Δευτέρα, 29 Ιουνίου 2015 19:05

Ψεύτικο και αντιλαϊκό το δίλημμα του δημοψηφίσματος λέει το ΚΚΕ

ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 
Η κυβέρνηση, με το δημοψήφισμα που διοργανώνει, ουσιαστικά καλεί το λαό να επιλέξει με ποιο μνημόνιο θα τον σφαγιάσουν, υποστηρίζει η Τομεακή Επιτροπή Μεσσηνίας του ΚΚΕ, που αύριο, σε συνέντευξη Τύπου, θα παρουσιάσει αναλυτικά τις θέσεις του κόμματος…

Σε ανακοίνωση της Τομεακής Επιτροπής Μεσσηνίας του ΚΚΕ σημειώνονται χαρακτηριστικά τα εξής: «Το ερώτημα του δημοψηφίσματος θέτει ένα ψεύτικο - εκβιαστικό δίλημμα σε βάρος του λαού. Ζητάει απ’ το λαό να επιλέξει ανάμεσα στην πρόταση των ΕΕ – ΔΝΤ - ΕΚΤ και την πρόταση της κυβέρνησης. Έτσι θα ερμηνευτεί το «όχι» απ’  την κυβέρνηση που λέει ότι πάλι θα διαπραγματευτεί μέσα στην ΕΕ για μια βελτιωμένη συμφωνία, ότι είναι «ναι» στη δική της πρόταση, «ναι» στην ΕΕ. Αυτό είπαν τα στελέχη τους απ’ την πρώτη στιγμή.
Τι ερώτημα θέτει στην ουσία το δημοψήφισμα; Θέλετε το ΣΥΡΙΖΑΙΪΚΟ μνημόνιο των 8 δις. ή το τροϊκανό των 9 δις; Και βάζετε το λαό να επιλέξει ανάμεσα στη Σκύλλα και τη Χάρυβδη, με ποιο μνημόνιο θα τον σφαγιάσουν. Καλούμε το λαό να ακυρώσει τα διλήμματα και ν’ απορρίψει τα μνημόνια, σε όλες τις εκδοχές τους.
Γι’ αυτό το λόγο προτείναμε στη Βουλή, στο δημοψήφισμα να μπουν και τα ερωτήματα: ΌΧΙ στην πρόταση της κυβέρνησης, αποδέσμευση απ’ την ΕΕ, κατάργηση μνημονίων και το αρνήθηκε η κυβέρνηση. Αυτή είναι η «δημοκρατία» τους και ο δήθεν σεβασμός τους στη λαϊκή θέληση.
Το πραγματικό, γνήσιο «ΌΧΙ» το λέμε εμείς, που είναι όχι στα μνημόνια και την ΕΕ. Και αυτό καλούμε τον ελληνικό λαό να εκφράσει, ρίχνοντας στην κάλπη την πρόταση του ΚΚΕ. Να διαμορφωθεί ένα ισχυρό πολιτικό ρεύμα αντίστασης στην ΕΕ.
Μπορεί ν’ απέκλεισαν αυτή τη πρόταση απ’ το δημοψήφισμα, το  πολιτικό ρεύμα όμως και το μήνυμα που στέλνει δε μπορούν όσο κι αν θέλουν να το ακυρώσουν. Αυτό καλούμε το λαό να κάνει, χωρίς φόβο, απορρίπτοντας τους εκβιασμούς τόσο των ξένων όσο και της κυβέρνησης, απορρίπτοντας το μονόδρομο που λέει εδώ θα μείνουμε και θα παζαρεύουμε τη φτώχεια μας. Η απάντηση είναι:
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΕΕ - ΔΝΤ – ΕΚΤ
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ, ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ».