Τετάρτη, 31 Δεκεμβρίου 2014 15:02

Πρόεδροι ορεινών χωριών της Καλαμάτας αδιαφόρησαν για την έλευση του χιονιά!

Πλησίασε το μισό μέτρο το χιόνι στις Πηγές της Αλαγονίας. Η φωτογραφία από τη σελίδα των Πηγών στο Facebook Πλησίασε το μισό μέτρο το χιόνι στις Πηγές της Αλαγονίας. Η φωτογραφία από τη σελίδα των Πηγών στο Facebook

ΑΓΝΟΟΥΣΑΝ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ 
Ενώ ο μηχανισμός του Δήμου Καλαμάτας ήταν σε ετοιμότητα για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που έφερε ο χιονιάς, εκείνοι που θα έπρεπε να βρίσκονται σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού, δηλαδή οι πρόεδροι των ορεινών χωριών, αδιαφόρησαν ή και κοιμόντουσαν…

ΑΓΝΟΟΥΣΑΝ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ 
Ενώ ο μηχανισμός του Δήμου Καλαμάτας ήταν σε ετοιμότητα για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που έφερε ο χιονιάς, εκείνοι που θα έπρεπε να βρίσκονται σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού, δηλαδή οι πρόεδροι των ορεινών χωριών, αδιαφόρησαν ή και κοιμόντουσαν…

Στο Δήμο Καλαμάτας υπάρχει έντονη ενόχληση για ορισμένους προέδρους ορεινών χωριών, οι οποίοι μένουν στην Καλαμάτα και όταν νωρίς το πρωί ερωτήθηκαν εάν αντιμετωπίζουν προβλήματα και αν χρειάζονται βοήθεια, δήλωσαν άγνοια. Πολύ αργότερα όμως, όταν ενημερώθηκαν από συγχωριανούς τους για κλείσιμο δρόμων και άλλα προβλήματα, ζήτησαν τη βοήθεια του Δήμου, ο οποίος όμως ήταν αδύνατο να τους βοηθήσει άμεσα, διότι είχε στείλει μηχανήματα και προσωπικό σε άλλες περιοχές.
Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχαμε από τους αρμόδιους αντιδήμαρχους Καλαμάτας, Ανδρέα Καραγιάννη και Σαράντο Μαρινάκη, νωρίς το πρωί είχαν αποκλειστεί από τα χιόνια χωριά στην περιοχή της Αλαγονίας και στα ορεινά των Αρφαρών, όπως και στην περιοχή της Πολιανής.
Η μεγαλύτερη δυσκολία υπήρξε κατά την προσπάθεια εκχιονισμού του δρόμου από την Αρτεμισία προς τις Πηγές και την Αλαγονία, όπου το ύψος του χιονιού πλησίασε το μισό μέτρο. Μάλιστα στην περιοχή των Πηγών ο δρόμος, εκτός από το χιόνι, είχε κλείσει και από δέντρα που έπεσαν. Ωστόσο μέχρι το μεσημέρι ο δρόμος είχε καθαριστεί, ενώ ακολούθησε προσπάθεια καθαρισμού του δρόμου από το Λαγού Χάνι προς τη Νέδουσα.
Προσπάθεια για την αντιμετώπιση των προβλημάτων καταβάλλεται και από την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, η οποία σε σχετική ανακοίνωσή της σημειώνει: «Συνεχίζονται τα έντονα καιρικά φαινόμενα που πλήττουν την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, ενώ σταδιακή εξασθένιση αναμένεται από την Πέμπτη 1 Ιανουαρίου 2015.
Οι Υπηρεσίες της ΠΕΜ βρίσκονται σε ετοιμότητα, προκειμένου να παρέμβουν και να αντιμετωπιστούν προβλήματα που προκύπτουν.
Εκχιονιστικά μισθωμένα μηχανήματα ιδιωτών, καθώς και μηχανήματα της Π.Ε. Μεσσηνίας  (grader και αλατιέρα για τη ρίψη αλατιού) επιχειρούν στην Εθνική οδό Καλαμάτας - Σπάρτης στον Ταΰγετο, προκειμένου να διατηρήσουν το δρόμο ανοικτό. Εκεί η κυκλοφορία γίνεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων. 
Μηχάνημα της Π.Ε. Μεσσηνίας  προχώρησε σήμερα σε καθαρισμό του δρόμου από χιόνια στην Επ. οδό Πολιανή - Δυρράχι.
Επίσης, στην περιοχή της Είρας (7η Επ. Οδός) όπου παρουσιάστηκε χιονόπτωση, τα προβλήματα αντιμετωπίζονται από χθες με μισθωμένα μηχανήματα ιδιωτών.
Το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Μεσσηνίας βρίσκεται σε ετοιμότητα και επικοινωνία με τους αρμοδίους και τους Δήμους για τα προβλήματα που παρουσιάζονται.
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας εφιστά την προσοχή των πολιτών στις περιοχές που κρίνονται ως υψηλού κινδύνου, καθώς και την αποφυγή των μετακινήσεων, εκτός των περιπτώσεων που κρίνονται άκρως απαραίτητες».
Στ.Μ.