Τρίτη, 26 Μαϊος 2015 00:00

«Προσχηματικός» διάλογος για την οδό Ναυαρίνου

ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ 
Η δημοτική αρχή δεν προτίθεται να προβεί σε ουσιαστικές αλλαγές στην παραλιακή οδό Ναυαρίνου. Αυτό προέκυψε και χθες το βράδυ, στη συζήτηση που έγινε στο Δημαρχείο. Και αν κάποιος δεν αντέχει το χάος της Ναυαρίνου, ο δήμαρχος είπε ότι ετοιμάζονται για βόλτες με τα πόδια ο προσήνεμος μόλος του λιμανιού και το παρκάκι κάτω από το «Πανελλήνιον»…

Η πλειοψηφία όσων προσκλήθηκαν χθες στο διάλογο υποστήριξε ότι ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί η Ναυαρίνου δεν επιτρέπει να αναδειχθεί η αξία του παραλιακού μετώπου της πόλης. Ζήτησαν λοιπόν ο Δήμος να προχωρήσει σε αλλαγές, αφού πρώτα υποβληθούν προτάσεις από ειδικούς. Κανείς πάντως δεν είπε ότι αλλαγές στη Ναυαρίνου πρέπει να γίνουν άμεσα, από αυτή τη θερινή περίοδο.
Ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας, επίσης τόνισε ότι στο μέλλον η Ναυαρίνου δεν μπορεί να λειτουργεί όπως σήμερα. Επανέλαβε ωστόσο ότι αλλαγές τώρα δεν μπορούν να γίνουν και πως πρέπει να προηγηθεί η παράδοση της περιμετρικής οδού και η ολοκλήρωση της διάνοιξης της Κρήτης, για την οποία όμως σημείωσε ότι χρειάζονται περίπου 50.000.000 ευρώ που δεν υπάρχουν. Εξήγγειλε δε την ανάθεση εκπόνησης κυκλοφοριακής μελέτης για όλη την πόλη, αμέσως μόλις παραδοθεί η περιμετρική οδός, κάτι που εκτίμησε ότι θα γίνει τους επόμενους μήνες.  
Αυτό που θα αλλάξει φέτος στην Παραλία, συνέχισε ο δήμαρχος, είναι η παράδοση του προσήνεμου μόλου (γνωστό ως «χιλιόμετρο») για τις βόλτες του κόσμου, η αναβάθμιση του μικρού πάρκου στο χώρο κάτω από το «Πανελλήνιον», η αύξηση των θέσεων στάθμευσης μέσα στο λιμάνι, η λειτουργία και φέτος χώρου στάθμευσης στο Δημοτικό Στάδιο, η ανάπλαση της πλατείας στην Ανάσταση, έργο που περιλαμβάνει και την ανύψωση της επιφάνειας του δρόμου μπροστά από το ναό.
Ο εντεταλμένος για το κυκλοφοριακό δημοτικός σύμβουλος, Δημήτρης Δημόπουλος, σημείωσε επίσης ότι βεβιασμένες αλλαγές στην Παραλία μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα σε επιχειρήσεις στο κέντρο της πόλης, χάσιμο θέσεων εργασίας, μείωση της αξίας των ακινήτων αλλά και πιθανή ερημοποίηση της ίδιας της Παραλίας.
Ο διοικητής της Τροχαίας, Ηλίας Αξιωτόπουλος, τόνισε ότι η Υπηρεσία του δεν μπορεί να αποφανθεί επί προτάσεων και ιδεών και πως για να παρουσιάσει τις θέσεις της η Τροχαία χρειάζεται να έχει συγκεκριμένες αποφάσεις για το τι θα αλλάξει στη Ναυαρίνου.
Ο εκπρόσωπος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καλαμάτας τόνισε ότι το λιμάνι ακολουθεί πορεία ανάπτυξης και γι’ αυτό είναι επιβεβλημένο να υπάρχει το οδικό δίκτυο που συνδέει άμεσα το κέντρο της πόλης με το λιμάνι.
Ο εκπρόσωπος των ιδιοκτητών ταξί, Παναγιώτης Γιαννακόπουλος, τάχθηκε «υπέρ των ανοιχτών και όχι των κλειστών δρόμων»
Ο εκπρόσωπος του Αστικού ΚΤΕΛ Χρήστος Μουστρούχος τόνισε ότι δεν πρέπει να αλλάξει κάτι φέτος, πρόσθεσε όμως ότι ο φορέας που εκπροσωπεί δεν είναι αντίθετος με αλλαγές που στηρίζονται σε μελέτες ειδικών.
Ο εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Καλαμάτας, τόνισε ότι πρέπει πρώτα να λειτουργήσει ο περιμετρικός της Καλαμάτας και με βάση τις αλλαγές που θα επιφέρει αυτός στο κυκλοφοριακό να αποφασιστούν ενδεχόμενες αλλαγές στη λειτουργία της Ναυαρίνου.
