Πέμπτη, 15 Ιανουαρίου 2015 17:34

ΑΝΕΛ: “Να σταματήσει επιτέλους ο κατήφορος της καταστροφής”

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΓΙΑΝΝΗ ΜΟΙΡΑ 
Αυτό που κρίνεται στις εκλογές της 25ης Γενάρη είναι αν η Ελλάδα θα αλλάξει δρόμο ή θα οδηγηθεί στην οριστική κατάρρευση, τονίζει ο γενικός γραμματέας των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Γιάννης Μοίρας, σε συνέντευξή του στην Kalamata Journal

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΓΙΑΝΝΗ ΜΟΙΡΑ 
Αυτό που κρίνεται στις εκλογές της 25ης Γενάρη είναι αν η Ελλάδα θα αλλάξει δρόμο ή θα οδηγηθεί στην οριστική κατάρρευση, τονίζει ο γενικός γραμματέας των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Γιάννης Μοίρας, σε συνέντευξή του στην Kalamata Journal

συνέντευξη στον 
Σταύρο Χ. Μαρτίνο
Υπογραμμίζει ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες είναι οι εγγυητές για την αλλαγή της πορείας της χώρας και την υπεράσπιση των εθνικών θεμάτων, την αντιμετώπιση της «λαθρομετανάστευσης», τη διαφύλαξη του ρόλου της Εκκλησίας, τη στήριξη της πραγματικής οικονομίας και κυρίως της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας και της εργασίας.
Ο Γιάννης Μοίρας παρουσιάζει την πρόταση των Ανεξάρτητων Ελλήνων για την αντιμετώπιση του οικονομικού προβλήματος της χώρας και την υπόθεση του χρέους, εξαπολύει επίθεση στη Νέα Δημοκρατία του Αντώνη Σαμαρά, στον Ευάγγελο Βενιζέλο, τον Γιώργο Παπανδρέου, τη Χρυσή Αυγή, από τα βέλη του δεν ξεφεύγει το ΚΚΕ, ενώ αφήνει αιχμές και για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ, όσον αφορά την επιδίωξή του για αυτοδυναμία και τις «αριστερίστικες» θέσεις κάποιων συνιστωσών του.
Μιλάει ακόμη για την υπόθεση Χαϊκάλη, σχολιάζει τις δημοσκοπήσεις, ενώ αναφέρεται και στο ψηφοδέλτιο των Ανεξάρτητων Ελλήνων στη Μεσσηνία, τονίζοντας ότι το συγκροτούν επιστήμονες, επαγγελματίες, άνεργοι, άνθρωποι με ήθος και ηθική υπόσταση και αξία.

-Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες γιατί επέμειναν ότι πρέπει οπωσδήποτε να γίνουν εκλογές;
Για να σταματήσει επιτέλους ο κατήφορος της καταστροφής στον οποίο οδηγούν την Πατρίδα η κυβέρνηση και οι μνημονιακές δυνάμεις. Πέντε χρόνια επαίρονται ότι καταπολεμούν το χρέος κι αυτό μένει αμείωτο. Ως ποσοστό μάλιστα έχει εκτοξευτεί στο 175%, κάτι το αναμενόμενο εφόσον το ΑΕΠ έχει καταρρεύσει κατά 25%. Μιλάμε δηλαδή για πλήρη αποτυχία του λεγόμενου success story. Την ίδια ώρα, προς χάριν του χρέους εφαρμόζονται συνεχή μνημόνια λιτότητας, ύφεσης και ανεργίας που έχουν καταστρέψει την Οικονομία και την Κοινωνία.  Χαρακτηριστικά…
- 1 στις 3 επιχειρήσεις έβαλαν λουκέτο.
- 1 εκατομμύριο Έλληνες έχασαν τη δουλειά τους.
- Η ανεργία (μαζί με την αδήλωτη) έχει ξεπεράσει το 30% και ειδικά των νέων ανθρώπων, το 60%.
- 160 χιλιάδες συμπατριώτες, επιστήμονες οι περισσότεροι, έφυγαν έξω μετανάστες.
