Δευτέρα, 29 Δεκεμβρίου 2014 17:38

Διαφωνούν Καλαμάτα και Μεσσήνη για τη διάλυση του Συνδέσμου Ύδρευσης

Το αντλιοστάσιο του Συνδέσμου Ύδρευσης στο Πήδημα Το αντλιοστάσιο του Συνδέσμου Ύδρευσης στο Πήδημα

ΣΥΜΦΩΝΕΙ Η ΜΑΝΗ 
Σε αντιπαράθεση φαίνεται ότι βρίσκονται και πάλι οι Δήμοι Καλαμάτας και Μεσσήνης, αυτή τη φορά για τη διάλυση του Συνδέσμου Ύδρευσης Δήμων Καλαμάτας, Μεσσήνης και Δυτικής Μάνης…

ΣΥΜΦΩΝΕΙ Η ΜΑΝΗ 
Σε αντιπαράθεση φαίνεται ότι βρίσκονται και πάλι οι Δήμοι Καλαμάτας και Μεσσήνης, αυτή τη φορά για τη διάλυση του Συνδέσμου Ύδρευσης Δήμων Καλαμάτας, Μεσσήνης και Δυτικής Μάνης…

Τη διάλυση του Συνδέσμου προωθεί η δημοτική αρχή Καλαμάτας, η οποία φαίνεται ότι θα τα καταφέρει κιόλας, καθώς έχει εξασφαλίσει τη σύμφωνη γνώμη του Δήμου Δυτικής Μάνης.
Όλα πάντως θα κριθούν το βράδυ, στη συνεδρίαση της διοίκησης του Συνδέσμου Ύδρευσης.
Για τη διάλυση του Συνδέσμου απαιτείται απόφαση με την πλειοψηφία των δύο τρίτων. Η Διοίκηση του Συνδέσμου αποτελείται από 15 μέλη, ο Δήμος Καλαμάτας έχει τα δέκα, ο Δήμος Μεσσήνης τα τέσσερα και ο Δήμος Δυτικής Μάνης το ένα.
Από τα δέκα μέλη του Δήμου Καλαμάτας το ένα προέρχεται από τη μείζονα αντιπολίτευση και φαίνεται ότι τάσσεται κατά της διάλυσης του Συνδέσμου. Μένουν λοιπόν εννέα σύμβουλοι που ζητούν τη διάλυση, στους οποίους όμως προστίθεται και ο ένας σύμβουλος του Δήμου Δυτικής Μάνης. Με δέκα ψήφους λοιπόν ο Δήμος Καλαμάτας μπορεί να επιτύχει τη διάλυση του συνδέσμου.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του «Kalamata Journal», ο Δήμος Δυτικής Μάνης συμφωνεί με τη διάλυση του συνδέσμου μετά τις διαβεβαιώσεις της δημοτικής αρχής Καλαμάτας ότι θα εξασφαλίσει στη Μάνη όσο νερό χρειάζεται αλλά και τη συντήρηση του δικτύου.
Σε σημερινή του ανακοίνωση για το θέμα ο Δήμος Καλαμάτας επισημαίνει τα εξής: «Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Δημαρχείο Καλαμάτας, με τη συμμετοχή του Δημάρχου Καλαμάτας κ. Παναγιώτη Νίκα, Δυτικής Μάνης κ. Γιάννη Μαραμπέα, εκπροσώπους του Δήμου Μεσσήνης, υπηρεσιακούς παράγοντες και του Διευθυντή της τοπικής Διεύθυνσης Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Παναγιώτη Μπασάκου, με θέμα τη διάλυση του Συνδέσμου Ύδρευσης. Ο Δήμαρχος Καλαμάτας παρέσχε διαβεβαιώσεις διασφάλισης των δικαιωμάτων όλων των Δήμων και επίσης την μείωση τις τιμής του νερού, το οποίο σήμερα ο Σύνδεσμος πωλεί με 0,11 ευρώ το κυβικό».
Τέλος επισημαίνεται ότι ο Δήμος Καλαμάτας έχει βεβαιωμένες οφειλές προς το Σύνδεσμο ύψους σχεδόν 1.000.000 ευρώ, χωρίς τις προσαυξήσεις.
Στ.Μ.