Κυριακή, 21 Ιουνίου 2015 00:00

Πιο σοβαρή φέτος η προσπάθεια για την ανάπτυξη της σύνδεσης Καλαμάτας - Κρήτης

Η ΠΡΩΤΗ ΤΟΥ «ΒΙΤΣΕΝΤΖΟΥ ΚΟΡΝΑΡΟΥ»
Με μικρή καθυστέρηση αλλά με άλλο αέρα κατέπλευσε μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου προς την Κυριακή ο «Βιτσέντζος Κορνάρος», το πλοίο που και φέτος το καλοκαίρι συνδέει την Καλαμάτα με την Κρήτη, με ενδιάμεσο σταθμό τα Κύθηρα. Τον άλλο αέρα έχει δώσει ο νέος πράκτορας της γραμμής, ο Σταύρος Μπακολιάς, που με διαφήμιση και άλλες προωθητικές ενέργειες επιδιώκει να αυξήσει την κίνηση και να καθιερώσει και δεύτερο δρομολόγιο κάθε εβδομάδα…

Ήδη το πρακτορείο του Σταύρου Μπακολιά, έχει προβεί σε διαφημιστικές καταχωρήσεις στον Τύπο, ενώ κατά την υποδοχή του «Βιτσέντζου Κορνάρου»
προσέφερε γλυκίσματα και άλλα κεράσματα, τόσο για τον κόσμο που αποβιβάστηκε στο λιμάνι όσο και για τον κόσμο που έφυγε για Κρήτη ή Κύθηρα. Εκείνο όμως που τόνισε ο ναυτιλιακός πράκτορας είναι ότι για να αυξηθεί η κίνηση στη γραμμή, για να μπει και δεύτερο δρομολόγιο, πρέπει να υπάρξει υποστήριξη και προβολή από όλους.
Ο «Βιτσέντζος Κορνάρος», της ΛΑΝΕ (Λασιθιώτικη Ναυτιλιακή Εταιρεία), άνοιξε τη μπουκαπόρτα του στις 12:45 μετά τα μεσάνυχτα, καθώς καθυστέρησε να φτάσει περίπου 30 λεπτά. Όπως είπε ο Γιώργος Γρηγοράκης, προϊστάμενος του λογιστηρίου του πλοίου, από την Κρήτη και από τα Κύθηρα αποβιβάστηκαν στην Καλαμάτα 55 άτομα.
     Ο Σταύρος Μπακολιάς, κεντρικός πράκτορας της ΑΝΕΚ και της ΛΑΝΕ στην Πάτρα και την Ηγουμενίτσα, σημείωσε από την πλευρά του ότι από την Καλαμάτα επιβιβάστηκαν στον «Βιτσέντζο Κορνάρο» με προορισμό τα Κύθηρα και την Κρήτη 50 άτομα, με 20 αυτοκίνητα, δύο φορτηγά και δύο τροχόσπιτα. Όπως τόνισε οι αριθμοί αυτοί είναι αρκετά καλοί για το πρώτο δρομολόγιο και γεννούν μεγάλη αισιοδοξία για το μέλλον. Επέμεινε όμως στην ανάγκη για διαφήμιση της γραμμής, ώστε να ενημερωθεί γι’ αυτήν όσο το δυνατόν περισσότερος κόσμος, ενώ τόνισε ότι θα βοηθήσει σημαντικά και η καθιέρωση ενός δεύτερου δρομολογίου κάθε εβδομάδα.
Επιπλέον ο ναυτιλιακός πράκτορας ανήγγειλε, για το μέλλον όμως, τη δρομολόγηση ενός νεότερου πλοίου στη γραμμή αυτή. Επίσης υπογράμμισε ότι οι τιμές των εισιτηρίων είναι ιδιαίτερα οικονομικές, ξεκινούν από 24 ευρώ και ανταποκρίνονται στις περιορισμένες οικονομικές δυνατότητες που έχει πλέον πολύς κόσμος. Δεν παρέλειψε, τέλος, να σημειώσει τη χαρά του για το γεγονός ότι ανέλαβε την πρακτόρευση της γραμμής δεδομένου ότι κατάγεται από την Καλαμάτα.
Ο ύπαρχος του πλοίου, Ιάκωβος Συρίγος, ευχήθηκε να πάνε όλα καλά και να αυξηθεί η κίνηση, παρά την κρίση που έχει περιορίσει τον εσωτερικό τουρισμό.
Τόνισε ότι η γραμμή αυτή έχει μέλλον, αρκεί να υποστηριχθεί, δεδομένου ότι μπορεί να εξυπηρετήσει όλους τους Πελοποννήσιους για τα ταξίδια τους προς Κρήτη, αλλά και να φέρει στην Καλαμάτα και την Πελοπόννησο πολύ κόσμο από την Κρήτη. Σε ό,τι αφορά το πλοίο ο ύπαρχος διαβεβαίωσε ότι είναι άνετο, ότι υπάρχει σε αυτό ένα πολύ ευχάριστο κλίμα και επίσης ότι είναι γρήγορο.
       Στην υποδοχή του πλοίου στην Καλαμάτα ήταν και ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, Χάρης Βγενής, ο οποίος και είχε συνεργασία τόσο με τον ναυτιλιακό πράκτορα όσο και με τους αξιωματικούς του «Βιτσέντζου Κορνάρου», για την αντιμετώπιση των όποιων θεμάτων αρμοδιότητάς του.
Στ.Μ.