- Οι μισθοί μειώθηκαν 38%, οι συντάξεις 45%, το οικογενειακό εισόδημα 30%. Αν λογαριάσουμε  μάλιστα και φόρους, χαράτσια, κατάργηση επιδομάτων, απαλλαγών και δωρεάν παροχών του κράτους πρόνοιας, τότε το οικογενειακό εισόδημα έχει υποχωρήσει κάτω από 50%. 
- Η φτώχεια αυξήθηκε 99%, 6 στους 10 Έλληνες ζουν στα όρια της φτώχειας ή κάτω από αυτά, 2 στους 10 βρίσκονται εντός του φάσματος του κοινωνικού αποκλεισμού.
- Η Ελλάδα είναι πρώτη στην παιδική φτώχεια στον αναπτυγμένο κόσμο (με την Τουρκία 11η), 450 χιλιάδες παιδάκια δεν σιτίζονται σωστά λόγω φτώχειας στα σπίτια τους, 150 χιλιάδες έχουν ανάγκη μαθητικού συσσιτίου.
- Καθημερινά έχουμε 2-3  δηλωμένες αυτοκτονίες, ενώ υπάρχουν πολλές αδήλωτες.
Μιλάμε δηλαδή για μία τεράστια οικονομική, κοινωνική, ανθρωπιστική κρίση, που όμοιά της δεν έχει ποτέ χτυπήσει δυτική χώρα μετά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Ήταν λοιπόν καθήκον μας να σταματήσουμε όλη αυτή την κατάσταση και να ρίξουμε την κυβέρνηση. Είναι ψέμα πάντως ότι ο Σαμαράς δεν ήθελε εκλογές, αφού μετέφερε το θέμα Προέδρου πίσω χρονικά και υπέδειξε υποψήφιο που δεν είχε χαρακτήρα και χαρακτηριστικά συναίνεσης.  Βιαζόταν προφανώς ο πρωθυπουργός να κάνει εκλογές πριν βρεθεί στη θέση να υλοποιήσει τα νέα βαριά μέτρα για τα οποία είχε δεσμευτεί έναντι της Τρόικα όπως φανερώνει το email Χαρδούβελη.

-Τι κέρδισαν οι βουλευτές του κόμματος μη ψηφίζοντας για Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τι θα κερδίσουν οι πολίτες και η χώρα;
Κερδίσαμε την αναγνώριση του κόσμου ότι εκείνο που λέμε το εννοούμε και το κάνουμε πράξη. Απαλλάξαμε τον τόπο από αυτή την επικίνδυνη κυβέρνηση. Οι ψήφοι που έλειπαν από τον Σαμαρά ήταν 12, όσοι και οι βουλευτές μας. Δεν λυγίσαμε στιγμή, μολονότι δεχτήκαμε ανήθικο πόλεμο από το κομματικό κράτος, αλλά και ένα παρακράτος που υφίσταται και που λειτουργεί σε βάρος της Δημοκρατίας. Ως και εξαγορά βουλευτών μας αποπειράθηκαν να κάνουν όπως αποδεικνύουν τα βαριά και αδιάσειστα στοιχεία της υπόθεσης Χαϊκάλη, που κάποιοι έσπευσαν να καταχωνιάσουν στα αρχεία. 
Η κυβέρνηση λέει ότι αν δεν επανεκλεγεί, θα έρθει το χάος. Εμείς σας λέμε ότι αν παρέμενε έστω και ελάχιστα παραπάνω η κυβέρνηση, θα συνέβαιναν με απόλυτη βεβαιότητα τα ακόλουθα:
- Θα μειώνονταν κι άλλο μισθοί-συντάξεις.
- Θα αυξάνονταν τα λουκέτα και ακόμη περισσότερος κόσμος θα έχανε τη δουλειά του.
- Θα αυξανόταν η φτώχεια και μεγαλύτερος ακόμη αριθμός συμπολιτών μας θα περνούσε στο φάσμα του κοινωνικού αποκλεισμού με στέρηση αγαθών όπως θέρμανση, φάρμακα, ρουχισμός, τροφή.
