Δευτέρα, 08 Ιουνίου 2015 00:00

Άχρηστα αντικείμενα πολλά αλλά όχι επικίνδυνα "αλιεύτηκαν" στο λιμάνι…

Άχρηστα αντικείμενα πολλά αλλά όχι επικίνδυνα "αλιεύτηκαν" στο λιμάνι…

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ 
«Θετικό είναι το γεγονός ότι φέτος δεν ανασύρθηκαν πολλά επιβλαβή για το περιβάλλον αντικείμενα, όπως μπαταρίες αυτοκινήτων, σε αντίθεση με παλιότερους καθαρισμούς»… Μπορεί λοιπόν τα άχρηστα αντικείμενα που έβγαλαν δύτες και εθελοντές από το λιμάνι, την Κυριακή, να ήταν και πάλι πολλά τουλάχιστον όμως δεν ήταν από εκείνα τα σκουπίδια που προκαλούν βλάβη μαζί με το περιβάλλον και στην υγεία μας…

Χθες έγινε καθαρισμός της παραλίας και του λιμανιού της Καλαμάτας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος (5 Ιουνίου), με συντονισμό από το Κεντρικό Λιμεναρχείο και με τη συμμετοχή φορέων της πόλης και της ευρύτερης περιοχής.
Όπως σημειώνει ο Δήμος Καλαμάτας, «οι εθελοντές προχώρησαν στον καθαρισμό του βυθού του λιμένα Καλαμάτας και της ακτής από το ύψος του «Πανελληνίου» έως τον ανατολικό λιμενοβραχίονα (προλιμένα), με έμφαση στους θαλάσσιους χώρους ανατολικά και δυτικά της προκυμαίας του «Πανελληνίου» και μπροστά στην κεντρική προκυμαία.
Οι δράσεις διοργανώθηκαν σε συνεργασία με το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Καλαμάτας, την Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Νοτίου Πελοποννήσου, το Σύλλογο Επαγγελματιών Αλιέων Καλαμάτας, το Σύλλογο Ερασιτεχνών Αλιέων «Ο Αρίων», το Σύλλογο Παράκτιων Αλιέων με καλάμι «Ο Νηρέας», το Ν.Ο.Κ «Ποσειδών», το Ν.Α.Σ «Αίολος», τον Ι.Ο.Ν.Ε, τη σχολή καταδύσεων "Dive Way", τη σχολή καταδύσεων "Dive Code", τη σχολή καταδύσεων "Free Diving Club" και το ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε. Συμμετείχαν περί τους 20 ελεύθεροι και αυτόνομοι δύτες, 30 παιδιά και πολλοί ενήλικες εθελοντές στην ξηρά.
Θετικό είναι το γεγονός ότι φέτος δεν ανασύρθηκαν πολλά επιβλαβή για το περιβάλλον αντικείμενα, όπως μπαταρίες αυτοκινήτων, σε αντίθεση με παλιότερους καθαρισμούς.
Στόχος αυτής της πρωτοβουλίας ήταν η ευαισθητοποίηση των πολιτών για την προστασία του θαλασσίου περιβάλλοντος και η ενεργοποίηση της περιβαλλοντικής τους συνείδησης.
Μετά το πέρας της εκδήλωσης, προσφέρθηκαν αναψυκτικά σε όσους συμμετείχαν, από τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή του λιμανιού».