Δευτέρα, 29 Ιουνίου 2015 20:04

Το Φεστιβάλ Χορού θα πραγματοποιηθεί οπωσδήποτε, τονίζει ο δήμαρχος

ΑΝΑΚΛΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΑΔΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ 
Την ανάκληση των αδειών του προσωπικού του Δήμου Καλαμάτας, ανακοίνωσε σήμερα ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας, για τις ανάγκες της διενέργειας του δημοψηφίσματος. Παράλληλα είπε ότι ο Δήμος συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά, με τη διαφορά ότι όσο θα είναι κλειστές οι τράπεζες θα γίνονται μόνο οι απολύτως αναγκαίες δαπάνες. Όσον αφορά το Φεστιβάλ Χορού, ο Π. Νίκας υπογράμμισε ότι θα γίνει οπωσδήποτε…

Ο δήμαρχος Καλαμάτας το πρωί συγκάλεσε σύσκεψη με τους διευθυντές των Υπηρεσιών του Δήμου, από τους οποίους ζήτησε να εξυπηρετούνται οι πολίτες από τους υπαλλήλους με ανοχή και με την καλύτερη διάθεση.
Όσον αφορά τη διενέργεια του δημοψηφίσματος, ο δήμαρχος ανέφερε ότι θα λειτουργήσουν τα ίδια εκλογικά τμήματα που λειτούργησαν και στις εκλογές του Γενάρη, με τους ίδιους υπαλλήλους.
Όσον αφορά τα οικονομικά και τις δαπάνες του Δήμου, ο Παναγιώτης Νίκας σημείωσε: «Έχουμε κάνει τις απαραίτητες κινήσεις για να διασφαλίσουμε τα αναγκαία για την πόλη και το Δήμο. Έχουμε καταβάλει τη μισθοδοσία του προσωπικού και τις κρατήσεις –μισθοδοτούμε περί τα 800 άτομα. Υπάρχει φερεγγυότητα στο Δήμο. Έχουν δοθεί οδηγίες ώστε από εδώ και πέρα να γίνονται μόνο οι απολύτως αναγκαίες δαπάνες. Όσο διαρκεί η ιστορία με τις τράπεζες δεν θα εκδίδονται επιταγές. Είναι προφανές ότι οι νόμοι και οι κανονισμοί ισχύουν. Ζητήματα που έχουν σχέση με το δημόσιο χώρο, με την ελεγχόμενη στάθμευση, όλα αυτά είναι σε ισχύ. Δεν είναι δυνατόν να αφήσομε να διαλυθεί η πόλη. Γι’ αυτό πρέπει να υπάρχει στους συμπολίτες αυτοσυγκράτηση. Τα έργα μας όλα συνεχίζονται. Υπενθυμίζω ότι τα περισσότερα από αυτά χρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, από πόρους του ΕΣΠΑ, ο Δήμος έχει δυνατότητα να τα πληρώσει αν συμβεί οτιδήποτε. Από εκεί και πέρα, τις εκδηλώσεις που έχουμε προγραμματίσει θα τις κάνουμε ή θα κάνουμε οπωσδήποτε αυτές που μπορούν να γίνουν. Το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού είναι κρίσιμο ζήτημα για την πόλη. Θα πραγματοποιηθεί οπωσδήποτε, ό,τι και να γίνει. Οι εκδηλώσεις οι οποίες είχαν προγραμματιστεί να γίνουν από το Δήμο Θεσσαλονίκης, από τις 2 Ιουλίου μέχρι τις 4, αναβάλλονται. Όταν λέμε αναβάλλονται δεν εννοούμε ότι καταργούνται. Θα γίνουν σε συνθετότερο χρόνο. Υπήρξε συνεργασία με το δήμαρχο επειδή υπάρχουν ζητήματα σε σχέση με τη μετακίνηση καλλιτεχνών και επαγγελματιών από τη Θεσσαλονίκη.  Το Δημαρχείο θα είναι ανοιχτό από το πρωί μέχρι το βράδυ και θα φροντίσω να είμαι προσωπικά παρόν σε αυτές τις δύσκολες ώρες που θα τις αντιμετωπίσουμε με ψυχραιμία και με ενότητα».
Στ.Μ.