- Θα ξεσπούσε τσουνάμι πλειστηριασμών και κατασχέσεων σε βάρος οφειλετών και δανειοληπτών.
Βλέπετε λοιπόν ότι είναι ανάγκη να φύγουν από την εξουσία Σαμαράς-Βενιζέλος και να βγουν από το κάδρο Παπανδρέου-Θεοδωράκης που είναι κι αυτοί κομμάτια του μνημονιακού στρατοπέδου. Ειδικά ο ΓΑΠ ήταν εκείνος που επίτηδες οδήγησε το καράβι στα βράχια, εκτελώντας σχέδιο χρεοκοπίας της Ελλάδας.

-Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα μπουν στη Βουλή; Οι δημοσκοπήσεις δίνουν μικρά ποσοστά στο κόμμα σας. Εσείς τι περιμένετε;
Και το 2012 έδειχναν πώς δεν μπαίναμε καν στη Βουλή και τελικά πήραμε 11 ποσοστιαίες μονάδες. Για μία ακόμη φορά τα γκάλοπ, θα πέσουν έξω. Διότι το βλέπουμε στη δική μας κοινωνική σφυγμομέτρηση καθημερινά στις περιοδείες μας. Όπου κι αν έχει πάει ο Πάνος Καμμένος ο κόσμος τον υποδέχεται με χαρά και τον αποδέχεται ως τον ρυθμιστή κι εγγυητή της επόμενης μέρας. 
Ας δούμε όμως με προσοχή ποιες είναι οι επιλογές που έχει ο πολίτης στις εκλογές:
- Καταρχάς μία νέα ΝΔ που είναι αμάλγαμα ΠΟΛΑΝ, ΛΑΟΣ, ΕΠΕΝ, Δίκτυο 21. Τρίζουν τα κόκαλα του αείμνηστου Καραμανλή με την παρουσία Βορίδη, Γεωργιάδη, Πλεύρη, Κρανιδιώτη, Λαζαρίδη κ.α. Επίσης, έναν Σαμαρά που άλλα έλεγε για το Μνημόνιο το 2012 και αμέσως μετά, έφερε το success story της καταστροφής. Τέλος, μία Δεξιά αδέξια που απειλεί να πάρει τα σπίτια των Ελλήνων, πράγμα για το οποίο κατηγορούσε άλλοτε τους κομμουνιστές.
- Επίσης, ένα ΠΑΣΟΚ της κλεπτοκρατίας και του ενδοτισμού που πέταξε στα σκουπίδια το «Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες» του Αντρέα.
- Έναν Παπανδρέου που κανονικά θα έπρεπε να είχε ήδη περάσει εξεταστική για το πώς μπήκαμε στα μνημόνια (όπως υποσχόταν στο λαό προεκλογικά το 2012 ο Σαμαράς) και να είχε ήδη οδηγηθεί στη φυλακή.
- Ένα Ποτάμι που αποτελεί την Πέμπτη Φάλαγγα της Διαπλοκής στην καρδιά του πολιτικού συστήματος.
- Ένα ΚΚΕ που αφήνει στο απυρόβλητο Σαμαρά-Βενιζέλο-Παπανδρέου και στόχος του είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Που και που κι εμείς, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.
- Έναν ΣΥΡΙΖΑ που αναζητεί πάση δυνάμει αυτοδυναμία δίχως να κατανοεί ότι η επόμενη μέρα πρέπει να χτιστεί στη βάση μίας εθνικής, πατριωτικής, δημοκρατικής, αντιμνημονιακής συνεργασίας και συνεννόησης. Επίσης έναν ΣΥΡΙΖΑ που ορισμένες συνιστώσες στο εσωτερικό του εξακολουθούν και διέπονται από ακραία αριστεριστικά σύνδρομα.
