Τετάρτη, 27 Μαϊος 2015 00:00

Ανήμπορη η ΔΕΥΑΚ να κάνει η ίδια και την πιο μικρή εργασία…

Ανήμπορη η ΔΕΥΑΚ να κάνει η ίδια και την πιο μικρή εργασία…

ΤΙ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ 
Η ΔΕΥΑΚ από Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης έχει μετατραπεί σε υπηρεσία που αναθέτει τα πάντα στους εργολάβους, τονίζει ομόφωνα η Γενική Συνέλευση του Σωματείου Εργαζομένων, που καλεί το δήμαρχο Καλαμάτας να ζητήσει από τον υπουργό προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, ιδιαίτερα για τον Βιολογικό Καθαρισμό…

Σημειώνεται ότι την Παρασκευή θα επισκεφθεί την Καλαμάτα και για τις εγκαταστάσεις του Βιολογικού ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Γιάννης Τσιρώνης.
Στην απόφαση της Γενικής Συνέλευσης υπογραμμίζεται ότι αυτή η κατάσταση αδυναμίας της ΔΕΥΑΚ να ανταποκριθεί στις ευθύνες της με τις δικές της δυνάμεις δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο. Επιπλέον οι εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΚ καλούν όλους τους συναδέλφους τους να λάβουν μέρος στο συλλαλητήριο που οργανώνεται για τις 11 Ιούνη, κατά των νέων αντεργατικών μέτρων.
Η ομόφωνη απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των εργαζομένων στη ΔΕΥΑΚ έχει ως εξής: «Η έλλειψη σε προσωπικό έχει μετατρέψει τις ΔΕΥΑ σε διαχειριστές των εργολάβων.
Οι εργολάβοι πραγματοποιούν συνδέσεις ύδρευσης, συνδέσεις αποχέτευσης, αποκαταστάσεις βλαβών, αντικατάσταση  υδρομέτρων με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ποιότητα των εργασιών αλλά και για τις εργασιακές σχέσεις.
Η εικοσιτετράωρη λειτουργία του Βιολογικού κινδυνεύει. Δεν τηρούνται οι προδιαγραφές για την υγιεινή και ασφάλεια του προσωπικού. Ο Βιολογικός εάν δεν εξοπλιστεί με το απαραίτητο εργατοτεχνικό κι επιστημονικό προσωπικό δεν θα μπορέσει να λειτουργήσει σύμφωνα με τις περιβαλλοντολογικές  προδιαγραφές, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει για την προστασία του περιβάλλοντος, ιδιαίτερα τις βροχερές ημέρες.
Η εταιρεία που έχει αναλάβει την αναβάθμιση του Βιολογικού, έχει αναλάβει τη λειτουργία του για έξι μήνες μετά την παράδοση του έργου.
Παρ’ όλες τις παροτρύνσεις μας, Διοίκηση και Διεύθυνση κωφεύουν.
Δεν φροντίζουν να στελεχώσουν το Βιολογικό Καθαρισμό με το απαραίτητο προσωπικό, ώστε να εκπαιδευτεί για να μπορεί μετά να λειτουργήσει τη μονάδα.
Να σημειωθεί ότι η τοποθέτηση  Διευθυντικού  στελέχους  μας  σε πρόσφατο ΔΣ της ΔΕΥΑΚ αναφέρει ότι δεν προβλέπεται η 24ωρη λειτουργία του Βιολογικού.
Η τοποθέτηση αυτή μας ανησυχεί και  δείχνει ξεκάθαρα τις προθέσεις της Δημοτικής αρχής για ιδιωτικοποίηση της μονάδας.
Το Σωματείο μας δηλώνει ξεκάθαρα και προς κάθε κατεύθυνση την αντίθεσή του σε οποιαδήποτε τέτοια σκέψη. Θα υπερασπιστούμε την περιουσία του Καλαματιανού Λαού με οποιοδήποτε κόστος.
