Πέμπτη, 18 Δεκεμβρίου 2014 00:00

Τη συνδρομή Χρυσοχοΐδη ζήτησε ο Νίκας για δρόμους της Καλαμάτας

Ο  υπό κατασκευήν αυτοκινητόδρομος στο ύψος του εργοστασίου Καρέλια, όπου θα λειτουργεί κόμβος σύνδεσης με τη λεωφόρο Αθηνών Ο υπό κατασκευήν αυτοκινητόδρομος στο ύψος του εργοστασίου Καρέλια, όπου θα λειτουργεί κόμβος σύνδεσης με τη λεωφόρο Αθηνών

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ 
Για τους δρόμους, μόνο, συζήτησε σήμερα ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, με τον υπουργό Υποδομών, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, σύμφωνα…

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ 
Για τους δρόμους, μόνο, συζήτησε σήμερα ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, με τον υπουργό Υποδομών, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, σύμφωνα…

…με δελτίο Τύπου εξέδωσε ο Δήμος.
Ο δήμαρχος επισκέφθηκε τον υπουργό στο υπουργείο του, συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο συντηρήσεων, Σαράντο Μαρινάκη, ενώ τον υπουργό πλαισίωσαν διευθυντικά στελέχη, όπως ο Γιάννης Καρνέσης, από την υπηρεσία που είναι υπεύθυνη για τα έργα με σύμβαση παραχώρησης.
Στο δελτίο Τύπου του Δήμου Καλαμάτας σημειώνεται ότι «τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν τα παρακάτω:
Α. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΔΑΚΤΥΛΙΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Ο Δήμαρχος ζήτησε την επιβεβαίωση ότι στο πλαίσιο κατασκευής του Περιφερειακού συμπεριλαμβάνονται και οι δρόμοι διασύνδεσής του με την πόλη της Καλαμάτας (κόμβος Καρέλια→ οδός Αθηνών, ολοκλήρωση κατευθύνσεων κόμβου Λεΐκων, τελευταίο τμήμα οδού Βασιλέως Γεωργίου).
Ο Υπουργός έδωσε την κατηγορηματική διαβεβαίωσή του για την κατασκευή αυτών των έργων και ότι το κόστος για την κατασκευή τους θα προβλέπεται από σχετικό νόμο που θα ψηφιστεί από τη Βουλή.
Β. ΔΡΟΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑ- ΡΙΖΟΜΥΛΟΣ
Για το σπουδαιότατο αυτό έργο ανάπτυξης, για το οποίο ο Δήμος Καλαμάτας διαχρονικά επιδεικνύει μεγάλο ενδιαφέρον, ο Υπουργός ανακοίνωσε ότι στο πρόγραμμα Δημόσιων Επενδύσεων 2015 υπάρχει πρόβλεψη κατασκευής αυτού του μεγάλου οδικού άξονα, με το ποσό των 80 εκατ. ευρώ.
Γ. ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΣ ΝΕΑΣ ΕΙΣΟΔΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Ο Δήμαρχος ζήτησε αυτός ο δρόμος να χαρακτηριστεί ως δευτερεύον επαρχιακό δίκτυο (μέχρι τώρα δεν έχει γίνει χαρακτηρισμός), για να εξυπηρετηθούν επαγγελματίες και επιχειρηματίες (κόμβος πρόσβασης). Ο Υπουργός δεσμεύτηκε για τη ρύθμιση και αυτού του θέματος.
Δ. ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Τέλος, παρουσιάστηκε στον Υπουργό η κατάσταση των δρόμων του Δήμου Καλαμάτας, από άποψη κυρίως οδικής ασφάλειας, και ζητήθηκε η συνδρομή του.