Σάββατο, 20 Ιουνίου 2015 00:00

Απάντηση Χρυσομάλλη σε Πετράκο με αναφορές σε «Γουδί» και σε κρεμάλες…

ΕΥΡΩ ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ; 
Όποιος είναι υπέρ του ευρώ, πάση θυσία, να πληρώσει και το κόστος, ζητάει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Μεσσηνίας, Θανάσης Πετράκος, που εισηγείται βαριά φορολόγηση στους πλούσιους. Έσπευσε να του απαντήσει ο Μίλτος Χρυσομάλλης, προειδοποιώντας ότι η έξοδος από το ευρώ θα οδηγήσει σε ένα νέο «Γουδί και σε κρεμάλες», τονίζοντας ότι αυτές τις απειλές μεταχειριζόταν η παράταξη του Θανάση Πετράκου όταν ήταν στην αντιπολίτευση…

Χθες, σε ανάρτησή του στη σελίδα του στο facebook ο Θανάσης Πετράκος σημείωσε: «Αφού οι “Μένουμε Ευρώπη” θέλουν να υπογραφεί συμφωνία με κάθε κόστος να κληθούν οι ίδιοι να το πληρώσουν. Καμία αύξηση λοιπόν στον ΦΠΑ, αντίθετα, κλιμακωτή αύξηση του φόρου πέραν των 200.000 ευρώ ατομικού εισοδήματος, που να ξεκινά απ’ το 50% και να φτάνει μέχρι το 90%. Αντίστοιχη φορολόγηση και στα κέρδη των μεγάλων εταιριών, στα μερίσματα και στους τόκους. Καμία μείωση των χαμηλών, μέχρι 2500 ευρώ καθαρά των συντάξεων και δραστική μείωση όλων των υψηλών ώστε να συμπιεστούν κοντά σε αυτό το όριο. Δραστική φορολόγηση των ακινήτων με υψηλή αξία και στις αστικές, μεσοαστικές περιοχές με παράλληλη μείωση του ΕΝΦΙΑ στις λαϊκές κατοικίες. Άμεση διερεύνηση και εκδίκαση των υποθέσεων μεγάλης φοροδιαφυγής και ταχεία είσπραξη των οφειλομένων ακόμα και με κατασχέσεις και προσωποκράτηση των οφειλετών».
Σήμερα ο πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μίλτος Χρυσομάλλης, απαντώντας στον Θανάση Πετράκο σημείωσε: «Η ασχετοσύνη και η ανιδεότητα του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του Σύριζα κ. Πετράκου δεν έχει τέλος όπως φαίνεται από την δήλωσή του σχετικά με την φορολόγηση όσων έχουν εισόδημα άνω των 200.000€.
Πρέπει να κατανοήσετε, κ.Πετράκο, ότι οι χιλιάδες των διαδηλωτών που βρέθηκαν στο Σύνταγμα ή αντίστοιχα οι χιλιάδες των οικογενειών τους, αν είχαν ατομικά εισοδήματα πάνω από 200.000€ ή μεγάλες εταιρίες ή συντάξεις πάνω από 1500€ όλοι αυτοί, τότε μάλλον δε θα είχαμε κρίση στην Ελλάδα, κ.Πετράκο. Όσον αφορά στους φοροκλέφτες, ειδικά τους μεγάλους φοροκλέφτες, άνω του "Ενός Εκατομμυρίου", ο Σύριζα τους ´´ξέπλυνε´´ με τον Νόμο που ψήφισε, όπου πληρώσανε ελάχιστα πρόστιμα σε σχέση με αυτά που έπρεπε να πληρώσουν. Δείτε την περίπτωση του Nammos στην Μύκονο ή και άλλων με μεγάλα πρόστιμα.
Για να καταλήγουμε κ. Πετράκο, που ακόμα νομίζετε ότι βρίσκεστε στην κατάσταση του ανεύθυνου και ανέξοδου λαϊκισμού, μετά από 5 μήνες διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, φέρατε την Ελλάδα σε τέτοια θέση που δυστυχώς, πλέον, έχετε δύο επιλογές. Η πρώτη είναι να ψηφίσετε σκληρά μέτρα για τους πολίτες και νέο μνημόνιο για να παραμείνει η χώρα στην Ευρώπη. Σε αυτήν την περίπτωση θα γίνετε και εσείς Μερκελιστής, Γερμανοτσολιάς και όλα αυτά που ανεύθυνα και ανέξοδα καθυβρίζατε όλα αυτά τα χρόνια, αλλά θα είστε και κάτι ακόμα: θα είστε μέγιστος πολιτικός ψεύτης και απατεώνας γιατί αυτά που τάζατε προεκλογικά δεν θα έχουν καμία σχέση με αυτά που θα ψηφίσετε μετεκλογικά. Η δεύτερη επιλογή σας είναι να οδηγήσετε τη χώρα εκτός Ευρώ. Τέτοια εντολή όμως δεν έχετε λάβει, συνεπώς μην το διανοηθείτε γιατί υπάρχει το Γουδί και οι κρεμάλες όπως πάλι ανεύθυνα και ανέξοδα λέγατε. Για όλα τα παραπάνω, κ. Πετράκο, καλό θα είναι να σιωπήσετε γιατί όσο μιλάτε, εκτίθεστε όλο και περισσότερο».
Από την πλευρά ο Θανάσης Πετράκος επιμένει και απαντώντας στην κριτική που του ασκήθηκε σημειώνει: «Έχουν ενοχληθεί σφόδρα όλοι οι νεοφιλελεύθεροι επειδή έγραψα ότι όσοι προτείνουν πάση θυσία συμφωνία και πάση θυσία στο ευρώ και διαδηλώνουν, πρέπει να προτείνουν και να δεχθούν ότι το βαρύ αυτό κόστος πρέπει να το πληρώσουν οι πλούσιοι και όχι οι λαϊκές τάξεις. Μέχρις στιγμής το κόστος της «προσαρμογής» και της παραμονής στο ευρώ το πλήρωσαν δυσανάλογα οι λαϊκές τάξεις, ήρθε η ώρα να πληρώσουν και οι πλούσιοι. Να μας εξηγήσουν γιατί σκίζουν τα ρούχα τους. Όποιος είναι υπέρ του πάση θυσία στο ευρώ είναι δίκαιο να συμφωνεί ότι πρέπει να πληρώσει και το κόστος. Όχι λοιπόν εξυπνάδες «όλοι να πολεμήσετε και μεις να δοξαστούμε» όπως λέει και ο λαός μας».
Στ.Μ.