Κυριακή, 18 Ιανουαρίου 2015 16:38

«Την πολιτική δεν την αντιμετωπίζω ως βιοπορισμό»

ΜΑΡΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΟΥ 
Τη Μαρία Οικονομάκου ο λαός της Καλαμάτας την έχει τιμήσει επανειλημμένως. Τελευταία φορά ήταν τον περασμένο Μάιο, που την έβγαλε πρώτη δημοτική σύμβουλο. Τώρα η Μαρία Οικονομάκου ζητάει την ψήφο των πολιτών για να μπει στη Βουλή. Στη συνέντευξη που μας παραχώρησε περιγράφει ποιους θέλει να βοηθήσει και σε ποια προβλήματα θα επικεντρωθεί…

ΜΑΡΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΟΥ  
Τη Μαρία Οικονομάκου ο λαός της Καλαμάτας την έχει τιμήσει επανειλημμένως. Τελευταία φορά ήταν τον περασμένο Μάιο, που την έβγαλε πρώτη δημοτική σύμβουλο. Τώρα η Μαρία Οικονομάκου ζητάει την ψήφο των πολιτών για να μπει στη Βουλή. Στη συνέντευξη που μας παραχώρησε περιγράφει ποιους θέλει να βοηθήσει και σε ποια προβλήματα θα επικεντρωθεί…

Η Μαρία Οικονομάκου είναι υποψήφια βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία. Εκτιμά ότι το κόμμα της θα κερδίσει τις εκλογές, καθώς θεωρεί ότι μόνο η Νέα Δημοκρατία εγγυάται την επανεκκίνηση της οικονομίας και την παραμονή στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ευρώ.
Δεσμεύεται ότι προτεραιότητές της θα είναι η υποστήριξη των ανθρώπων που αντιμετωπίζουν βιοποριστικά προβλήματα, η υποστήριξη των αγροτών και η υποστήριξη των μικρομεσαίων και των μεγάλων επιχειρήσεων παράλληλα με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

-Είστε στην τρίτη σας θητεία στο Δήμο Καλαμάτας και τώρα βάζετε υποψηφιότητα για βουλευτής. Μήπως γίνεστε επαγγελματίας πολιτικός;
Ως επαγγελματίας ορίζεται αυτός που ασχολείται με μια εργασία μόνιμα για βιοπορισμό. Τα τελευταία οκτώ χρόνια εκλέγομαι πράγματι δημοτική σύμβουλος του Δήμου Καλαμάτας με την παράταξη του Δημάρχου Παναγιώτη Νίκα, αλλά την πολιτική την αντιμετώπισα μέχρι σήμερα ως ένα δύσκολο λειτούργημα και χωρίς ποτέ να έχω θέσει ως στόχο το βιοπορισμό ή το προσωπικό μου όφελος. Άλλωστε θεωρώ πως η εμπειρία και η τεχνογνωσία που έχω αποκτήσει από την παρουσία μου στα πολιτικά δρώμενα της Μεσσηνίας θα μπορούσε να κεφαλαιοποιηθεί μέσα από το αξίωμα του Βουλευτή.

