Πέμπτη, 11 Ιουνίου 2015 00:00

Μεγάλη και στην Καλαμάτα η διαδήλωση του ΠΑΜΕ κατά της νέας συμφωνίας

ΠΕΜΠΤΗ ΒΡΑΔΥ 
«ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ φέρνουν συμφωνία, τσακίζουν το λαό για την πλουτοκρατία», φώναξαν και στην Καλαμάτα, το βράδυ, οι πολλοί, για την πολιτική συγκυρία που διανύουμε, εργαζόμενοι που συμμετείχαν στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ κατά της νέας συμφωνίας…

«Βαφτίζουν τα μνημόνια "νέα συμφωνία", καμία ανοχή στην κοροϊδία», ήταν ένα ακόμη από τα συνθήματα που ακούστηκαν στη διαδήλωση, στη οποίο συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, μπλοκ του Σωματείου Εργαζομένων στη ΔΕΥΑΚ, του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, των συνταξιούχων, της νεολαίας κ.ά
  Η διαδήλωση ξεκίνησε από την πλατεία 23 Μάρτη, όπου έκανε ομιλία ο γιατρός Γιώργος Φερεντίνος, μέλος της διοίκησης του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο. Όπως τόνισε, μεταξύ άλλων, «όσο περνάνε οι μέρες, με ευθύνη της κυβέρνησης και των δανειστών, ο ελληνικός λαός βρίσκεται στη μέγγενη ενός εκβιασμού όχι βέβαια πρωτόγνωρου αλλά εξαιρετικά επικίνδυνου, δηλαδή να διαλέξει το σχέδιο της τρόικας, των θεσμών, το λεγόμενο σχέδιο Γιούνκερ ή το κυβερνητικό σχέδιο των 47 σελίδων του ΣΥΡΙΖΑ. Καλείται δηλαδή να επιλέξει αν θα φτωχύνει με το ένα σχέδιο ή το άλλο. Αν θα φτωχύνει σε δόσεις όπως προτείνει το ελληνικό σχέδιο ή αν θα φτωχύνει απευθείας όπως προτείνουν οι δανειστές».
Σημείωσε ακόμη ότι «κρύβει ο ΣΥΡΙΖΑ επιμελώς ότι από τις 25 Γενάρη και μετά δεν υπήρξε καμία κατάργηση των 400 και πλέον εφαρμοστικών νόμων που παραμένουν σε ισχύ από τα προηγούμενα μνημόνια, αναλαμβάνοντας μάλιστα τη δέσμευση ότι θα μείνουν απείραχτοι στη λογική ότι το «το κράτος έχει συνέχεια». Το πρόγραμμα των 100 ημερών έγινε πρόγραμμα με ορίζοντα τετραετίας και βάλε, ενώ η υλοποίηση των προεκλογικών δεσμεύσεων παραπέμπεται στο άγνωστο μέλλον. Ύστερα ήρθε το «χέρι» στα αποθεματικά και ταμειακά διαθέσιμα των δήμων, των πανεπιστημίων, των νοσοκομείων και άλλων οργανισμών, όταν αντίθετα με διάφορα νομοθετήματα γίνονται προκλητικές φοροαπαλλαγές στο μεγάλο κεφάλαιο και χαρίζονται χρέη, πρόστιμα μεγαλοεπιχειρηματιών και νομιμοποιούνται αδήλωτα εισοδήματα μεγαλοκαταθετών. Την ίδια στιγμή, φροντίζουν για την ακόμα καλύτερη πρόσδεση της Ελλάδας στο άρμα του ΝΑΤΟ μιλώντας για συνεκμετάλλευση του Αιγαίου με τις ΗΠΑ και τη δημιουργία νέας Νατοϊκής βάσης στο Αιγαίο, πράγμα που καμία ελληνική κυβέρνηση δεν είχε τολμήσει να κάνει από το 1974».
Κλείνοντας ο Γιώργος Φερεντίνος τόνισε ότι «ρήξη για εμάς σημαίνει τα μέσα παραγωγής να γίνουν κοινωνική ιδιοκτησία, να σχεδιάζεται η παραγωγή κεντρικά, επιστημονικά, με βάση τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες και να ελέγχονται από τους ίδιους τους εργάτες. Για να λάβουν τα όνειρα εκδίκηση και να γίνει η εργατική τάξη αφέντης του πλούτου που παράγει».
Στ.Μ.