Πέμπτη, 21 Μαϊος 2015 00:00

Καλαματιανοί πάνε στο Άμστερνταμ και θα γυρίσουν με το ποδήλατο!...

Τρίτος από αριστερά ο Λεωνίδας Παπαδόπουλος και τέταρτος ο Μανώλης Αλοίμονος, που φεύγουν για το Άμστερνταμ, από το οποίο θα επιστρέψουν στην Καλαμάτα με το ποδήλατο! Τρίτος από αριστερά ο Λεωνίδας Παπαδόπουλος και τέταρτος ο Μανώλης Αλοίμονος, που φεύγουν για το Άμστερνταμ, από το οποίο θα επιστρέψουν στην Καλαμάτα με το ποδήλατο!

ΘΑ ΠΟΔΗΛΑΤΗΣΟΥΝ 2.000 ΧΛΜ! 
Τέσσερις Καλαματιανοί είναι έτοιμοι να πραγματοποιήσουν ένα μοναδικό ταξίδι και να ζήσουν μια φοβερή εμπειρία. Φεύγουν αύριο, Παρασκευή, για το Άμστερνταμ της Ολλανδίας και θα επιστρέψουν στην Καλαμάτα με τα ποδήλατά τους!...

Οι ποδηλάτες που θα πραγματοποιήσουν αυτόν τον άθλο είναι ο Κωνσταντίνος Κοκορόγιαννης, ο Μανώλης Αλοίμονος, ο Λεωνίδας Παπαδόπουλος και ο Μιχάλης Αράπης.
Το πρόγραμμα του ταξιδιού έχει καταρτίσει ο Κωνσταντίνος Κοκορόγιαννης, που έχει μελετήσει σε βάθος τα πάντα, από τη διαδρομή, τη σίτιση και τη διανυκτέρευση μέχρι και τον καιρό που θα συναντήσουν οι ποδηλάτες.
Όπως είπε ο Μανώλης Αλοίμονος στην «Kalamata Journal» και οι τέσσερις ποδηλάτες, ιδιαίτερα οι υπόλοιποι τρεις, είναι πανέτοιμοι, αθλητικά, για την πραγματοποίηση αυτού του ταξιδιού, καθώς καθημερινά κάνουν πολλές δεκάδες χιλιόμετρα ποδήλατο.
Η αναχώρηση των ποδηλατιστών από το Άμστερνταμ θα γίνει το Σάββατο και την Κυριακή θα έχουν μπει στη Γερμανία, την οποία θα χρειαστούν επτά ημέρες για να τη διασχίσουν και να μπουν στην Αυστρία, μετά θα μπουν στην Ιταλία και τη Βενετία, ενώ στην Ελλάδα θα φτάσουν με το πλοίο από τη γειτονική χώρα. Στην Πάτρα θα βρίσκονται στις 4 Ιουνίου και την επομένη στον Πύργο, οπότε και θα τερματιστεί το ταξίδι με το ποδήλατο.
Το εντυπωσιακό είναι ότι το 80% αυτής της διαδρομής, σχεδόν 2.000 χιλιόμετρα, θα είναι σε ποδηλατόδρομους. Ουσιαστικά εκτός ποδηλατόδρομου οι ποδηλάτες θα αναγκαστούν να βγουν στην Ελλάδα, για το λόγο ότι η χώρα μας δεν έχει. Δηλαδή, οι τέσσερις Καλαματιανοί θα διασχίσουν ολόκληρη την Ευρώπη χωρίς να κινδυνεύσουν, ενώ με το που θα πατήσουν τα ποδήλατά τους στην Ελλάδα τότε οι κίνδυνοι θα είναι πολλοί και θα χρειαστεί μεγάλη προσοχή.
Κατά μέσο όρο οι ποδηλάτες θα κάνουν 130 χιλιόμετρα την ημέρα. Η διαδρομή είναι βατή, χωρίς μεγάλες υψομετρικές διαφορές, εκτός από την Αυστρία, όπου θα χρειαστεί να ανέβουν στα 1.600 μέτρα.
Καλό τους ταξίδι λοιπόν, με προσοχή και να ευχαριστηθούν όσο μπορούν αυτή τη μοναδική εμπειρία.
Στ.Μ.