Κυριακή, 18 Ιανουαρίου 2015 21:36

Σαμαράς στην «Τέντα»: Μνημόνια θα υπάρχουν μόνο με ΣΥΡΙΖΑ

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ 
Σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τρίπρα, εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, στην προεκλογική ομιλία που έδωσε νωρίτερα στην «Τέντα» της Καλαμάτας, η οποία γέμισε από…
(ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ 
Σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τρίπρα, εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, στην προεκλογική ομιλία που έδωσε νωρίτερα στην «Τέντα» της Καλαμάτας, η οποία γέμισε από…

…στελέχη και φίλους του κόμματος, όπως και πρόσωπα που έχουν εκλεγεί σε διάφορες θέσεις με τη στήριξη της Ν.Δ.
Ανάμεσά τους ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης, ο δήμαρχοι Καλαμάτας, Δυτικής Μάνης, Οιχαλίας, Τριφυλίας, Πύλου-Νέστορος, δήμαρχοι από άλλες περιοχές, ο γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Γιώργος Διδασκάλου κ.ά.
Ο Αντώνης Σαμαράς χαρακτήρισε τον Αλέξη Τσίπρα «σκηνοθέτη της απάτης» και τις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ «ηθοποιούς της απάτης».
Ως απάτη περιέγραψε την επιδίωξη του ΣΥΡΙΖΑ για κούρεμα του χρέους, κάτι που ο Αντώνης Σαμαράς είπε ότι οι Ευρωπαίοι έχουν αποκλείσει κατηγορηματικά ως επιλογή. Επιπλέον όμως ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ με τα περί κουρέματος του χρέους «φτιάχνει το άλλοθί του», για να πει, εφόσον κερδίσει τις εκλογές, ότι οι Ευρωπαίοι δεν τον αφήνουν να γίνει το κούρεμα και τότε θα επιβάλει «φοροκαταιγίδα» σε οποιαδήποτε τραπεζική συναλλαγή, στην ακίνητη περιουσία, στις επιχειρήσεις κ.λπ.
Ο Αντώνης Σαμαράς ξεκίνησε αλλά και έκλεισε την ομιλία του ευχαριστώντας θερμά τους Μεσσήνιους, τους οποίους αποκάλεσε «αδέλφια μου». Όπως είπε, «σταθήκατε δίπλα μου από την εποχή που αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας ήταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. Σας ζήτησα τη δύναμή σας, μου τη δώσατε, σας ζήτησα τον αγώνα σας, μου τον δώσατε. Μου δώσατε και το πιο σημαντικό, την αγάπη σας». Κλείνοντας την ομιλία του προέτρεψε τους ψηφοφόρους να δώσουν αγώνα για τη νίκη της Ν.Δ. μέχρι τη μέρα που θα ανοίξουν οι κάλπες, τονίζοντας μάλιστα ότι ακόμη και η τελευταία ψήφος έχει μεγάλη σημασία, γιατί από κάθε ψήφο θα κριθεί το ποιος θα πάρει το μπόνους των 50 εδρών, το οποίο προβλέπει ο εκλογικός νόμος. Σχολίασε μάλιστα ότι πρόκειται για μια κακή πρόβλεψη του νόμου.
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «θα κερδίσουμε» και τόνισε ότι η δεν θα είναι μια νίκη μόνο της Νέας Δημοκρατίας αλλά της χώρας και όλων όσοι θέλουν να παραμείνει η χώρα στην Ευρώπη. Αυτό γιατί, όπως είπε, η απέναντι πλευρά οδηγεί τη χώρα σε σύγκρουση με την Ευρώπη, βάζοντας σε κίνδυνο τις επιδοτήσεις των αγροτών, τις χρηματοδοτήσεις του ΕΣΠΑ με τις οποίες γίνονται αναπτυξιακά έργα.
