Παρασκευή, 19 Δεκεμβρίου 2014 00:00

Εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας τώρα και εκλογές το φθινόπωρο

Γιάννης Λαμπίρης, Νάσος Αλευράς, Γιάννης Χριστόπουλος, Θανάσης Χειμωνάς και Νάντια Γιαννακοπούλου Γιάννης Λαμπίρης, Νάσος Αλευράς, Γιάννης Χριστόπουλος, Θανάσης Χειμωνάς και Νάντια Γιαννακοπούλου

ΖΗΤΗΣΕ Ο ΘΑΝ. ΧΕΙΜΩΝΑΣ 
«Δυστυχώς ο κίνδυνος επιστροφής στη δραχμή είναι μεγαλύτερος από κάθε άλλη φορά», υποστήριξε ο…

ΖΗΤΗΣΕ Ο ΘΑΝ. ΧΕΙΜΩΝΑΣ 
«Δυστυχώς ο κίνδυνος επιστροφής στη δραχμή είναι μεγαλύτερος από κάθε άλλη φορά», υποστήριξε ο…

…Θανάσης Χειμωνάς, που μαζί με τον Νάσο Αλευρά, μέλη και οι δύο της Εθνικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου ΠΑΣΟΚ - Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη, ήταν οι κύριοι ομιλητές εκδήλωσης που πραγματοποίησε το ΠΑΣΟΚ χθες το βράδυ στο ξενοδοχείο της Καλαμάτας «REX».
Ο Θανάσης Χειμωνάς εξέφρασε την άποψη ότι εκεί που είχε αρχίσει να «αχνοφέγγει» για τη χώρα και την οικονομία, οι εξελίξεις σχετικά με το εγχείρημα εκλογής νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, που φέρνουν πολύ κοντά πλέον το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, βάζουν ξανά τη χώρα σε κρίσιμη κατάσταση. Το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι η πιο σώφρον λύση αυτή τη στιγμή είναι ο Αντώνης Σαμαράς και ο Αλέξης Τσίπρας να συμφωνήσουν για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και επιπλέον να συναινέσουν ώστε να γίνουν εκλογές το φθινόπωρο.
Πάντως ο Θανάσης Χειμωνάς ανέφερε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν τις φοβάται τις εκλογές και ότι το κόμμα του τη συνείδησή του την έχει καθαρή γιατί ανέλαβε τις ευθύνες του από την αρχή της κρίσης και ακολούθησε το δύσκολο δρόμο, που όμως, συνέχισε, ήταν ο μόνος δρόμος για τη σωτηρία της χώρας.
Επίσης ο Θανάσης Χειμωνάς είπε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν έχει καμία ιδεολογική προσέγγιση με τη Νέα Δημοκρατία και τον Αντώνη Σαμαρά, άσχετα αν η ανάγκη για να κρατηθεί η χώρα όρθια επέβαλε την κυβερνητική συνεργασία. Σχολίασε μάλιστα ότι ο Αντώνης Σαμαράς «εκπροσωπεί την πιο ακραία λαϊκιστική δεξιά».
Το ΠΑΣΟΚ, ανέφερε στη συνέχεια, είναι ο μπροστάρης του κεντροαριστερού χώρου και υπογράμμισε την αναγκαιότητα συσπείρωσης της κεντροαριστεράς, η οποία τόνισε ότι είναι η πιο σοβαρή, υπεύθυνη και η πλειοψηφούσα δύναμη στην κοινωνία.
Αντίθετα για το ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι είναι παράταξη χωρίς ιδεολογία και απλά εξαγγέλλει παροχές, χωρίς ωστόσο να λέει που θα βρει τα λεφτά για να τις κάνει. Σχολίασε όμως ότι για τον ελληνικό λαό που βρίσκεται στα όριά του, αυτή η πολιτική είναι «τουλάχιστον ανήθικη και απάνθρωπη».
Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμό από τον γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, Γιάννη Χριστόπουλο, ενώ στο πάνελ κάθισαν και η Νάντια Γιαννακοπούλου με τον Γιάννη Λαμπίρη από τη νεολαία.
Στ.Μ.