Τετάρτη, 20 Μαϊος 2015 00:00

Ο Θανάσης Πετράκος στον γενικό γραμματέα Δημοσίων Έργων

Ο Θανάσης Πετράκος στον γενικό γραμματέα Δημοσίων Έργων

ΔΡΟΜΟΙ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ 
Ο δρόμος Σουληνάρι-Κορυφάσιο, που πρωτίστως εξυπηρετεί την Costa Navarino, ήταν το πρώτο θέμα για το οποίο ζήτησε να ενημερωθεί ο Θανάσης Πετράκος, κατά τη συνάντηση που είχε με τον γενικό γραμματέα Δημοσίων Έργων, Γιώργο Δέδε…

Κατά τα άλλα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Μεσσηνίας, ζήτησε ενημέρωση για τα αντιπλημμυρικά έργα της Καλαμάτας, για τα οποία αναμένεται άμεσα χρηματοδότηση 2.500.000 ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Για το Καλαμάτα-Ριζόμυλος, Τσακώνα-Καλό Νερό και την περιμετρική της Καλαμάτας ο γενικός γραμματέας αναμένει εξελίξεις εντός των αμέσως επόμενων ημερών και θα ενημερώσει τον Θανάση Πετράκο.
Σε σχετικό δελτίο Τύπου του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνονται τα εξής: «Στην συνάντηση ο κος Πετράκος ζήτησε ενημέρωση από τον Γεν Γραμματέα για την εξέλιξη σημαντικών έργων υποδομών στον νομό Μεσσηνίας.
1) Συγκριμένα ζήτησε να ενημερωθεί για την πορεία του έργου Σουληνάρι – Κορυφάσιο.
Για το συγκεκριμένο έργο ο κος Δέδες ενημέρωσε τον Κο Πετράκο ότι το έργο αυτό είχε σοβαρά προβλήματα καθώς δεν ήταν ώριμο για να προκηρυχθεί. Η μη ωριμότητα αυτή καθώς και η προχειρότητα και η βιασύνη για την προκήρυξη του δημιούργησαν μια σειρά από προβλήματα που κλήθηκε εκ των υστέρων να καλύψει η διοίκηση και οι τεχνικές υπηρεσίες του υπουργείου. Το έργο αυτό δεν είχε αναλυτικές γεωτεχνικές μελέτες με συνέπεια να κληθούν οι υπηρεσίες να καλύψουν αυτές τις ελλείψεις, επίσης είχαν γίνει λάθη στα όρια στις απαλλοτριώσεις, λάθη που ήδη έχουν διορθωθεί και τέλος δεν είχε προβλεφθεί η μεταφορά δικτύων κοινής ωφέλειας λόγω της δημιουργίας του δρόμου, έλλειψη που ήδη έχει διορθωθεί με χωριστή εργολαβία η οποία ολοκληρώνεται σύντομα. Συνεπώς πλέον το έργο ουσιαστικά ξεκίνησε να υλοποιείται τώρα. Τέλος ο κος Δέδες διαβεβαίωσε τον κο Πετράκο ότι οι καθυστερήσεις που παρατηρήθηκαν λόγω της προχειρότητας και των ελλείψεων δεν πρόκειται τελικά να δημιουργήσουν προβλήματα ως προς την υλοποίηση του πλήρους αντικείμενου του καθώς η βούληση του υπουργείου είναι να ολοκληρωθεί το πλήρες αντικείμενο του έργου, ακόμα και αν απαιτηθεί χρηματοδότηση από εθνικούς πόρους. Επιπλέον τόνισε πώς τώρα που λύθηκαν όλα τα προβλήματα ο εργολάβος έχει εντολή να κινηθεί όσο πιο γρήγορα μπορεί ώστε το έργο μέχρι τέλους του έτους να έχει υλοποιηθεί στο μεγαλύτερο δυνατόν βαθμό.
2) Στην συνέχεια ο κος Πετράκος έθεσε το θέμα της χρηματοδότησης των αντιπλημμυρικών έργων της Καλαμάτας. ο κος Δέδες ενημέρωσε τον κο Πετράκο ότι θα ενταχθούν τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα του Δήμου Καλαμάτας στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων με προϋπολογισμό περίπου 2,5 εκατομμυρίων ευρώ. Τα έργα αυτά αναμένεται να ενταχθούν άμεσα ώστε να είναι έτοιμα να δημοπρατηθούν εντός του Ιουνίου.  
3) Στην συνέχεια ο Κος Πετράκος ζήτησε αναλυτική ενημέρωση για το μέλλον των έργων Καλαμάτα – Ριζόμυλος, Καλό Νερό-Τσακώνα και τον Περιφερειακό της Καλαμάτας.  Ο κ Δέδες δεσμεύθηκε να ενημερώσει στο τέλος της εβδομάδας τον κο Πετράκο και για τα τρία αυτά σημαντικά έργα και τόνισε ότι ίσως υπάρξουν εξελίξεις για αυτά και μέσα σε αυτή την εβδομάδα».