Ακόμη ο Αντώνης Σαμαράς ανέφερε ότι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι εκτός πραγματικότητας, απαιτεί τόσα χρήματα που «δεν προλαβαίνει να τυπώσει ούτε το φωτοτυπικό μηχάνημα της κ. Ραχήλ».
Το αναπτυξιακό μοντέλο που προτείνει ο Αλέξης Τσίπρας, συνέχισε ο Αντώνης Σαμαράς, είναι αυτό της Αργεντινής και της Βενεζουέλας, όπου η αστυνομία φυλάει τα σούπερ μάρκετ. «Δεν είναι συνταγή ελπίδας, είναι συνταγή απελπισίας», ανέφερε για το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ λίγο μετά σχολίασε ότι δεν πρόκειται για πρόγραμμα αλλά για «ασυναρτησίες».
Ο Αντώνης Σαμαράς δεσμεύτηκε ότι «όταν με το καλό κερδίσουμε τις εκλογές» θα βγει η χώρα από το μνημόνιο και θα μπει για τα καλά στο δρόμο της ανάπτυξης. Αντίθετα, υπέβαλε το ερώτημα εάν ο ΣΥΡΙΖΑ προτίθεται πράγματι να ζητήσει παράταση του μνημονίου. Είπε ότι η κυβέρνησή του επί τρια χρόνια διαπραγματεύτηκε σκληρά με την τρόικα και είχε σοβαρές επιτυχίες,  όπως τη μείωση του ΦΠΑ. Σχολίασε μάλιστα ότι «άλλο καλός διαπραγματευτής και άλλο τζάμπα μάγκας, να μην μπερδευόμαστε». Επίσης ο Αντώνης Σαμαράς ανέφερε ότι από όταν ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας, η οποία βρισκόταν στην πιο βαθιά κρίση της ιστορίας της, κατάφερε να ανορθώσει την αξιοπιστία της, πέτυχε πρωτογενές πλεόνασμα και χαρακτήρισε τον εαυτό του νοικοκύρη, σημειώνοντας: «Ελπίδα δίνει ο νοικοκύρης και όχι ο επικεφαλής του σχεδίου διάλυσης της χώρας».
Κατά τα άλλα, ο Αντώνης Σαμαράς είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επέβαλε τις πρόωρες εκλογές για να προλάβει την έξοδο από το μνημόνιο, γιατί «χωρίς μνημόνια δεν υπάρχει ΣΥΡΙΖΑ, αλλά μόνο με ΣΥΡΙΖΑ θα υπάρχουν μνημόνια».
Ο Αντώνης Σαμαράς εγγυήθηκε ότι δεν πρόκειται να υπάρχουν νέες μειώσεις στις συντάξεις, ότι θα μειωθεί ο φορολογικός συντελεστής των επιχειρήσεων, ότι θα μειωθεί ο ΕΝΦΙΑ, ότι θα αποκατασταθεί η ισόβια σύνταξη για την πολύτεκνη μητέρα, ότι σε δύο χρόνια θα έχουν αποκατασταθεί πλήρως οι μισθοί στα σώματα ασφαλείας και στις ένοπλες δυνάμεις.
Για την Πελοπόννησο είπε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη πρόγραμμα συνολικού ύψους 1 δισεκατομμυρίου ευρώ, ενώ για τη Μεσσηνία ανακοίνωσε ότι η περιμετρική της Καλαμάτας θα είναι έτοιμη σε τέσσερις μήνες, ότι το Καλαμάτα-Ριζόμυλος θα ενταχθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, ότι το Ριζόμυλος-Πύλος θα ενταχθεί στο νέο ΕΣΠΑ, ότι μπαίνει σε φάση δημοπράτησης το Γαργαλιάνοι-Ρωμανός. Αναφέρθηκε και στο ζήτημα των σκουπιδιών, τονίζοντας ότι για την Πελοπόννησο βρέθηκε αποτελεσματική λύση με καινοτόμο σχεδιασμό, ενώ ανήγγειλε και τη δημιουργία υδατοδρόμιου στο λιμάνι της Καλαμάτας.
Σημειώνεται ότι στο χώρο της Τέντας είχε υψωθεί πανό που έγραφε «Για τη Σημαία και το Σταυρό αν χρειαστεί και στο βουνό. Λευτέρωσέ μας», ενώ δύο υπήρχαν και δύο σημαίες με το έμβλημα του Βυζαντίου, τον δικέφαλο αετό.
Στ.Μ.