Παρασκευή, 10 Απριλίου 2015 15:20

Αντίστροφα τρέχει ο χρόνος για την προμήθεια του πασχαλινού οβελία!

Ο Νίκος Μανιατέας, υπεύθυνος του "Κρεοπωλείον 29" Ο Νίκος Μανιατέας, υπεύθυνος του "Κρεοπωλείον 29"

ΝΤΑΓΙΟΠΟΥΛΟΣ3

Η ΑΓΟΡΑ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ 
Σχετική υποτονικότητα, όπως κάθε Μεγάλη Παρασκευή, είχε σήμερα η κίνηση στην αγορά για τα είδη του τραπεζιού της Λαμπρής. Πάντως, οι κρεοπώλες καλούν τον κόσμο να μην καθυστερήσει να προμηθευτεί το πατροπαράδοτο αρνί, διότι υπάρχει μεν επάρκεια όχι όμως και αφθονία…

Η ΑΓΟΡΑ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ 
Σχετική υποτονικότητα, όπως κάθε Μεγάλη Παρασκευή, είχε σήμερα η κίνηση στην αγορά για τα είδη του τραπεζιού της Λαμπρής. Πάντως, οι κρεοπώλες καλούν τον κόσμο να μην καθυστερήσει να προμηθευτεί το πατροπαράδοτο αρνί, διότι υπάρχει μεν επάρκεια όχι όμως και αφθονία…

Οι τιμές, τονίζουν οι κρεοπώλες, είναι στα περσινά επίπεδα, ενώ τα αρνοκάτσικα είναι εξαιρετικής ποιότητας, ντόπια.
Ο Νίκος Μανιατέας, από το «Κρεοπωλείον 29», στην οδό Φαρών διαγώνια απέναντι από τη Φραγκόλιμνα, μας είπε ότι παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κόσμος, κυρίως οικονομικά, η αγορά κινήθηκε. Όπως τόνισε, τα έθιμα του Πάσχα έχουν βαθιές ρίζες στους Έλληνες, που έστω με οικονομία τα κρατούν ζωντανά.
Στο «Κρεοπωλείον 29» προσφέρονται εκλεκτά μανιάτικα αρνιά και κατσίκια και, όπως σημείωσε ο Νίκος Μανιατέας, οι τιμές είναι 9,90 ευρώ το κιλό για το αρνί και 10,30 για το κατσίκι.
Η κίνηση είναι ικανοποιητική τόνισε ο Νίκος Μπατάγιας, υπεύθυνος κρεοπωλείου στην Κεντρική Αγορά της Καλαμάτας. Η κορύφωση της κίνησης όμως, πρόσθεσε, θα γίνει το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου. Συνέστησε πάντως στους καταναλωτές να βγουν να ψωνίσουν το αρνί τους νωρίς το πρωί, διότι δεν υπάρχει αφθονία. Όπως εξήγησε ο Νίκος Μπατάγιας, λόγω της επιφυλακτικότητας των καταναλωτών, που οφείλεται στην οικονομική κατάσταση, τα κρεοπωλεία έχουν προμηθευτεί περίπου 10% λιγότερα αρνοκάτσικα σε σχέση με πέρσι. Η ποσότητα αυτή, τόνισε, επαρκεί για να καλυφθεί η ζήτηση, ωστόσο δεν αποκλείεται σε κάποιες μεμονωμένες περιπτώσεις να παρατηρηθούν και ελλείψεις.
Στο κρεοπωλείο του Νίκου Μπατάγια προσφέρονται μεσσηνιακά αρνιά, με 9,90 ευρώ το κιλό. Όπως σημείωσε, για να κρατηθεί η τιμή σε αυτό το επίπεδο τα κρεοπωλεία επιβαρύνθηκαν, σε σχέση με πέρσι, ένα επιπλέον ποσό 50 λεπτών περίπου ανά κιλό αρνιού. Στο ίδιο κρεοπωλείο οι τιμές στα αντεράκια κυμαίνονται από 6,20 έως 6,80 λεπτά, ο πατσάς και τα αντεράκια από 5,50 έως 5,80, τα κοκορετσάκια κοστίζουν 9,90 ευρώ, τα κοντοσούβλια 7,50 ευρώ.
Τέλος, στο κρεοπωλείο Παναγιωτόπουλου, επίσης στην Κεντρική Αγορά Καλαμάτας, ο Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος σημείωσε ότι η κίνηση έχει ξεκινήσει με παραγγελίες και αγορές από τη Μεγάλη Τετάρτη. Τόνισε ότι υπάρχει επάρκεια και πολύ καλή ποιότητα, υπογραμμίζοντας ότι τα κρέατα είναι ντόπια. Και στο κρεοπωλείο Παναγιωτόπουλου η τιμή του αρνιού είναι 9,90 ευρώ το κιλό.
Στ.Μ.

ΛΕΖΑΝΤΕΣ

3 Νίκος Μανιατέας
4 Νίκος Μπατάγιας 
5 Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος