Παρασκευή, 20 Μαρτίου 2015 14:14

«Η δική μας Κάλλας» στη Νέα Υόρκη

ΓΥΡΙΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ 
Ολοκληρώθηκαν τα γυρίσματα στη Νέα Υόρκη του δραματοποιημένου ντοκιμαντέρ «Η δική μας Κάλλας», που σκηνοθετεί ο βραβευμένος Μπάμπης Τσόκας, με την Καλαματιανή Μυρτώ Καμβυσίδη στο ρόλο της μεγάλης λυρικής ερμηνεύτριας που καταγόταν από τη Μεσσηνία... (φωτογραφίες)

ΓΥΡΙΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ 
Ολοκληρώθηκαν τα γυρίσματα στη Νέα Υόρκη του δραματοποιημένου ντοκιμαντέρ «Η δική μας Κάλλας», που σκηνοθετεί ο βραβευμένος Μπάμπης Τσόκας, με την Καλαματιανή Μυρτώ Καμβυσίδη στο ρόλο της μεγάλης λυρικής ερμηνεύτριας που καταγόταν από τη Μεσσηνία...

Οι συντελεστές της ταινίας γύρισαν σκηνές σε Μανχάταν, Αστόρια, Μετροπόλιταν Όπερα, Άγαλμα της Ελευθερίας, Σέντραλ Παρκ και άλλα σημεία της πόλης. 
«Μέσα σε μόλις 7 ημέρες η μεσσηνιακή καταγωγή της μεγάλης ντίβας απασχόλησε έντονα τα Μέσα Ενημέρωσης των Ελλήνων της Αμερικής» σημειώνεται στο σχετικό δελτίο Τύπου. «Αφιερώματα έγιναν ήδη στην εφημερίδα "Εθνικός Κύρηξ”, στους ραδιοφωνικούς σταθμούς Cosmos Fm και Hellas Fm. Οι συντελεστές έτυχαν σημαντικών συναντήσεων, όπως αυτής με τον πρόεδρο του Φεστιβάλ Ελληνικών Ταινιών, αλλά και με τον πρόεδρο όλων των Συλλόγων της Ομογένειας της Αμερικής. Δεσμεύτηκαν δε, πως θα επιστρέψουν στην ΝΥ μέσα στην ίδια χρονιά για την προβολή της ταινίας.
Ο σκηνοθέτης και το επιτελείο του δραματοποιημένου ντοκιμαντέρ απόλαυσαν ιδιαίτερα τη φιλοξενία των Ελλήνων της Νέας Υόρκης. Ευχαριστούν από καρδιάς την Γκλόρια Κελλαράκος, με την πολύτιμη βοήθεια της οποίας πραγματοποιήθηκε το ταξίδι στην Αμερική, τον πρόεδρο του Συλλόγου Μεσσηνίων “Αριστομένης” στην ΝΥ Σταύρο Γιαννόπουλο, για την ένθερμη υποστήριξή του και όλα τα μέλη του Συλλόγου που συμμετείχαν με εντυπωσιακή προθυμία. 
Επιστρέφοντας στην Ελλάδα και προγραμματίζοντας τα γυρίσματα στο Παρίσι ευχαριστούν θερμά τη Μεσσηνιακή Αμφικτυονία, το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, τον Σύλλογο Αποφοίτων ΜΣΚ "Μαρία Κάλλας", ενώ δεν λησμονούν ότι καθοριστικής σημασίας για την εξέλιξη της ταινίας είναι όλοι οι αφανείς ήρωες που βοήθησαν και πάλι: Θανάσης Ψαρούλης, Παναγιώτης Μπαζίγος, Τάσος Κοκαλιάρης, Παύλος Παύλου, Σοφία Μπομπόνη, Γιώργος Ηλιόπουλος, Παναγιώτης Μίντζιας, Φώτης Κουτρουμπής, Μάρθα Σινάπη, Ιοκάστη Αλοίμονου και Ελένη Βλάσση».

Ακολουθούν φωτογραφίες...