Πέμπτη, 26 Μαρτίου 2015 22:45

Στάση εργασίας και κατάληψη στον Βιολογικό από το Σωματείο Εργαζομένων

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ 
Δίωρη στάση εργασίας και κατάληψη του Βιολογικού Καθαρισμού της Καλαμάτας πραγματοποίησε το πρωί το Σωματείο Εργαζομένων στη ΔΕΥΑΚ. Ήταν μια προειδοποιητική κινητοποίηση και θα ακολουθήσουν και άλλες με σκοπό να αποτραπεί η ιδιωτικοποίηση τόσο του Βιολογικού όσο και άλλων τομέων της ΔΕΥΑΚ…

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ 
Δίωρη στάση εργασίας και κατάληψη του Βιολογικού Καθαρισμού της Καλαμάτας πραγματοποίησε το πρωί το Σωματείο Εργαζομένων στη ΔΕΥΑΚ. Ήταν μια προειδοποιητική κινητοποίηση και θα ακολουθήσουν και άλλες με σκοπό να αποτραπεί η ιδιωτικοποίηση τόσο του Βιολογικού όσο και άλλων τομέων της ΔΕΥΑΚ…

Όπως σημειώνει το ίδιο το Σωματείο, κατά τη σημερινή κινητοποίηση στο Βιολογικό «οι εργαζόμενοι έδειξαν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα μέχρι την τελική νίκη.
Θα σταματήσουν όταν η ΔΕΥΑΚ, αποκτήσει το απαραίτητο προσωπικό, που θα της επιτρέπει να συντηρεί τα δίκτυά της και να προβαίνει σε συνδέσεις ύδρευσης- αποχέτευσης με μόνιμο προσωπικό. Θα σταματήσει όταν έχει το απαραίτητο μόνιμο επιστημονικό και εργατοτεχνικό προσωπικό, που να εξασφαλίζει την εικοσιτετράωρη λειτουργία του Βιολογικού. Το μέλλον μας δεν είναι η διαχείριση των εργολάβων».
Το Σωματείο καλεί το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΚ, το δήμαρχο Παναγιώτη Νίκα, το Δημοτικό Συμβούλιο και τις δημοτικές παρατάξεις να διεκδικήσουν αυτά που διεκδικούν οι εργαζόμενοι, ενώ καλεί επίσης «την “Αριστερή» Κυβέρνηση να άρει τις μνημονιακές δεσμεύσεις και να επιτρέψει άμεσα την προκήρυξη των απαραίτητων ειδικοτήτων που έχει ανάγκη η υπηρεσία».  
Το Σωματείο έχει καταθέσει και σχετικό υπόμνημα στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΚ, στο οποίο υπογραμμίζονται τα εξής: «Η Έλλειψη σε προσωπικό έχει μετατρέψει τη ΔΕΥΑΚ σε διαχειριστή των εργολάβων. Συνδέσεις ύδρευσης – συνδέσεις αποχέτευσης –αποκατάσταση βλαβών και αντικατάσταση υδρομέτρων πραγματοποιούνται εργολαβικά με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ποιότητα των εργασιών αλλά και τις εργασιακές σχέσεις. Η εικοσιτετράωρη λειτουργία του Βιολογικού κινδυνεύει. Δεν τηρούνται οι προδιαγραφές για την υγιεινή και την ασφάλεια του προσωπικού. Ο Βιολογικός εάν δεν εξοπλιστεί με το απαραίτητο εργατοτεχνικό και επιστημονικό προσωπικό δεν θα μπορέσει να λειτουργήσει σύμφωνα με τις περιβαλλοντικές προδιαγραφές με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει για την προστασία του περιβάλλοντος. Ιδιαίτερα τις βροχερές ημέρες.
Η εταιρεία που έχει αναλάβει την αναβάθμιση του Βιολογικού, μετά την παράδοση του έργου, αναλαμβάνει για 6 μήνες τη λειτουργία του. Παρ όλες τις παροτρύνσεις μας, Διοίκηση και διεύθυνση κωφεύουν. Δεν φροντίζουν να στελεχώσουν τον Βιολογικό με το απαραίτητο προσωπικό, ώστε να εκμεταλλευτούν αυτούς τους μήνες μαζί με την εταιρεία και να εκπαιδεύσουν το προσωπικό για να μπορεί να λειτουργήσουν την μονάδα. Διευθυντικό στέλεχος μας απάντησε στο ΔΣ που τέθηκε το θέμα ότι δεν προβλέπεται 24ωρη λειτουργία του Βιολογικού. Η τοποθέτηση αυτή μας ανησυχεί και δείχνει ξεκάθαρα τις προθέσεις της Δημοτικής αρχής για ιδιωτικοποίηση της μονάδας. Το Σωματείο δηλώνει καθαρά προς κάθε κατεύθυνση: Να βγάλουν από το μυαλό τους οποιαδήποτε τέτοια σκέψη. Θα υπερασπιστούμε την περιουσία του Καλαματιανού Λαού με οποιοδήποτε κόστος.
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΚΩΤΑ
ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΕΙ ΝΕΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 31/3/2015, Για να εκτιμήσουμε και να πραγματοποιήσουμε τις επόμενες κινητοποιήσεις μας».