Τετάρτη, 27 Μαϊος 2015 00:00

«Παπαφλέσσεια» την Παρασκευή για 46η χρονιά, ίσως όμως και τελευταία…

Δημήτρης Πουλόπουλος, Αντωνία Μπούζα και Νίκος Μπασακίδης Δημήτρης Πουλόπουλος, Αντωνία Μπούζα και Νίκος Μπασακίδης

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΙΒΟΥ 
Για 46η φορά θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή στην Καλαμάτα η συνάντηση στίβου «Παπαφλέσσεια». Ο κύριος διοργανωτής των αγώνων, ο Μεσσηνιακός, υπόσχεται στους φίλους του αθλητισμού ότι θα δουν μια εξαιρετική διοργάνωση. Ταυτόχρονα όμως κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, τονίζοντας ότι στην κατάσταση που βρίσκεται το Δημοτικό Στάδιο γίνεται αποτρεπτική η πραγματοποίηση των αγώνων και τα επόμενα χρόνια…

Κάλεσμα στον κόσμο να προσέλθει την Παρασκευή, στις έξι το απόγευμα, στο Δημοτικό Στάδιο, για να παρακολουθήσει την προσπάθεια των αθλητών που θα συμμετέχουν στα «Παπαφλέσσεια», απεύθυναν το μεσημέρι, σε συνέντευξη Τύπου, ο πρόεδρος του Αθλητικού Φορέα του Δήμου Καλαμάτας, Νίκος Μπασακίδης, η περιφερειακή σύμβουλος Αντωνία Μπούζα και ο διευθυντής της διοργάνωσης και εκπρόσωπος του Μεσσηνιακού, Δημήτρης Πουλόπουλος.
Ο Νίκος Μπασακίδης σημείωσε ακόμη ότι οι καιροί είναι εξαιρετικά δύσκολοι, γι’ αυτό και το μεγάλο στοίχημα είναι η διατήρηση των κεκτημένων. Σε αυτό το πλαίσιο ανέφερε ότι είναι σημαντικό το γεγονός ότι τα «Παπαφλέσσεια» θα πραγματοποιηθούν και φέτος, ενώ υπογράμμισε τη στήριξη του Δήμου Καλαμάτας.
Η Αντωνία Μπούζα από την πλευρά της τόνισε ότι τους αγώνες στηρίζει και η Περιφέρεια Πελοποννήσου, προσθέτοντας ότι πρόκειται για μια διοργάνωση που αναδεικνύει τις δυνατότητες της περιοχής για την πραγματοποίηση με επιτυχία μεγάλων εκδηλώσεων και προβάλλει τα πλεονεκτήματα του τόπου για την ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού.
Ο Δημήτρης Πουλόπουλος ευχαρίστησε θερμά το Δήμο και την Περιφέρεια, τονίζοντας ότι χωρίς τη στήριξή τους θα ήταν αδύνατη η διοργάνωση των Παπαφλεσσείων. Συμφώνησε ότι το ζητούμενο μέσα σε αυτή τη δύσκολη περίοδο είναι η διατήρηση των κεκτημένων, δηλαδή η πραγματοποίηση των αγώνων, έστω και χωρίς διεθνή χαρακτήρα αυτή τη φορά. Όπως σημείωσε, στα 13 αγωνίσματα θα λάβουν μέρος Έλληνες και Κύπριοι αθλητές, και μερικοί Αλβανοί, οι οποίοι όμως διαβεβαίωσε ότι θα πετύχουν σημαντικές επιδόσεις και ρεκόρ και θα κερδίσουν το ενδιαφέρον των θεατών.
Σε ό,τι αφορά τις αθλητικές υποδομές της Καλαμάτας, ο Δημήτρης Πουλόπουλος σημείωσε ότι είναι γερασμένες και ειδικά για το Δημοτικό Στάδιο τόνισε ότι διαθέτει το πιο παλιό ταρτάν στη χώρα, τόσο παλιό που πλέον ενδεχομένως δεν επιτρέπει τη διοργάνωση αγώνων υψηλού επιπέδου. Γι’ αυτό το λόγο, πρόσθεσε, εάν δεν αλλάξει κάτι ενδέχεται του χρόνου να μην μπορούν να πραγματοποιηθούν οι αγώνες. Απεύθυνε λοιπόν έκκληση στην Περιφέρεια και στο Δήμο ώστε να κάνουν αυτό που πρέπει και να συνεχιστεί και στο μέλλον η διοργάνωση.
Στ.Μ.