Τρίτη, 30 Ιουνίου 2015 17:39

Πήρε τη θέση ο Χάρης Βγενής για τα θαλάσσια μέσα αναψυχής δίπλα στο "Elite"

Πήρε τη θέση ο Χάρης Βγενής για τα θαλάσσια μέσα αναψυχής δίπλα στο "Elite"

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ 
Δεν έχει βεβαιωθεί παράνομη παρέμβαση στον αιγιαλό της Καλαμάτας από τον πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, Χάρη Βγενή, είπε σήμερα η πλειοψηφία της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Καλαμάτας, που παραχώρησε στο δημοτικό σύμβουλο χώρο ανατολικά του «Elite», προκειμένου να λειτουργήσει επιχείρηση θαλάσσιων μέσων αναψυχής…

Ωστόσο η μείζων μειοψηφία επέμεινε ότι υπάρχει ζήτημα. Ο Σταμάτης Μπεχράκης τόνισε ότι είναι εμφανής η αλλοίωση του τοπίου στον αιγιαλό, από τη μετακίνηση της άμμου που έγινε από τον πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, για τη δημιουργία ράμπας. Όπως σημείωσε, δεν είναι αποδεκτό ένα μέλος της δημοτικής αρχής να μην αντιλαμβάνεται τη σημασία ενός τέτοιου χώρου και επιπλέον υπογράμμισε ότι τα στελέχη της δημοτικής αρχής που ασκούν διοίκηση πρέπει να αποτελούν παράδειγμα τυπικότητας.
Ο Δημήτρης Φαββατάς, επίσης της μείζονος μειοψηφίας, ζήτησε ενημέρωση για το εάν υπήρξε καμία αντίδραση από την πλευρά του Δήμου μετά το σήμα του Κεντρικού Λιμενικού Καλαμάτας, για παρεμβάσεις του προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου στον αιγιαλό.
Ο πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής, αντιδήμαρχος Οικονομικών, Δημήτρης Μπούχαλης, τόνισε ότι «δεν υπάρχει καμία αυθαίρετη χρήση αυτή τη στιγμή» και σε ό,τι αφορά το σήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου σημείωσε ότι αφενός δεν έχει έρθει στο Δήμο κάποια βεβαίωση αυθαίρετης παρέμβασης και αφετέρου ότι ο Δήμος δεν έχει καμία αρμοδιότητα για τη διενέργεια ελέγχων στον αιγιαλό.
Σχετικά με το τελευταίο ο Σταμάτης Μπεχράκης σημείωσε ότι πράγματι ο Δήμος δεν έχει αρμοδιότητα ελέγχου, οφείλει όμως να καλεί τις αρμόδιες υπηρεσίες να τον ενημερώνουν γι’ αυτά τα ζητήματα.
Κατά τα άλλα, η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε κατά πλειοψηφία το αποτέλεσμα του διαγωνισμού για την παραχώρηση χώρου στον αιγιαλό, ανατολικά του «Elite» για θαλάσσια μέσα αναψυχής. Προσφορά, ύψους 750 ευρώ, κατέθεσε η εταιρεία του Χάρη Βγενή, που αυτή τη φορά κατέθεσε και όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά. Αντίθετα, άγονοι απέβησαν για δεύτερη φορά οι ανάλογοι διαγωνισμοί για θέσεις στον Κορδία, στην Ανάσταση, ανατολικά του «Φιλοξένια» και στη Μικρά Μαντίνεια.
Στ.Μ.