- Τη Χρυσή Αυγή που ελέγχεται ως εγκληματική οργάνωση, έχει νεοναζιστική ταυτότητα και διά μέσου Μπαλτάκου βρισκόταν σε ανοικτή γραμμή με τη ΝΔ. Τι δουλειά έχουν οι Έλληνες πατριώτες και οι Έλληνες νοικοκυραίοι να ψηφίσουν ένα τέτοιο έκτρωμα;
Αφήνω τελευταίους εμάς, τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Ένα Κίνημα Πολιτών κι όχι ένα κόμμα τζακιών και κολλητών όπως είναι τα συστημικά κόμματα που ξέραμε μέχρι σήμερα. Ένα Κίνημα με εθνικές, πατριωτικές, δημοκρατικές αξίες, αρχές και ιδεώδη, με έναν αρχηγό που βρισκόταν πάντοτε και εξακολουθεί να βρίσκεται σε ευθεία σύγκρουση και ρήξη με τη Διαπλοκή, τους ντόπιους ολιγάρχες και την ξενοκρατία. Ένα Κίνημα, που δεν κάνει παλινωδίες και μένει πιστό και συνεπές στις θέσεις και τις δεσμεύσεις του. Ένα Κίνημα που λειτουργεί ως εγγυητής στα Εθνικά Θέματα, την αντιμετώπιση της Λαθρομετανάστευσης, τη διαφύλαξη του ρόλου και του κύρους της Εκκλησίας που κάποιοι θέλουν να την αφοπλίσουν, να την παροπλίσουν και να την περιθωριοποιήσουν. Ένα Κίνημα που έχει κυβερνητική πρόταση που δίνει κίνητρα στην πραγματική Οικονομία, λύσεις στους επιχειρηματίες με πρώτους τους μικρομεσαίους και δουλειές στους νέους μας. 
Κοντολογίς, απευθύνω στον πολίτη το μήνυμα να μην εμπιστεύεται δημοσκοπήσεις εταιρειών που σε μεγάλο βαθμό σιτίζονται από το κομματικό κράτος ή δεν φέρουν καν πιστοποίηση ως μέλη στις σχετικές Ενώσεις και Συνδέσμους του κλάδου και στις 25 Ιανουαρίου να ενισχύσει με την ψήφο του τους Ανεξάρτητους Έλληνες για να είμαστε ισχυροί στη Βουλή.

-Τι κρίνεται για τους Έλληνες και τη χώρα στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου;
Κρίνεται αν η Ελλάδα θα αλλάξει δρόμο, ή θα βαδίσει προς την οριστική κατάρρευση στην οποία την οδηγούν η κυβέρνηση και οι μνημονιακές δυνάμεις. Δεν είναι δύσκολο να καταλάβουμε ότι είναι αδύνατον να βγούμε από την κρίση μέσω της εφαρμογής ενός προγράμματος σκληρής λιτότητας σαν αυτό που εφαρμόζεται. Λιτότητα σημαίνει φτώχεια στα νοικοκυριά, κατάρρευση της πραγματικής Οικονομίας της καθημερινότητας και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, λουκέτα, απολύσεις. Τι φέρνουν όλα αυτά; Ακόμη περισσότερη φτώχεια, ύφεση και ανεργία. Πρόκειται για τη συνταγή της ανακυκλούμενης, αυτοτροφοδοτούμενης καταστροφής. Πρόκειται όντως για το φάρμακο που σκοτώνει τον ασθενή αντί να τον κάνει καλά, όπως έλεγε παλιά ο Σαμαράς, πριν αλλάξει εντελώς πολιτική αποδεικνύοντας ότι έπαιζε παιχνίδι με το ΠΑΣΟΚ. Επίσης καταλαβαίνουμε όλοι ότι δεν μπορούμε να βρισκόμαστε στα δεσμά της συνεχούς ανακύκλωσης δανεικών και σε μία διαδικασία εθνικού ξεπουλήματος.
