Σάββατο, 13 Ιουνίου 2015 00:00

Ορειβάτες και φίλοι του Ταϋγέτου ξαναχτίζουν τον Προφήτη Ηλία στα 2.407 μέτρα!

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΥΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ 
Ένα χρέος προς το βουνό, τη φύση αλλά και προς τους ανθρώπους που στο πέρασμα του χρόνου έχτισαν και κράτησαν σε καλή κατάσταση το εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία, στην κορυφή του Ταϋγέτου, ξεκίνησαν να εκπληρώνουν από το πρωί μέλη του Ορειβατικού Συλλόγου Καλαμάτας και φίλοι του Ταϋγέτου…

Το εκκλησάκι, που για πολλές δεκαετίες κρατήθηκε όρθιο και δυνατό, τα τελευταία χρόνια γνώρισε την αδιαφορία των πολλών ορειβατών που φτάνουν στην κορυφή, με αποτέλεσμα να γκρεμιστεί! Η κατάσταση του Προφήτη Ηλία ευαισθητοποίησε τον Ορειβατικό Σύλλογο Καλαμάτας αλλά και Μανιάτες, κυρίως, που έχουν μεγάλους δεσμούς με τον Ταϋγετο και έτσι ελήφθη η απόφαση για το ξαναχτίσιμό του.
Σήμερα λοιπόν ανέβηκαν στην κορυφή, στα 2.407 μέτρα, περίπου 15 ορειβάτες του Ορειβατικού Συλλόγου Καλαμάτας, οι οποίοι έχουν ξεκινήσει ήδη τις εργασίες. Οι ορειβάτες έχουν στήσει και τις σκηνές τους και θα περάσουν τη νύχτα στην κορυφή, ώστε αύριο να συνεχίσουν το έργο με μάστορες που θα ανέβουν στην κορυφή από τα Τσέρια, την Καρδαμύλη και άλλες περιοχές της Μάνης. Όπως μας είπε ο Μανώλης Αλοίμονος, πρώην πρόεδρος του Ορειβατικού, ο καιρός στην κορυφή είναι καλός και το ηθικό του κόσμου που έχει ανέβει για το ξαναχτίστιμο της μικρής εκκλησίας βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο.
Μπράβο τους και μακάρι όσοι ανεβαίνουν στο εξής στην κορυφή να δείχνουν μεγαλύτερο σεβασμό σε αυτό το μνημείο της φύσης.
Στ.Μ.