Τρίτη, 16 Δεκεμβρίου 2014 00:00

«Μετεξεταστέα» η παράταξη Μάκαρη στον προϋπολογισμό

Παύλος Μπουζιάνης και Δημήτρης Μπούχαλης Παύλος Μπουζιάνης και Δημήτρης Μπούχαλης

ΝΤΑΓΙΟΠΟΥΛΟΣ3

ΛΕΝΕ ΜΠΟΥΧΑΛΗΣ - ΜΠΟΥΖΙΑΝΗΣ 
Είναι αδιάβαστη η παράταξη Μάκαρη, υποστήριξαν σήμερα ο νυν και ο πρώην αντιδήμαρχος Οικονομικών, Δημήτρης Μπούχαλης και Παύλος Μπουζιάνης, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν προκειμένου να απαντήσουν στη συνέντευξη της μείζονος μειοψηφίας για τον προϋπολογισμό της δημοτικής αρχής

ΛΕΝΕ ΜΠΟΥΧΑΛΗΣ-ΜΠΟΥΖΙΑΝΗΣ 
Είναι αδιάβαστη η παράταξη Μάκαρη, υποστήριξαν σήμερα ο νυν και ο πρώην αντιδήμαρχος Οικονομικών, Δημήτρης Μπούχαλης και Παύλος Μπουζιάνης, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν προκειμένου να απαντήσουν στη συνέντευξη της μείζονος μειοψηφίας για τον προϋπολογισμό της δημοτικής αρχής

«Αφού κόπηκαν στο διαγώνισμα (σ.σ. τη συζήτηση του προϋπολογισμού στο Δημοτικό Συμβούλιο), επανήλθαν μετεξεταστέοι αλλά πιστεύω ότι κόπηκαν και πάλι», είπε ο Δημήτρης Μπούχαλης, υποστηρίζοντας ότι η μείζων μειοψηφία είχε στη διάθεσή της όλα τα στοιχεία για τον προϋπολογισμό από το τέλος του καλοκαιριού, ωστόσο εξακολουθεί να είναι αδιάβαστη.
Σε ό,τι αφορά τις αναφορές της παράταξης του Μανώλη Μάκαρη, ότι η δημοτική αρχή στον προϋπολογισμό του 2015 δεν υποστηρίζει τον πολιτισμό, ο Δημήτρης Μπούχαλης απάντησε ότι η δημοτική αρχή επιχορηγεί με υψηλά ποσά τη Φάρις. Για τον αθλητισμό είπε ότι μπαίνει στον προϋπολογισμό η δαπάνη για την αντικατάσταση του καλύμματος της Τέντας και ότι θα μπει και ο εκσυγχρονισμός του σταδίου.
Για τα έσοδα του Δήμου από τη ρύθμιση των οφειλών ο αντιδήμαρχος είπε ότι δεν αληθεύει η αναφορά της μείζονος μειοψηφίας ότι αυτά θα ανέλθουν στο 1.500.000 ευρώ και αντίθετα αυτό το ποσό θα εισπραχθεί σε ένα βάθος χρόνου 2-3 ετών. Πρόσθεσε ότι τον ενόχλησε η «πολύ βαριά κουβέντα» του Σταμάτη Μπεχράκη, πως αυτά τα έσοδα προέρχονται «από το οικονομικό αίμα των δημοτών», επαναλαμβάνοντας ότι ο Δήμος οφείλει από το νόμο να προβεί στις προβλεπόμενες διαδικασίες για την είσπραξη των ποσών αυτών. Σχολίασε μάλιστα ότι πρόκειται για έναν «κακό νόμο αλλά είναι νόμος και υποχρεούμαστε να τον εφαρμόσουμε».
Από την πλευρά του ο Παύλος Μπουζιάνης σχολίασε ότι η μείζων μειοψηφία «είτε δεν μελέτησε καθόλου τον προϋπολογισμό είτε διάβασε τον προϋπολογισμό κάποιου άλλου Δήμου». Πρόσθεσε ότι τα στοιχεία που επικαλείται δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα.
Σε ό,τι αφορά την κοινωνική πρόνοια, ο Παύλος Μπουζιάνης σημείωσε ότι για το δημοτικό συσσίτιο και για το δεκατιανό των μαθητών ο Δήμος το 2015 θα διαθέσει διπλάσιο ποσό απ’ ό,τι φέτος. Πρόσθεσε ότι συνολικά για το δεκατιανό, το συσσίτιο και το Δημοτικό Παντοπωλείο το 2015 θα διατεθούν πάνω από 200.000 ευρώ.
Σχετικά με τις αναφορές για εγκατάλειψη των Δημοτικών Ενοτήτων Θουρίας, Αρφαρών και Άριος, ο Παύλος Μπουζιάνης υποστήριξε ότι το 2015 θα διατεθούν 1.200.000 ευρώ. Σχολίασε ότι είναι «άλλος ένας μύθος» το ότι η δημοτική αρχή δεν κάνει έργα στην περιφέρεια και επέκρινε τον Δημήτρη Φαββατά, χωρίς να τον κατονομάσει, σημειώνοντας ότι «εμείς κάνουμε έργα ουσίας που αναβαθμίζουν την περιφέρεια. Δεν δίνουμε χρήματα για να ενισχύουμε σχολεία για τις πενταήμερες εκδρομές των μαθητών, όπως έκαναν κάποιοι πρώην αντιδήμαρχοι. Ούτε δίνουμε τα χρήματα για μπύρες και γουρνοπούλες».
Τέλος, ο Παύλος Μπουζιάνης είπε ότι ένας άλλος μύθος είναι ότι δίνονται πολλά λεφτά για εθιμοτυπικές εκδηλώσεις. Η πραγματικότητα, υποστήριξε, είναι ότι θα δοθούν χρήματα το 2015 για το παγκόσμιο φεστιβάλ χορωδιών που θα γίνει στην Καλαμάτα, το οποίο πρόσθεσε ότι θα προσελκύσει εκατοντάδες και χιλιάδες επισκέπτες.
Στ.Μ.