Τρίτη, 19 Μαϊος 2015 00:00

Διαβεβαιώσεις Τέρενς Κουίκ για υποστήριξη της Καλαμάτας από την κυβέρνηση

ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ 
Ότι θα μεταφέρει στους αρμόδιους υπουργούς τις προτάσεις και τα αιτήματα που του παρουσίασε ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας, για τα έργα που χρειάζεται η περιοχή, διαβεβαίωσε ο υφυπουργός Επικρατείας, Τέρενς Κουίκ, που επισκέφθηκε την Καλαμάτα και την Τετάρτη θα…

 

…εκπροσωπήσει την κυβέρνηση στις επετειακές εκδηλώσεις στο Μανιάκι, για τη θυσία του Παπαφλέσσα και των πολεμιστών του.
Ο Τέρενς Κουίκ επισκέφθηκε το δήμαρχο Καλαμάτας στις επτά το βράδυ και στις δηλώσεις του μεταξύ άλλων είπε ότι η συγκυβέρνηση θα υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της μέχρι τη λήξη της τετραετίας. Επιπλέον ανήγγειλε ότι την άλλη εβδομάδα θα επισκεφθεί την Καλαμάτα ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Γιάννης Τσιρώνης.
Ο δήμαρχος υποδέχθηκε τον υφυπουργό Επικρατείας τονίζοντας ότι ο Τέρενς Κουίκ είναι παλιός φίλος της Καλαμάτας και δικός του και εκφράζοντας την ικανοποίησή του γιατί, όπως είπε, έχει τη διάθεση να βοηθήσει την πόλη, η οποία επανέλαβε ότι αναπτύσσεται και γίνεται το κέντρο της νοτιοδυτικής Πελοποννήσου.
Από την πλευρά του ο υφυπουργός ανέφερε ότι πάντα στις επισκέψεις του συναντιέται με τους δημάρχους και τους περιφερειάρχες γιατί αναγνωρίζει το ρόλο που διαδραματίζει η αυτοδιοίκηση στη διαχείριση των θεμάτων.
Σε ό,τι αφορά τα ζητήματα που του έθεσε ο δήμαρχος, ο Τέρενς Κουίκ υποστήριξε ότι στην Καλαμάτα γίνεται η διαχείριση των απορριμμάτων με ένα πολύ καλό τρόπο, μίλησε για την αναγκαιότητα κατασκευής έργων διαχείρισης των ομβρίων υδάτων στην πόλη, είπε ότι η περιμετρική οδός θα ολοκληρωθεί σύντομα και τόνισε ότι θα ενημερώσει τον υπουργό υποδομών για τα προβλήματα που υπάρχουν με το οδικό δίκτυο στο Νομό, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι πιο σύντομα φτάνει κανείς από την Καλαμάτα στην Αθήνα παρά στην Κορώνη.
Σε ό,τι αφορά τη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με τους θεσμούς, ο Τέρενς Κούικ ανέφερε ότι θα υπάρξει συμφωνία στις πρώτες ημέρες του Ιούνη, ενώ, ερωτηθείς για το εάν η συμφωνία προκαλέσει αναταράξεις στα κόμματα της κυβέρνησης, το ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ, ο υφυπουργός Επικρατείας απάντησε ότι «οι αναταράξεις θα είναι πολύ μεγάλες σε κάποιους άλλους».
Στ.Μ.