-Τι μπορεί να προσφέρει η Μαρία Οικονομάκου ως βουλευτής μέσα από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας;
Όπως αναφέρατε, διανύω την τρίτη μου θητεία στο Δήμο Καλαμάτας. Έχω διατελέσει Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Πρόεδρος στον Φορέα Κοινωνικής Προστασίας και Αθλητισμού και πολιτική υπεύθυνη στη Διεύθυνση Πρόνοιας. Σήμερα κατέχω τη θέση της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Καλαμάτας. Ένας από τους σημαντικότερους σταθμούς της κοινωνικής μου δραστηριότητας είναι η δημιουργία του Δημοτικού Κοινωνικού Παντοπωλείου το 2009, το οποίο στηρίζει εκατοντάδες οικογένειες του διευρυμένου Δήμου Καλαμάτας. Συνεπώς κατά τη διάρκεια της ενασχόλησής μου με τον πολιτικό στίβο σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης συνάντησα και κλήθηκα να αντιμετωπίσω πολλά βασικά προβλήματα των συμπολιτών μου, οικονομικά και κοινωνικά. Διοχετεύοντας την εμπειρία που έχω αποκτήσει στο αξίωμα του βουλευτή Μεσσηνίας και πάντοτε με υπευθυνότητα, εντιμότητα και αξιοπρέπεια και κυρίως με πολλή διάθεση για δουλειά θα προσπαθήσω να καλυτερεύσω την καθημερινότητα του Μεσσήνιου πολίτη. Αυτό άλλωστε μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσα από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, διότι αυτή τη στιγμή μόνον η Νέα Δημοκρατία μπορεί υπό το πρίσμα της σταθερότητας και της διατήρησης της χώρας μας εντός της ζώνης του ευρώ να εγγυηθεί την ανάπτυξη και την επανεκκίνηση της οικονομίας.

-Πόσο ψηλά βάζετε τον πήχη; Τι θέση προσδοκάτε να πάρετε και εσείς προσωπικά και το κόμμα σας, η Νέα Δημοκρατία; 
Δίνω πάντοτε τον καλύτερό μου εαυτό και καταβάλλω τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια προς επίτευξη των στόχων μου. Θέλω να βάζω τον πήχη ψηλά και σε αυτό έχει συντελέσει η εμπιστοσύνη των συνδημοτών μου, οι οποίοι στις δημοτικές εκλογές του 2014 με τίμησαν για τρίτη συναπτή φορά, εκλέγοντας με πρώτη σε ψήφους δημοτική σύμβουλο.
Κατ’ αρχήν πιστεύω πως το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας θα λάβει την πρώτη θέση στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου. Ο κόσμος, μολονότι αντιμετωπίζει δυσκολίες και νιώθει αγανακτισμένος, θα αποφασίσει με ψυχραιμία και σύνεση και θα ψηφίσει την Νέα Δημοκρατία, αφού αντιλαμβάνεται πως τα μέτρα που ελήφθησαν ήταν αναγκαία έτσι ώστε η χώρα μας να επανακάμψει και πως τώρα που ήρθε η ώρα οι θυσίες όλων μας να ανταμειφθούν θα είναι κρίμα να στραφούν σε αυτούς που υποστηρίζουν μια επικίνδυνη πολιτική αστάθειας και που υπόσχονται πως θα δώσουν χρήματα που δεν υπάρχουν. Προσωπικά επιθυμώ να πείσω τον κόσμο της Μεσσηνίας πως αξίζει να με εμπιστευτεί, έτσι ώστε να εκλεγώ στο αξίωμα του βουλευτή. Με ενδιαφέρει να έχω μια αξιοπρεπή παρουσία και κατά τη διάρκεια του προεκλογικού αγώνα να διατηρήσω και να επικοινωνήσω τις αξίες μου. Πιστεύω στην ευγενή άμιλλα και όχι στον αθέμιτο ανταγωνισμό. Άλλωστε φρονώ πως σε αυτές τις εκλογές θα πρέπει όλοι μας να εργαστούμε και να αγωνιστούμε βάζοντας πάνω απ’ όλα το συμφέρον της χώρας και του απλού πολίτη και όχι την προσωπική μας φιλοδοξία. Με αυτόν τον τρόπο οι συντοπίτες μας θα μας εμπιστευτούν και θα μας δώσουν την ευκαιρία να προσφέρουμε. Η πολιτική ζωή του τόπου μας έχει ανάγκη από ανθρώπους που εμφορούνται από ανιδιοτέλεια και διάθεση για δουλειά. Φρονώντας πως έχω αποδείξει πως είμαι ένας απ’ αυτούς σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης, ζητώ την ψήφο τους, διαβεβαιώνοντάς τους πως είμαι έτοιμη να δώσω το μέγιστο των δυνατοτήτων μου για να ανταποκριθώ στις προσδοκίες τους.

