Δευτέρα, 04 Μαϊος 2015 03:00

Το Ελληνικό Δημόσιο ζήτησε επιτέλους διόρθωση για να πληρώσει αποζημιώσεις

ΠΕΡΙΜΕΤΡΙΚΗ ΟΔΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Δεκατέσσερις μήνες μετά την απόφαση του Εφετείου και ακόμη δεν έχουν πληρωθεί οι δικαιούχοι, για τις αναγκαστικές απαλλοτριώσεις στο πρώτο κομμάτι της περιμετρικής οδού της Καλαμάτας. Δεν έχουν πληρωθεί γιατί η απόφαση του Εφετείου έχει λάθη. Και το Ελληνικό Δημόσιο περίμενε να περάσουν αυτοί οι 14 μήνες για να ζητήσει τη διόρθωση της απόφασης!...

Η αίτηση του Ελληνικού Δημοσίου για τη διόρθωση της απόφασης θα συζητηθεί στο Εφετείο Καλαμάτας τη Δευτέρα 18 Μαΐου.
Από το Ελληνικό Δημόσιο η πρόκληση προς τους 487 δικαιούχους είναι μεγάλη. Δεν φτάνει που άφησε να περάσουν 14 μήνες για να κινήσει τη διαδικασία ώστε να πληρωθούν οι άνθρωποι την εκκαθάριση της αποζημίωσης. Ζητάει και από πάνω να τους καταλογιστεί η δικαστική δαπάνη για τη διόρθωση της απόφασης, παρ’ότι δεν έχουν καμία ευθύνη για το λάθος που έχει γίνει.
Σύμφωνα με την αίτηση του Ελληνικού Δημοσίου, στην απόφαση του Εφετείου (31/2014) «έχουν παρεισφρήσει προφανώς εκ παραδρομής (τα εξής) γραφικά λάθη, τη διόρθωση των οποίων αιτούμαστε».
Το βασικό λάθος είναι ότι αναγράφεται στο διατακτικό της απόφασης του Εφετείου λάθος Κοινή Υπουργική Απόφαση όσον αφορά τις αναγκαστικές απαλλοτριώσεις του πρώτου τμήματος της περιμετρικής οδού.
Το λάθος αυτό, τονίζει το Ελληνικό Δημόσιο δεν δίνει τη δυνατότητα στις υπηρεσίες του ώστε να εκτελέσει την απόφαση, να καταβάλει δηλαδή στους δικαιούχους την εκκαθάριση της επιδότησης. 
Για το πρόβλημα αυτό γράψαμε στην kalamatajournal στις 18 Απριλίου 2015. Τότε το στέλεχος του υπουργείου Υποδομών, Χρήστος Κουτσούρης, είχε εκτιμήσει ότι η καταβολή των χρημάτων θα γινόταν σε δύο μήνες περίπου.
Στ.Μ.