Στις 25/1 σπάμε τα δεσμά, βγαίνουμε από τα Μνημόνια, τη λιτότητα και την ύφεση, πάμε σε μία εντελώς διαφορετική αντιμετώπιση της υπόθεσης του χρέους, βάζουμε μπροστά τη μηχανή της Οικονομίας και απελευθερώνουμε τις τεράστιες δυνάμεις του τόπου μας με έμφαση σε Πολιτισμό-Παιδεία, Τουρισμό-Ναυτιλία, Ενέργεια-Τεχνολογία-Καινοτομία, επενδυτικά σχήματα και ανοίγματα με μεγάλους διεθνείς στρατηγικούς εταίρους και την αναβίωση του Πρωτογενή Τομέα και των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων. 

-Η υπόθεση Χαϊκάλη, στην οποία αναφερθήκατε πριν, πιστεύετε ότι έπεισε τους Έλληνες πως έγινε απόπειρα χρηματισμού και εξαγοράς βουλευτή;
Υπάρχουν τα στοιχεία και οι αποδείξεις, όλα τους αδιάσειστα. Οι ντόπιοι ολιγάρχες, το παρασιτικό κεφάλαιο, οι δανειστές και οι εδώ εκπρόσωποί τους έδωσαν τα ρέστα τους να μαζέψουν τις 180 ψήφους, αλλά η Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων αντιστάθηκε. Να δει ο λαός το πρωτογενές υλικό της υπόθεσης που μπήκε στο αρχείο. Να ανοίξει το απόρρητο των επικοινωνιών. Τι φοβάται επιτέλους η Δικαιοσύνη; Ποιος κυβερνά επιτέλους αυτό τον τόπο; Οι Έλληνες δεν τρώνε κουτόχορτο, ξέρουν ότι ζούμε σε ένα κυβερνητικό καθεστώς σήψης, διαφθοράς και χειραγώγησης.

-Εάν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες μπουν στη Βουλή, θα έχουν θέση σε μια κυβέρνηση συνεργασίας και τι όρους προτίθενται να βάλουν;
Παρακάμπτω το πρώτο σκέλος, διότι θα είμαστε σίγουρα στη Βουλή και μάλιστα ισχυροί, πάντοτε με την στήριξη και την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού. Ως προς τις προϋποθέσεις μίας πιθανής συμμετοχής μας σε ένα σχήμα κυβερνητικής συνεργασίας έχουμε θέσει συγκεκριμένους στόχους, που αποτελούν και προαπαιτούμενα. Είναι αυτό που ονομάζουμε κόκκινες γραμμές.
- Απαιτούμε άμεση έξοδο από τα μνημόνια, καταγγελία των παράνομων και καταχρηστικών συμβάσεων, έλεγχο του επαχθούς και επονείδιστου χρέους από σχετική διεθνή επιτροπή και διαγραφή του, διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών, τερματισμό της πολιτικής της λιτότητας και εφαρμογή μίας πολιτικής ανάπτυξης.
- Απαιτούμε να καθίσουν στο σκαμνί αυτοί που μας έβαλαν στα μνημόνια. Να κλειστούν οι κλέφτες και οι καταχραστές φυλακή και να κατασχεθούν τα κλεμμένα.  
- Απαιτούμε δίκαιη φορολογία για τις επιχειρήσεις, ανταγωνιστική με τα όμορα κράτη. Απόδοση στους επιχειρηματίες (και ειδικά στους μικρομεσαίους) κινήτρων ελάφρυνσης επί των βαρών και των χρεών τους και ουσιαστική βοήθεια για τόνωση της δράσης και της δραστηριότητάς τους. 
- Απαιτούμε οι φόροι να είναι ανάλογοι της φοροδοτικής ικανότητας του πολίτη και άμεσα ανταποδοτικοί ως προς την παροχή και διασφάλιση υψηλού επιπέδου δημόσιας δωρεάν Παιδείας, Υγείας, Ασφάλισης.   
- Απαιτούμε να είμαστε εμείς τα αφεντικά στους εθνικούς μας πόρους και να επιλέγουμε μόνο εμείς και κανείς άλλος (δανειστές ή ολιγάρχες) τους στρατηγικούς μας εταίρους.