Ο Ανδρέας Ζαγάκος, πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος τόνισε ότι ο φορέας που εκπροσωπεί δεν βλέπει τα θέματα με συντεχνιακή άποψη αλλά προτάσσει το γενικό καλό. Υπογράμμισε ότι οι αλλαγές που χρειάζεται να γίνουν στη Ναυαρίνου είναι πολιτικό θέμα για το οποίο πρέπει να αποφασίσει το Δημοτικό Συμβούλιο, έχοντας βέβαια ζητήσει τις προτάσεις των ειδικών. Επιπλέον δε τόνισε ότι το μέλλον της Καλαμάτας έρχεται από τη θάλασσα αλλά και ότι όταν η λειτουργία μιας πόλης προσαρμόζεται στο αυτοκίνητο, τότε υποβαθμίζεται η ποιότητα ζωής και ακολουθεί η καταστροφή.
Ο πρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων, Κωνσταντίνος Ανδριανόπουλος, διαμαρτυρήθηκε επειδή ο φορέας που εκπροσωπεί δεν προσκλήθηκε στη συζήτηση. Σε ό,τι αφορά την ουσία του ζητήματος επίσης τόνισε ότι είναι ανάγκη να κληθούν οι ειδικοί να καταθέσουν τις προτάσεις τους, ενώ σχολίασε ότι η Παραλία αποτελεί «ένα ακατέργαστο διαμάντι, το οποίο όμως η πόλη συνεχίζει να το κρατάει στο σεντούκι της».
Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Μανώλης Μάκαρης, ζήτησε να καλέσει ο Δήμος τα ενδιαφερόμενα γραφεία ώστε να παρουσιάσουν τις προτάσεις τους για τη λειτουργία της Ναυαρίνου. Ο ίδιος τόνισε ότι η πρόταση που έχει κατατεθεί, για την πεζοδρόμηση του τμήματος από την Ηρώων μέχρι την Καρακούση, έχει θετικά στοιχεία. Επίσης επέκρινε τον εισηγητή Δημήτρη Δημόπουλο, τονίζοντας ότι δεν έχει λογική το να μην γίνονται παρεμβάσεις σε μια περιοχή με το επιχείρημα ότι ενδεχομένως θα θιγούν συμφέροντα σε μια άλλη περιοχή.
Ο επικεφαλής της «Ανεξάρτητης Συμμαχίας», Μιχάλης Αντωνόπουλος, τόνισε ότι λείπει το όραμα από τη δημοτική αρχή για τη Ναυαρίνου και πως ακριβώς γι’ αυτό το λόγο δεν έχει προχωρήσει και στις διανοίξεις των κάθετων δρόμων ώστε να μπορούν να γίνουν σημαντικές αλλαγές στη λειτουργία της. Ο ίδιος σημείωσε ότι η μονοδρόμηση της Ναυαρίνου με κυκλική ροή είναι μια πρόταση με πλεονεκτήματα.
Ο επικεφαλής της «Ελληνικής Δράσης», Γιώργος Δημητρούλιας, ζήτησε δημοψήφισμα, ώστε να αποφασίσει ο κόσμος για τη λειτουργία της Ναυαρίνου. Κυρίως όμως τόνισε ότι αυτό που πρέπει πρώτα να αποφασιστεί είναι ο χαρακτήρας που θα έχει η Ναυαρίνου, αν θα είναι δηλαδή μια περιοχή κατοικίας ή εμπορικής λειτουργίας ή διασκέδασης κ.λπ
Ο διευθυντής της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, Βασίλης Τζαμουράνης, πρότεινε την εφαρμογή μέτρων που θα αποτρέπουν από τη χρήση της Ναυαρίνου, τουλάχιστον όσους δεν είναι ανάγκη να τη χρησιμοποιήσουν. Χαρακτηριστικά σημείωσε ότι χρειάζεται να τοποθετηθεί σήμανση στη Λυκούργου και στο «Orizon», που θα προτείνει στους οδηγούς να κινηθούν στην Κρήτης αντί της Ναυαρίνου. Πρότεινε ακόμη να πυκνώσουν περισσότερο οι διαβάσεις πεζών στη Ναυαρίνου, κάτι που θα αποθαρρύνει τους ευσυνείδητους οδηγούς να χρησιμοποιούν αυτή την οδό αντί της Κρήτης. Κατά τα άλλα, ο Βασίλης Τζαμουράνης σημείωσε ότι υπάρχουν στοιχεία από παλιότερες μελέτες και μετρήσεις που μπορούν να αξιοποιηθούν για τη μελέτη του θέματος, πρόσθεσε ότι το θέμα συνδέεται και με την ανάγκη αναδιάρθρωσης των αστικών συγκοινωνιών, ενώ πρότεινε να εξεταστεί και το πώς έχουν αντιμετωπίσει ανάλογα θέματα άλλες πόλεις, όπως για παράδειγμα ο Βόλος.
Η προϊσταμένη του Τμήματος Μελετών του Δήμου, Βασιλική Κυβέλου, τάχθηκε εμμέσως υπέρ της μείωσης της κίνησης των αυτοκινήτων στη Ναυαρίνου.
Ακολούθησαν τοποθετήσεις και από δημοτικούς συμβούλους της μείζονος μειοψηφίας, όπως ο Σταμάτης Μπεχράκης, που υπαινίχθηκε ότι η δημοτική αρχή αποφεύγει τον ουσιαστικό διάλογο για το ζήτημα, ο Παναγιώτης Αλούπης, που κατηγόρησε τη δημοτική αρχή για κοντόφθαλμη λογική και ο Στάθης Σταματόπουλος, που υποστήριξε ότι ο διάλογος που διοργάνωσε η δημοτική αρχή είναι προσχηματικός.
Στ.Μ.