθες το Δημοτικό Συμβούλιο συνεδρίασε στην παλιά αίθουσα όπου φιλοξενούνταν, στο αμφιθέατρο του Διοικητηρίου «Αλέξανδρος Κουμουνδούρος», ενώ το ίδιο θα γίνει και απόψε.
Και ο λόγος που το Δημοτικό Συμβούλιο κάνει αυτές τις δύο συνεδριάσεις του στο αμφιθέατρο του Διοικητηρίου, είναι επειδή η νέα αίθουσα δεν χωράει τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων! Και οι πρόεδροι των κοινοτήτων ήταν προσκεκλημένοι στο σύνολό τους στη χθεσινή συνεδρίαση, όπου συζητήθηκε το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2015, όπως είναι προσκεκλημένοι και στην αποψινή, όπου θα συζητηθεί ο προϋπολογισμός του 2015.
Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Μανώλης Μάκαρης, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση κάλεσε τη δημοτική αρχή να παραδεχτεί ότι η νέα αίθουσα του Σώματος είναι ακατάλληλη και να συμφωνήσει ώστε στο εξής όλες οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου να γίνονται στο αμφιθέατρο του Διοικητηρίου. Επιπλέον τόνισε ότι το κόστος για τη δημιουργία της νέας αίθουσας ήταν ασύμφορο, σε σχέση με το κόστος της φιλοξενίας του Σώματος στο αμφιθέατρο.
Ακόμη, ο Μανώλης Μάκαρης έθεσε για άλλη μια φορά το ζήτημα της μη παραχώρησης γραφείου και διοικητικής υποστήριξης στις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στο Δήμο Καλαμάτας μετά από δεκαετίες ολόκληρες.
Ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας, επέμεινε πάντως ότι η νέα αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου «είναι άριστη», αλλά ταυτόχρονα είπε πως όποτε παρίσταται ανάγκη το Σώμα θα μετακομίζει σε άλλη αίθουσα, είτε στο Πνευματικό Κέντρο είτε στο αμφιθέατρο του Διοικητηρίου.
Για την παραχώρηση γραφείου στις μειοψηφίες ο δήμαρχος αναγνώρισε ότι είναι ένα ζήτημα για το οποίο έχουν δίκιο, πρόσθεσε όμως ότι σε λίγες εβδομάδες θα βρεθεί λύση και ειδικότερα οι υπηρεσίες του Δημαρχείου θα μετακομίσουν στο νέο Δημαρχείο (παλιό Νοσοκομείο), οπότε θα απελευθερωθούν χώροι για να παραχωρηθούν στην αντιπολίτευση.
Επιπροσθέτως ο δήμαρχος σχολίασε ότι ο ίδιος και η δημοτική του αρχή δεν είναι σαν άλλους αιρετούς παράγοντες, που δεν δίνουν στις μειοψηφίες τίποτα. Προφανώς ήταν μια ακόμη αιχμή για τον περιφερειάρχη, Πέτρο Τατούλη…
Στο θέμα αναφέρθηκε και ο επικεφαλής της «Ανεξάρτητης Συμμαχίας», Μιχάλης Αντωνόπουλος, που σχολίασε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο έχει μετατραπεί σε «περιφερόμενο θίασο», επαναλαμβάνοντας και εκείνος ότι η νέα αίθουσα δεν είναι κατάλληλη για συνεδριάσεις.
Στ.Μ.