Κύριε Δήμαρχε, δεν μας αρκούν οι δηλώσεις συμπαράστασης. Δεν μας αρκεί ότι αναγνωρίζετε το πρόβλημα αλλά ούτε ότι  ο νόμος σας απαγορεύει να κάνετε προσλήψεις.
Όλες  δημοτικές αρχές στην Καλαμάτα εφάρμοσαν και εφαρμόζουν κατά γράμμα τις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του μεγάλου κεφαλαίου, που θέλουν τις υπηρεσίες Ύδρευσης Αποχέτευσης και όλες τις κοινωνικές παροχές ανταποδοτικές, απαξιωμένες και έτοιμες για ξεπούλημα.  
Σας καλούμε να θέσετε άμεσα σχετικό υπόμνημα για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού προς τον αναπληρωτή Υπουργό κ Τσιρώνη, ο οποίος  θα επισκεφθεί την πόλη μας την Παρασκευή 27/5/2015.
Σας καλούμε να θέσετε τακτικό θέμα συζήτησης στο αμέσως επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο για τη στελέχωση της ΔΕΥΑΚ με μόνιμο προσωπικό και λήψη απόφασης με ανάλογο ψήφισμα.
Διαφορετικά  θα είστε εκτεθειμένος τόσο εσείς όσο και το Δημοτικό Συμβούλιο για το μέλλον της ΔΕΥΑΚ.
Εμείς οι εργαζόμενοι έχουμε βγάλει τα συμπεράσματα μας.
Κλείνουμε τα αυτιά μας στις σειρήνες φόβου, που προσπαθούν να μας οδηγήσουν σε αναμονή και πίστωση χρόνου. Καμία αναμονή, καμία πίστωση χρόνου. Δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα παρά μόνο τις αλυσίδες μας. Η νέα συμφωνία που είναι στα σκαριά θα φέρει νέα μέτρα που θα επιβαρύνουν τα εργατικά νοικοκυριά και τα πλατιά λαϊκά στρώματα.
Κάνοντας αποτίμηση της αναμονής και των κοινωνικών  διάλογων του Κυβερνητικού εργοδοτικού συνδικαλισμού αποτιμάμε:
Μείωση του μισθού μας κατά 40%.
Αύξηση στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης από 2 ως 5 χρόνια, ανάλογα.
Κατάργηση δώρων και επιδομάτων αδείας.
Μείωση του προσωπικού στο 50% με ταυτόχρονη ανάληψη νέων αρμοδιοτήτων λόγω Καλλικράτη.
Επιβάρυνση του οικογενειακού μας εισοδήματος από την ανυπαρξία παροχών υγείας.
Επιβάρυνση του οικογενειακού μας εισοδήματος από τις πολιτικές στην Παιδεία με τις συγχωνεύσεις σχολείων, τις ελλείψεις στην μεταφορά μαθητών και την παραπαιδεία.
Επιβάρυνση του οικογενειακού μας προϋπολογισμού με την αύξηση στα τιμολόγια ΔΕΗ, Δημόσιων υπηρεσιών, τον ΕΜΦΙΑ, αλλά και από την κατάργηση του αφορολόγητου.
Να γιατί ενώνουμε τις δυνάμεις μας με τα ταξικά Σωματεία και τις συνδικαλιστικές παρατάξεις του ΠΑΜΕ.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά στα πανελλαδικά συλλαλητήρια που διοργάνωει το ΠΑΜΕ για την Πέμπτη 11 Ιούνη 2015.
Καλούμε όλα τα Σωματεία και όλες τις εργατικές οργανώσεις σε πανελλαδική πανεργατική απεργία, δυναμική απάντηση στο νέο μνημόνιο που φέρνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, μετά την αντιλαϊκή συμφωνία που έχουν κάνει με Ευρωπαϊκή Ένωση, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Δίνουμε δυναμική απάντηση να καταργηθούν τώρα όλοι οι αντεργατικοί νόμοι και να μην παρθεί κανένα άλλο αντεργατικό μέτρο».