- Απαιτούμε να μπει εμπρός ένα σχέδιο οργανωμένου ελέγχου και δραστικής αντιμετώπισης της λαθρομετανάστευσης με ποσοστώσεις ανάλογες των αντοχών μας και κυρώσεις απέναντι σε όσους εκτρέφουν το φαινόμενο και παράλληλα, εκστρατεία αναθεώρησης της Συνθήκης Δουβλίνο 2.  
- Απαιτούμε να μην παρεμβαίνουν ξένα προξενεία στις εθνικές μας υποθέσεις και ειδικά στο θέμα των Ελλήνων μουσουλμάνων που απολαμβάνουν τα ίδια δικαιώματα με κάθε πολίτη.
- Απαιτούμε τη μη χρήση του όρου Μακεδονία από τα Σκόπια, διότι αυτό αποτελεί προσβολή και παραχάραξη της Ελληνικής και Παγκόσμιας Ιστορίας, Παράδοσης και Πολιτισμού και όχημα αλυτρωτισμού σε βάρος της χώρας μας με κίνδυνο γενικότερων γεωπολιτικών αναταράξεων.
- Απαιτούμε τη λύση του Κυπριακού επί τη βάσει της απόσυρσης των τουρκικών στρατευμάτων κατοχής και της αποκήρυξης του ψευδοκράτους.
- Απαιτούμε μία εξωτερική πολιτική υπερήφανη και εφάμιλλη της σπουδαίας γεωστρατηγικής θέσης της Ελλάδας ως Πύλη Ανατολής-Δύσης. Ισχυροποίηση της φωνής μας σε Ευρώπη-ΝΑΤΟ και επέκταση του εύρους των διεθνών μας συμμαχιών. Είναι λάθος να πιστεύουμε ότι η Οικονομία ορίζει τη διεθνή μας θέση, αντίθετα θα πρέπει η διεθνή μας θέση να ορίζει την Οικονομία μας.
- Απαιτούμε την διαφύλαξη του κύρους και του ρόλου της Εκκλησίας μας, διότι κάθε ρήγμα ή ρήξη που επιχειρούν κάποιοι, αποτελεί απειλή κατά της ταυτότητας και της συνείδησης με βάση τις οποίες διακρινόμαστε, ενωνόμαστε και πορευόμαστε επί αιώνες ως Έθνος.
Αυτές είναι οι βασικές μας θέσεις και απαιτούμε να καταγραφούν από τώρα με προσοχή από εκείνους οι οποίοι σκέφτονται να μας προσεταιριστούν με την ιδέα ή την πρόταση μίας κυβερνητικής συμμαχίας αμέσως μετά τις εκλογές. Πάντως να διευκρινίσουμε ότι είμαστε αυτόνομοι, αυτόβουλοι, αυτόφωτοι και όχι συμπλήρωμα, προσάρτημα, ή παρακολούθημα κανενός. Σε αυτές τις εκλογές, στους κοινοβουλευτικούς συσχετισμούς που θα ακολουθήσουν, αλλά και στις διεργασίες για ένα σχήμα κυβερνητικής συνεργασίας, εμείς θα είμαστε οι ρυθμιστές, οι εγγυητές και οι θεματοφύλακες. Θα είμαστε  ΤΟ ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΚΑΛΟ!

-Οι προτάσεις των Ανεξάρτητων Ελλήνων για το δημόσιο χρέος ποιες είναι; Οι θέσεις σας για «κούρεμα» υπάρχει περίπτωση να γίνουν δεκτές από τους δανειστές;
Καταρχάς εξέπεσε ο μύθος του Grexit, της εξόδου μας δηλαδή από το ευρώ. Κάθε σοβαρός Ευρωπαίος, πολιτικός ή αναλυτής, υποστηρίζει ότι πρέπει να σταματήσει αυτή η κουβέντα που είναι ανούσια και επικίνδυνη, πρωτίστως για την Ευρώπη. Και από τεχνική άποψη ακόμη, δεν καταγράφεται πουθενά σε ευρωπαϊκή συνθήκη ο τρόπος, ο δρόμος ή ο χάρτης αποβολής ενός κράτους-μέλους από το ευρώ. Επίσης πρόσφατα ο Γκυ Φερχόφσταντ, επικεφαλής των Ευρωπαίων Φιλελευθέρων, ανέδειξε με ποσά κι αριθμούς ότι τα ευρωπαϊκά-κράτη θα μάτωναν τόσο άσχημα στην περίπτωση Grexit που θα τα συνέφερε χίλιες φορές περισσότερο να μας κουρέψουν το χρέος.  
