Τρίτη, 09 Ιουνίου 2015 00:00

«Στον αέρα» ξανά η ΕΡΤ Καλαμάτας με τοπικό πρόγραμμα από Δευτέρα

«Στον αέρα» ξανά η ΕΡΤ Καλαμάτας με τοπικό πρόγραμμα από Δευτέρα

ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ
Στην ίδια συχνότητα που εξέπεμπε και ως ertopen (107,2) επαναλειτουργεί την Πέμπτη 11 Ιουνίου από τις 6.00 το πρωί ο Περιφερειακός Ραδιοφωνικός Σταθμός της ΕΡΤ στην Καλαμάτα...

Για δύο μέρες, Πέμπτη και Παρασκευή, ο σταθμός θα είναι συνδεδεμένος με τα κεντρικά, ενώ από τη Δευτέρα ξεκινά το τοπικό πρόγραμμα, που θα περιλαμβάνει και πρωινή ενημερωτική εκπομπή με τους δημοσιογράφους Μαρία Τομαρά, η οποία αναλαμβάνει και προϊσταμένη του σταθμού, και Βαγγέλη Ποτέα. Στο ενημερωτικό - ψυχαγωγικό πρόγραμμα και η Βάσια Νικολακοπούλου με τη Φιλάνθη Λάγιου. Στο διοικητικό και τεχνικό προσωπικό είναι οι Χρήστος Παπαγεωργίου, Ηλίας Κατσόγιαννης, Παναγιώτης Κουτίβας και Γεωργία Οικονομοπούλου. Στο κέντρο εκπομπής του Λυκόδημου οι Βασίλης Αποστολόπουλος και Γιώργος Κυριακόπουλος.
Σε δελτίο Τύπου της ΕΡΤ Καλαμάτας σημειώνεται σχετικά: «Επαναλειτουργεί την Πέμπτη 11 Ιουνίου από τις 6 το πρωί, ο Περιφερειακός Ραδιοφωνικός Σταθμός της ΕΡΤ στην Καλαμάτα, δύο χρόνια μετά την επιβολή του μαύρου σε ολόκληρη την ΕΡΤ.
Ο Περιφερειακός Σταθμός Καλαμάτας της ΕΡΤ θα εκπέμπει στην ίδια συχνότητα (που εξέπεμπε και πριν το βίαιο κλείσιμο της ΕΡΤ στις 11 Ιουνίου του 2013, αλλά και ως ertopen) στους 107,2 στα F.M. Ταυτόχρονα την Πέμπτη θα εκπέμψουν όλα τα ραδιοφωνικά προγράμματα (Πρώτο Πρόγραμμα, Δεύτερο, Τρίτο, η ΕΡΑ Σπορ, το EΡΑ Kosmos 93.6, η «Φωνή της Ελλάδος») από τις υπάρχουσες συχνότητές τους. Επίσης η ΕΡΑ Καλαμάτας, καθώς και οι υπόλοιποι περιφερειακοί σταθμοί, ανήκει πλέον σε νέα αυτόνομη Διεύθυνση Περιφερειακών και μετονομάζεται σε ΕΡΤ Καλαμάτας.
Στόχος της ΕΡΤ Καλαμάτας, τιμώντας την υποχρέωσή της για πλουραλιστική ενημέρωση και αναγνωρίζοντας την τεράστια συμβολή της τοπικής κοινωνίας που στάθηκε αλληλέγγυα στα δύο χρόνια του «μαύρου» στη δημόσια ενημέρωση, είναι να παραμείνει προσηλωμένη στην αντικειμενική ενημέρωση και να είναι ανοιχτή στην προβολή των θεμάτων της Μεσσηνίας».