Παρασκευή, 20 Μαρτίου 2015 11:22

Αντιφασιστική-αντιρατσιστική συγκέντρωση το βράδυ στην πλατεία

ΚΑΛΑΜΑΤΑ 
Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Φυλετικών Διακρίσεων η αυριανή και απόψε η Αντιφασιστική Κίνηση Καλαμάτας διοργανώνει αντιφασιστική-αντιρατσιστική συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία, στα “Ψαράκια”… 

ΚΑΛΑΜΑΤΑ 
Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Φυλετικών Διακρίσεων η αυριανή και απόψε η Αντιφασιστική Κίνηση Καλαμάτας διοργανώνει αντιφασιστική-αντιρατσιστική συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία, στα “Ψαράκια”…

Η Αντιφασιστική Κίνηση καλεί Έλληνες και μετανάστες σε αγώνα ενάντια στη φτώχεια, την ανεργία, τον πόλεμο και τον φασισμό, με τα εξής αιτήματα: Ιθαγένεια σε όλα τα παιδιά, Νομιμοποίηση των μεταναστών, Άσυλο στους πρόσφυγες, όχι στρατόπεδα συγκέντρωσης, Όχι στη FRONTEX, Κατάργηση του Συμφώνου Μετανάστευσης και Ασύλου της ΕΕ, της Συμφωνίας Δουβλίνο2, Έξω οι φασίστες από τα σχολεία και τις γειτονιές.
Επίσης η Αντιφασιστική Κίνηση Καλαμάτας σημειώνει: «Το μεταναστευτικό είναι ένα σύνθετο πρόβλημα και βεβαίως δεν αφορά μόνο τους μετανάστες, τους αριστερούς αγωνιστές ή κάποιες «μειοψηφίες», αλλά το σύνολο της εργατικής τάξης και του λαού μας.
Η πολιτική της ΕΕ προσπαθεί να διασπάσει τους εργαζόμενους με το ρατσιστικό δηλητήριο, δολοφονεί χιλιάδες στα νερά της Μεσογείου, οργανώνει ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και σφαγές, ανοίγει αντιισλαμικές εκστρατείες μίσους. Με αυτό τον τρόπο στρώνει το δρόμο στην ακροδεξιά και τις φασιστικές συμμορίες.
Οι νοσταλγοί του φασισμού, στη χώρα που μάτωσε από τη ναζιστική κατοχή, επιχειρούν να αποπροσανατολίσουν την οργή του εργαζόμενου λαού για την αποτυχία των πολιτικών φτώχειας, ανεργίας και εξαθλίωσης που φέρνουν η καπιταλιστική κρίση και τα Μνημόνια και να μετατρέψουν τους μετανάστες σε αποδιοπομπαίους τράγους. Για τους άστεγους, τους πεινασμένους μαθητές, τους άνεργους και τους νεόπτωχους δε φταίνε οι μετανάστες αλλά οι κυβερνήσεις που υπηρετούν τον καπιταλισμό και τα χαρίζουν όλα στις τράπεζες, την Τρόικα, το Δ.Ν.Τ. και την Ε.Ε. Φταίνε οι απάνθρωπες περικοπές στις δαπάνες για την Παιδεία, την Υγεία, την Πρόνοια και τις δημοτικές υπηρεσίες.
Για να βάλουμε οριστικά τέλος στη φρίκη του φασισμού και του ρατσισμού, χρειάζεται να ανατρέψουμε συνολικά το σύστημα που τη γεννάει και τη θρέφει, που προσπαθεί να συντρίψει κάθε εργατικό δικαίωμα, λαϊκή κατάκτηση, συλλογική δράση και δημοκρατική ελευθερία για να ξεπεράσει την ιστορικού χαρακτήρα κρίση του.
Για έναν κόσμο χωρίς διακρίσεις, απαλλαγμένο από τα δεσμά της καταπίεσης και της εκμετάλλευσης, ο μόνος δρόμος είναι ο ενιαίος αγώνας ντόπιων και ξένων εργατών και εργαζομένων, η ανάπτυξη ενός πλατιού μαχητικού λαϊκού-νεολαίϊστικου κινήματος.
Η αλληλεγγύη στα θύματα των πολέμων, των οικονομικών καταρρεύσεων εξαιτίας των πολιτικών του Δ.Ν.Τ. και της παγκόσμιας τράπεζας, των κλιματικών καταστροφών καθώς και των δικτατορικών καθεστώτων είναι συστατικό στοιχείο της δράσης μας».