-Το πρώτο που θα κάνετε αν εκλεγείτε βουλευτής, για τη Μεσσηνία και τους Μεσσήνιους, ποιο θα είναι;
Αν εκλεγώ βουλευτής θα εστιάσω ιδίως σε τρεις τομείς. Πρωτίστως θα βοηθήσω τις οικογένειες της Μεσσηνίας που αντιμετωπίζουν βιοποριστικά προβλήματα και θα προσπαθήσω να βελτιωθεί εν τοις πράγμασι η ποιότητα ζωής του Μεσσήνιου πολίτη. Θα ασχοληθώ με τα ζητήματα και τα προβλήματα των αγροτών, όπως οι επιδοτήσεις και η προώθηση των προϊόντων τους, καθώς οι αγρότες μας μοχθούν αλλά οι κόποι τους δεν ανταμείβονται όσο θα έπρεπε. Επιπλέον, αφενός στόχος μου είναι η λήψη μέτρων για τη διατήρηση των μικρομεσαίων και μεγάλων επιχειρήσεων στη Μεσσηνία, αφετέρου η δημιουργία κινήτρων για τη δημιουργία νέων, όπως με την εξασφάλιση κονδυλίων από το ΕΣΠΑ για την Μεσσηνία, διότι μόνο με αυτόν τον τρόπο θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας και θα καταπολεμηθεί η ανεργία.

-Το μήνυμά σας προς τους ψηφοφόρους ποιο είναι;
Όλοι μας θέλουμε ένα καλύτερο αύριο για εμάς και τις οικογένειές μας. Καλούμαστε λοιπόν στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου να πάρουμε μια σημαντική απόφαση με καθοριστικές συνέπειες. Τα μέτρα που ελήφθησαν ήταν επαχθή και όλοι μας ήρθαμε αντιμέτωποι με νέα οικονομικά και κοινωνικά δεδομένα. Όμως αυτά τα μέτρα έπρεπε να ληφθούν έτσι ώστε η οικονομία μας να ανακάμψει και ως έθνος να ορθώσουμε ξανά το ανάστημά μας απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στις διεθνείς αγορές για να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε σήμερα αυτά που μας αξίζουν. Ας κάνουμε όλοι μας ένα βήμα μπροστά, διαφορετικά κανείς δεν γνωρίζει πόσα βήματα πίσω θα χρειαστεί να κάνουμε, ψηφίζοντας την αβέβαιη πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία το μόνο που μας εγγυάται είναι πως δεν μπορεί να μας εγγυηθεί για τίποτα.
Γι’ αυτό σας ζητώ να βάλετε στην άκρη το θυμό σας, να αποφασίσετε με γνώμονα την πρόοδο και την ανάπτυξη της χώρας μας και να ψηφίσετε Νέα Δημοκρατία. Η Νέα Δημοκρατία αναγνωρίζοντας πως χάριν στις δικές σας θυσίες κατάφερε να δημιουργήσει τις κατάλληλες βάσεις και προϋποθέσεις για την ανάπτυξη της χώρας μας - για την οποία μιλούν οι μετρήσεις και τα νούμερα - είναι έτοιμη πλέον να την κάνει αισθητή στην καθημερινότητά μας.
Εμένα ζητώ να με εμπιστευτείτε γιατί θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό, πάντοτε με υπευθυνότητα και συνέπεια, έτσι ώστε οι Μεσσήνιοι πολίτες να έχουν το μέλλον που τους αξίζει. Θα προσπαθήσω με τις πράξεις μου να αποδείξω πως με αλληλεγγύη, σκληρή δουλειά και ανιδιοτέλεια, τα προβλήματα μπορούν να επιλυθούν. Εύχομαι και ελπίζω στις επικείμενες εκλογές να με τιμήσετε με την ψήφο σας και να μου δώσετε την ευκαιρία να προσφέρω στον τόπο που κατοικώ και αγαπώ, την Μεσσηνία.

Συνέντευξη στον Σταύρο Μαρτίνο