Είναι οι αγώνες «Δόλιχος 2015», με αφετηρία τους Δελφούς και τερματισμό την Αρχαία Ολυμπία, δύο από τους ιερότερους αρχαιολογικούς τόπους της ανθρωπότητας.
Στους αγώνες έλαβε μέρος και ένας ακόμη Μεσσήνιος ο Κωνσταντίνος Γεωργιόπουλος, από τους λίγους που κατάφεραν να τερματίσουν μετά από αυτή την δοκιμασία η οποία ξεπερνάει τα ανθρώπινα όρια.
Ο Αγώνας «Δόλιχος» έγινε για τρίτη χρονιά, το τριήμερο από την 1η έως τις 3 Μάη. Το 60% της διαδρομής του αγώνα ήταν σε δασικούς δρόμους, χωματόδρομους και μονοπάτια και το 40% σε ασφαλτόδρομους που συνδέουν τη Στερεά Ελλάδα με την Πελοπόννησο, μέσω της γέφυρας Ρίου-Αντίρριου. Η ορεινή διαδρομή έφτασε σε ύψος μέχρι τα 1.100 μέτρα.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των διοργανωτών πρώτος τερμάτισε ο Eusebio Bochons με χρόνο 37:0:49.0 και στις επόμενες τρεις θέσεις τερμάτισαν με τον ίδιο χρόνο,39:2:28.0, οι Johan Bogaert, Ευάγγελος Μπάκας και Γιώργος Ζαχαριάδης.
Σημειώνεται ότι τους δύο Μεσσήνιους αθλητές, τον Ευάγγελο Μπάκα και τον Κωνσταντίνο Γεωργιόπουλο ευχαριστεί θερμά ο Σύλλογος Γονέων Τριών Τέκνων Μεσσηνίας, διότι έδωσαν και φιλανθρωπικό περιεχόμενο με τη συμμετοχή τους.
Με αφορμή τον αγώνα του Ευάγγελου Μπάκα και του Κωνσταντίνου Γεωργιόπουλου ο Σύλλογος πραγματοποίησε το Σάββατο εκδήλωση κοινωνικού χαρακτήρα με τίτλο «Υπερμαραθώνιος Αλληλεγγύης». Όπως σημειώνει ο Σύλλογος, «από το πρωί του Σάββατου επισκέφτηκαν τον πεζόδρομο της Αντωνοπούλου στο κέντρο της Καλαμάτας παιδιά με τους γονείς τους, μεμονωμένοι πολίτες, εκπρόσωποι συλλόγων και μέλη του συλλόγου Δρομέων Υγείας και πρόσφεραν τρόφιμα, παιχνίδια και καθαριστικά τα οποία θα διατεθούν σε άπορες Τρίτεκνες οικογένειες από το Παντοπωλείο που διαθέτει ο Σύλλογος μας. Στην εκδήλωση που διοργανώσαμε συμμετείχαν εθελοντικά τα καταστήματα του πεζοδρόμου της οδού Αντωνοπούλου: greekbooks.gr, Spino Espresso, Το Σπίτι του Αρώματος Καλαμάτα και Tengo καθώς και το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού το οποίο ευχαριστούμε διότι πάντα ανταποκρίνεται σε δράσεις που κάνουμε με φιλανθρωπικό περιεχόμενο.
Τέλος θέλουμε να εκφράσουμε τα ειλικρινά συγχαρητήρια στους δυο Μεσσήνιους αθλητές που συμμετείχαν στον αγώνα τον Ευάγγελο Μπάκα που πλασαρίστηκε στην πρώτη τριάδα και τον Κωνσταντίνο Γεωργιόπουλο για τον υπέροχο αγώνα που πραγματοποίησε καθώς επίσης επιθυμούμε να τους ευχαριστήσουμε γιατί έδωσαν στον αγώνα τους φιλανθρωπικό περιεχόμενο και συγκεντρώθηκαν τρόφιμα και άλλα είδη για άπορες Τρίτεκνες οικογένειες».
Στ.Μ.