Παρασκευή, 15 Μαϊος 2015 03:00

Ο "Ντορικός" Αυγενάκης στο δήμαρχο...

ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΥΠΟΔΟΜΩΝ Ν.Δ.
Αν και χθες ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, «σνόμπαρε» το Νομαρχιακό Συμβούλιο της Νέας Δημοκρατίας, σήμερα καλοδέχτηκε στο γραφείο του τον τομεάρχη Υποδομών του κόμματος, βουλευτή Λευτέρη Αυγενάκη. Ίσως έχει τη σημασία του το γεγονός ότι ο Λ. Αυγενάκης είναι «Ντορικός» και το 2001 είχε ενταχθεί στη Δημοκρατική Συμμαχία της Μπακογιάννη…

Ο δήμαρχος μίλησε επαινετικά για τον βουλευτή Ηρακλείου, τονίζοντας μάλιστα ότι και οι δύο ανήκουν στον αστικό φιλελεύθερο χώρο. Επαινετικά μίλησε για τον Παναγιώτη Νίκα και ο Λευτέρης Αυγενάκης, χαρακτηρίζοντάς τον αξιόλογο αυτοδιοικητικό άνθρωπο που σε αλλεπάλληλες εκλογές τoν εμπιστεύονται οι συνδημότες του με υψηλά ποσοστά.
Κατά τα άλλα πάντως ο Λευτέρης Αυγενάκης τόνισε ότι επισκέπτεται έργα στη χώρα με εντολή του προέδρου της Ν.Δ., Αντώνη Σαμαρά, ενώ άσκησε κριτική στον υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη, τονίζοντας ότι ακόμη δεν έχει να επιδείξει τίποτα και αντίθετα περιορίζεται σε εξαγγελίες, όπως για τα διόδια και τη μείωση των τιμών τους, οι οποίες είναι τόσο ασαφείς ώστε προκαλούν ανησυχία και στις κατασκευαστικές εταιρίες και στους χρήστες των αυτοκινητόδρομων. Ο τομεάρχης Υποδομών της Ν.Δ. τόνισε ότι έχει ζητήσει από τον υπουργό να ανοίξει ένας διάλογος είτε στη Βουλή είτε στο υπουργείο, για τις εκκρεμότητες που υπάρχουν στα μεγάλα έργα υποδομών, χωρίς ωστόσο ακόμη να υπάρχει ανταπόκριση.
Τέλος, ο Λευτέρης Αυγενάκης άσκησε κριτική και στην κυβέρνηση και το ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι θα πρέπει να σταματήσει η ατέρμονη διαπραγμάτευση και να υπάρχει μια συμφωνία, γιατί η χώρα δεν αντέχει άλλο αυτή την κατάσταση. Σχολίασε μάλιστα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι έχει παρέλθει η εποχή όπου βρισκόταν στην όχθη της παρατήρησης και των σχολιασμών γιατί πλέον βρίσκεται στην όχθη της κυβέρνησης της χώρας.
Στ.Μ.