Πέμπτη, 21 Μαϊος 2015 00:00

Πολιτικά σχόλια του Μητροπολίτη Μεσσηνίας στη γιορτή της Ανάληψης

Πολιτικά σχόλια του Μητροπολίτη Μεσσηνίας στη γιορτή της Ανάληψης

ΚΑΛΑΜΑΤΑ 
«Δυστυχώς, πολλοί από τους άρχοντες, σήμερα, επένδυσαν στο ψεύδος και στην υποκρισία με αποτέλεσμα η πατρίδα μας να περιέλθει στη σημερινή κατάσταση», είπε το πρωί ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος. Σε ποιους ακριβώς πολιτικούς αναφέρθηκε ο Μητροπολίτης ο καθένας μπορεί να το εξηγήσει με το δικό του σκεπτικό…

Ο Μητροπολίτης τέλεσε την πανηγυρική Θεία Λειτουργία, πλαισιωμένος από πολλούς ιερείς, στον εορτάζοντα ναό της Ανάληψης, στο λιμάνι της Καλαμάτας.
Εκεί, μεταξύ άλλων, όπως σημειώνεται και σε δελτίο Τύπου της Μητρόπολης, «κάλεσε τους πιστούς να μην απογοητεύονται από κανέναν. "Δυστυχώς, πολλοί από τους άρχοντες, σήμερα, επένδυσαν στο ψεύδος και στην υποκρισία, με αποτέλεσμα η πατρίδα μας να περιέλθει στη σημερινή κατάσταση. Οι ουσιαστικοί  άρχοντες πρέπει να εκφράζουν την αλήθεια με κάθε κόστος. Ακόμα κι αν πρέπει να σηκώσουν τον προσωπικό τους σταυρό. Όπως ακριβώς έκανε και ο Κύριός μας" δήλωσε χαρακτηριστικά».
Σε ό,τι αφορά το πνευματικό και θρησκευτικό μέρος του κηρύγματός του, ο Μητροπολίτης «απευθυνόμενος στους πιστούς, τόνισε ότι ο Χριστός με την Ανάληψή του δεν εγκατέλειψε τον άνθρωπο, αλλά απέστειλε τον Παράκλητο να οδηγεί τους πιστούς στην Αλήθεια με σκοπό την κατά Χριστόν σωτηρία τους. Ταυτόχρονα, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στους Αγίους Κωνσταντίνο και Ελένη. "Ο Άγιος Κωνσταντίνος δίδαξε την ισότητα και την αλληλεγγύη, ερμηνεύοντας και φανερώνοντας την αλήθεια του Ευαγγελίου. Έτσι, κατάφερε να καταρρίψει καθετί ψεύτικο και ειδωλολατρικό. Γι’ αυτό και ονομάστηκε Ισαπόστολος. Δίπλα του, στάθηκε μια γυναίκα πιστή. Αυτή την πίστη μετέδωσε και στο παιδί της, για να γίνει συνεργός στη μετάδοση της αλήθειας"».
Σημειώνεται ότι στον εορτασμό παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι και πολλοί πιστοί.
Στ.Μ.