Δευτέρα, 27 Απριλίου 2015 03:00

Τρίτη περικοπή στις αποζημιώσεις των αιρετών της Φάρις

“ΚΟΥΡΕΜΑΤΑΚΙ” 
Για τρίτη φορά περικόπτονται οι αποζημιώσεις που προσφέρονται στους αιρετούς της κοινωφελούς επιχείρησης του Δήμου Καλαμάτας, Φάρις…

Όπως αποφάσισε χθες το Διοικητικό Συμβούλιο, η μηνιαία αποζημίωση του προέδρου, Θανάση Ηλιόπουλου, περικόπτεται από τα 720 ευρώ (μεικτά) στα 690 ευρώ. Η δε αποζημίωση των διοικητικών συμβούλων περικόπτεται από τα 23 ευρώ (μεικτά) στα 20. Επιπλέον δε, οι διοικητικοί σύμβουλοι αποζημιώνονταν για μέχρι τρεις συνεδριάσεις το μήνα, ενώ στο εξής θα αποζημιώνονται για μέχρι δύο συνεδριάσεις το μήνα.
Την εισήγηση του προέδρου, Θανάση Ηλιόπουλου, ο οποίος τόνισε ότι η σχετική απόφαση ελήφθη σε συνεννόηση με το δήμαρχο, Παναγιώτη Νίκα, καταψήφισε ο Μιχάλης Αντωνόπουλος, της Ανεξάρτητης Συμμαχίας Πολιτών.
Όπως τόνισε, το ποσό των 20 ευρώ και μάλιστα μεικτά, είναι ευτελές και γι’ αυτό η αξιοπρέπεια των διοικητικών συμβούλων επιβάλλει να μην γίνει αποδεκτή μια τόσο χαμηλή αποζημίωση. Πρόσθεσε ο Μιχάλης Αντωνόπουλος ότι οι διοικητικοί σύμβουλοι και ο πρόεδρος θα πρέπει να αποζημιώνονται γιατί παρέχουν υπηρεσίες σε βάρος του επαγγέλματός τους και με οικονομική ζημία. Υπογράμμισε όμως ότι εφόσον η αποζημίωση είναι τόσο χαμηλή, τότε είναι προτιμότερο να καταργηθεί εντελώς, τόσο για τους διοικητικούς συμβούλους όσο και για τον πρόεδρο.
Ο εκπρόσωπος των εργαζομένων, καθηγητής στο Ωδείο, Σταύρος Βόλαρης, ζήτησε η αποζημίωση που δικαιούται να προσφέρεται στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων της Φάρις.
Στ.Μ.