Τρίτη, 13 Ιανουαρίου 2015 17:13

"Παγώνει" ξανά η επέκταση του Αστικού ΚΤΕΛ ως το Νοσοκομείο

ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΤΑ ΤΑΧΙ 
Τις "ξαναμάζεψε" η δημοτική αρχή Καλαμάτας τις εξαγγελίες της για την επέκταση της αστικής συγκοινωνίας μέχρι το Νοσοκομείο, ένα αίτημα πολλών κατοίκων της πόλης εδώ και πολλά χρόνια…

ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΤΑ ΤΑΧΙ 
Τις "ξαναμάζεψε" η δημοτική αρχή Καλαμάτας τις εξαγγελίες της για την επέκταση της αστικής συγκοινωνίας μέχρι το Νοσοκομείο, ένα αίτημα πολλών κατοίκων της πόλης εδώ και πολλά χρόνια…

Το θέμα επρόκειτο να συζητηθεί το μεσημέρι στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, ώστε μεθαύριο, που θα συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο, να ληφθεί η οριστική απόφαση. Ωστόσο, ο πρόεδρος της Επιτροπής, αντιδήμαρχος Ανδρέας Καραγιάννης, ζήτησε την αναβολή του θέματος, με το επιχείρημα ότι χρειάζεται να γίνει μια πληρέστερη εισήγηση αλλά και να αποφανθούν προηγουμένως η Επιτροπή Διαβούλευσης και η Δημοτική Κοινότητα Καλαμάτας.
Στη συνεδρίαση παραβρέθηκε ο αντιπρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ, Χρήστος Μουστρούχος, που τόνισε ότι η πίεση από τους επιβάτες, που ζητούν να φτάνει το αστικό λεωφορείο μέχρι το Νοσοκομείο, είναι μεγάλη.
Από την άλλη όμως ο πρόεδρος των ΤΑΧΙ Καλαμάτας, Παναγιώτης Γιαννακόπουλος, είπε ότι εάν συμβεί κάτι τέτοιο τότε οι ταξιτζήδες θα αναγκαστούν να παραδώσουν τα κλειδιά των αυτοκινήτων τους! Όπως τόνισε, τα ταξί δεν έχουν καθόλου δουλειά και θα υποστούν ακόμη μεγαλύτερη ζημιά εάν πάρει μερίδα αυτού του συγκοινωνιακού έργου και το Αστικό ΚΤΕΛ. Επίσης ο πρόεδρος των ΤΑΧΙ σημείωσε ότι ο κλάδος του βοηθάει όσο μπορεί το κοινωνικό σύνολο σε ό,τι αφορά τις μετακινήσεις, ρίχνοντας όσο μπορεί το κόστος.
Ο εκπρόσωπος της μείζονος μειοψηφίας, Παναγιώτης Αλούπης, δεν έφερε αντίρρηση στην πρόταση για την αναβολή του θέματος, τόνισε όμως ότι το θέμα πρέπει να εξεταστεί στο σύνολό του, σημειώνοντας ότι αποσπασματικά μέτρα δεν δίνουν λύσεις. Ζήτησε δηλαδή να διερευνηθεί η επέκταση του Αστικού ΚΤΕΛ και στη Βέργα και στη Μικρή Μαντίνεια και σε άλλες ενδεχομένως περιοχές γύρω από την Καλαμάτα.
Οι σύμβουλοι των ελασσόνων μειοψηφιών, Γιάννης Χριστόπουλος και Μιχάλης Αντωνόπουλος, διαφώνησαν με την αναβολή, τονίζοντας ότι ο κόσμος δεν μπορεί να περιμένει άλλο και υπογραμμίζοντας ότι δεν μπορούν να δικαιολογηθούν οι συνεχείς αναβολές της δημοτικής αρχής επάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα.
Στ.Μ.