Κυριακή, 26 Απριλίου 2015 03:00

Ο Γιουσέιν Μπολτ και ο …Γιουσέιν Κολτ στις ιπποδρομίες του Πλατύ

Ο Γιουσέιν Μπολτ και ο …Γιουσέιν Κολτ στις ιπποδρομίες του Πλατύ

ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΓΕΩΡΓΙΟ 
Τον Γιουσέιν Μπολτ τον ξέρουμε όλοι, τον Γιουσέιν Κολτ όμως;  Λοιπόν ο δεύτερος είναι ένα από τα άλογα που έτρεξαν σήμερα στο Πλατύ, στις παραδοσιακές ιπποδρομίες που γίνονται για τον Άγιο Γεώργιο. Ο Γιουσέιν Κολτ είναι το πιστόλι που φιλοδοξεί να γίνει τόσο γρήγορο όσο ο Τζαμαϊκανός σπρίντερ… 

Οι ιπποδρομίες στο Πλατύ του Δήμου Καλαμάτας έγιναν και φέτος με επιτυχία και με μεγάλη συμμετοχή κόσμου, ενώ τα άλογα έκλεψαν τις εντυπώσεις όχι μόνο για την χάρη και την ταχύτητά τους, αλλά και για τα ονόματά τους, όπως είδαμε παραπάνω.

Όπως σημειώνει ο Δήμος Καλαμάτας σε σχετικό δελτίο Τύπου, «για την τέλεση των ιπποδρομιών είχε χορηγηθεί άδεια από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Μεσσηνίας και διεξήχθησαν με την ηθική και υλική υποστήριξη του Δήμου Καλαμάτας. Έλαβαν μέρος τέσσερα ντόπια άλογα, δύο μιγάδες και εννέα καθαρόαιμα ιπποδρόμου. Η εκκίνηση κάθε ιπποδρομίας δόθηκε από τον Άγιο Γεώργιο με κατεύθυνση προς το χωριό, σύμφωνα με το έθιμο που χρονολογείται από την εποχή της Τουρκοκρατίας.
ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:
1η ΙΠΠΟΔΡΟΜΙΑ
1ος ο ίππος Paradisi, ιδιοκτησίας Βασίλη Καννά, με αναβάτη τον ίδιο
2ος ο ίππος Yusain Colt, ιδιοκτησίας Βαγγέλη Καπόγλη, με αναβάτη τον Παναγιώτη Κλαγγέα
3ος ο ίππος Bolshoi King, ιδιοκτησίας Ηλία Πουλόπουλου, με αναβάτη τον Πέτρο Γιαννέα
2η ΙΠΠΟΔΡΟΜΙΑ
1ος ο ίππος Καπετάν Γρηγόρης (Chosen Son), ιδιοκτησίας Παναγιώτη Φάβα, με αναβάτη το Νίκο Δημητρόπουλο
2ος ο ίππος Τσάρος, ιδιοκτησίας Βαγγέλη Σκιαδά - Γιώργου Κούτσικα, με αναβάτη το Γιώργο Τσαγκάρη
3ος ο ίππος Αθήρ Ντουμπάι, ιδιοκτησίας Γιάννη Ταχταμπά, με αναβάτη το Μιχάλη Ταχταμπά
3η ΙΠΠΟΔΡΟΜΙΑ
1ος ο ίππος Τίμιος Γιάννης, ιδιοκτησίας Γιώργου Χαραλαμπόπουλου, με αναβάτη το Νίκο Δημητρόπουλο
2ος ο ίππος Νέδα (Too Risky), ιδιοκτησίας Αναστάσιου Θλιμμένου, με αναβάτη το Μιχάλη Ταχταμπά
3ος ο ίππος Ten Pin, ιδιοκτησίας Βαγγέλη Καπόγλη, με αναβάτη τον Παναγιώτη Κλαγγέα
Στους μιγάδες ίππους κέρδισε η Ίριδα, ιδιοκτησίας Βαγγέλη Σκιαδά και στα ντόπια νικητής ανεδείχθη ο ίππος Νώντας, ιδιοκτησίας του Νώντα Μπάκα με αναβάτη τον ίδιο.
ΤΕΛΙΚΗ ΙΠΠΟΔΡΟΜΙΑ
Στην τελική ιπποδρομία έλαβαν μέρος τρία άλογα, εκείνα που είχαν κατακτήσει την πρώτη θέση στις τρεις ιπποδρομίες. Μεγάλος νικητής ανεδείχθη ο Καπετάν Γρηγόρης του Παναγιώτη Φάβα, με αναβάτη το Νίκο Δημητρόπουλο, ίππος που είναι για 4η φορά τελικός νικητής σε 7 συμμετοχές.
Στους νικητές απονεμήθηκαν κύπελλα, αναμνηστικά μετάλλια και δόθηκαν χρηματικά βραβεία. Μάλιστα, δύο κύπελλα απέστειλε ο Αθλητικός Σύλλογος Κοκκινόραχης Σπάρτης, ο οποίος τελεί αγώνες του Αγίου Πνεύματος, στους οποίους συμμετέχει ο Σύλλογος Φιλίππων Πελοποννήσου, που εδρεύει στο Πλατύ».
Στ.Μ.