Τετάρτη, 03 Ιουνίου 2015 00:00

Δέκα ημέρες θα μείνει κλειστή η Ναυαρίνου εφόσον βοηθήσει και ο καιρός…

ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ 
Από το πρωί της Πέμπτης θα κλείσει η παραλιακή οδός Ναυαρίνου, σύμφωνα με τον προγραμματισμό του αναδόχου της ανάπλασης στην Ανάσταση. Ο δρόμος θα μείνει κλειστός για δέκα ημέρες περίπου, εκτός αν δεν βοηθήσει ο καιρός, οπότε θα χρειαστούν περισσότερες…

Νωρίτερα, κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Καλαμάτας, εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία η εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων σε γειτονικές οδούς. Το δε λεωφορείο θα παρακάμπτει το τμήμα της Ναυαρίνου από την Ηρώων μέχρι την Αύρας και αντίστροφα, ακολουθώντας την πορεία Ηρώων, Κρήτης, Αύρας και αντίστροφα. Ο δρόμος κλείνει προκειμένου να στρωθεί με κυβόλιθους.
Ο εκπρόσωπος της μείζονος μειοψηφίας, Παναγιώτης Αλούπης ψήφισε λευκό, υποστηρίζοντας ότι το συγκεκριμένο έργο κινείται στη λογική της δημοτικής αρχής «βλέποντας και κάνοντας ή καλύτερα τάζοντας και κάνοντας».
Ότι πρόκειται για αποσπασματική παρέμβαση τόνισε και ο εκπρόσωπος της «Αλλαγής», Γιάννης Χριστόπουλος, που ψήφισε λευκό.
Ο επικεφαλής της «Ανεξάρτητης Συμμαχίας Πολιτών», Μιχάλης Αντωνόπουλος, τόνισε από την πλευρά του ότι πρόκειται για έργο ανάπλασης που όμως επεκτείνεται και σε συγκοινωνιακές παρεμβάσεις, καθώς θα αλλάξουν στο ύψος της Ανάστασης γεωμετρικά στοιχεία της Ναυαρίνου, η οποία επίσης θα ανυψωθεί. Ο Μιχάλης Αντωνόπουλος εξέφρασε την κάθετη διαφωνία του και έδωσε αρνητική ψήφο.
Στ.Μ.