Γεγονός είναι ότι το χρέος μένει αμετάβλητο και δεν μειώνεται. Και ως ποσοστό δεν είναι βιώσιμο, αφού το ΑΕΠ καταρρέει. Τι λέμε λοιπόν εμείς; Σύγκληση Επιτροπής Ελέγχου για το επαχθές και επονείδιστο χρέος, εκείνο δηλαδή που έχει προέλθει από υπερτοκισμούς και ανατοκισμούς, χωρίς φυσικά να εξαιρούμε τα ποσά που προέρχονται από συμφωνίες και πράξεις διαφθοράς του Ελληνικού Δημοσίου με διάφορους ομίλους (βλέπετε Ζήμενς, υποβρύχια κ.ο.κ.). Κούρεμα κατόπιν διαπραγμάτευσης, ή μονομερή διαγραφή. Πληρωμές επί του νομίμου κεφαλαίου και των νομίμων τόκων, με προτεραιότητα στο κεφάλαιο. Προτεραιότητα στην κάλυψη των δικών μας εσωτερικών αναγκών στο επίπεδο των απαραίτητων για την Κοινωνία και το λαό δαπανών σε συντάξεις, μισθούς, Υγεία, Παιδεία, Ασφάλιση, Δημόσια Ασφάλεια και Προστασία του Πολίτη και παράλληλα, χρήση ρήτρας ανάπτυξης. Η Ελλάδα διέρχεται κρίση με το χρέος της, αλλά παράλληλα και μία ανθρωπιστική κρίση και οι εταίροι μας οφείλουν να σταθούν πραγματικά και ουσιαστικά αλληλέγγυοι απέναντί μας όπως πράξαμε κι εμείς στην επανένωση των δύο Γερμανιών. Όσο για τα λεγόμενα μνημόνια, ως συνοδευτικές δεσμεύσεις για τα δάνεια, κάνουμε ξεκάθαρο ότι βγαίνουμε από αυτά, όπως κι από τις πολιτικές λιτότητας. Ήδη Γαλλία και Ιταλία έχουν αντιδράσει στις αντιλαϊκές, αντικοινωνικές, αντιαναπτυξιακές πολιτικές της Μέρκελ και των Μερκελιστών τύπου Σαμαρά και αναμένεται η κλιμάκωση αυτής της αντίστασης πανευρωπαϊκά.

-Πείτε μας δύο λόγια και για τους υποψήφιους βουλευτές με τους Ανεξάρτητους Έλληνες στη Μεσσηνία.
Δεν είμαστε κόμμα μηχανισμών, τζακιών, κολλητών που λειτουργεί με τη νοοτροπία μπουζουξίδικου που επιδιώκει να βάλει φιρμάτα ονόματα πάνω στη μαρκίζα, όπως κάνουν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ κι άλλα κόμματα.  Είμαστε Κίνημα Πολιτών και γι’ αυτό φέρνουμε τον πολίτη στο επίκεντρο των εκλογών σήμερα και στα έδρανα του Κοινοβουλίου αύριο. Αναδεικνύουμε ως υποψήφιους μας σήμερα και βουλευτές μας αύριο, Έλληνες πολίτες της καθημερινότητας. Επιστήμονες, επαγγελματίες, ανέργους, μαχητές της ζωής. Ανθρώπους με ήθος και ηθική υπόσταση και αξία. Ανθρώπους με αγάπη για την Κοινωνία και πίστη προς την Πατρίδα. Αυτούς τους υποψηφίους καλούμε όλους τους πολίτες της Μεσσηνίας να υποστηρίξουν και να ψηφίσουν.