Τρίτη, 30 Ιουνίου 2015 16:02

Μαζί υπέρ του "ναι" στο δημοψήφισμα Ν.Δ, Ποτάμι, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ

Γιάννης Πάζιος, Περικλής Μαντάς, Μπάμπης Βακαλόπουλος και Γιώργος Γιαννακέας Γιάννης Πάζιος, Περικλής Μαντάς, Μπάμπης Βακαλόπουλος και Γιώργος Γιαννακέας

ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ 
Κοινή προπαγάνδα υπέρ του «ναι» στο δημοψήφισμα της Κυριακής έκαναν σήμερα στην Καλαμάτα η Νέα Δημοκρατία, το Ποτάμι, το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ (είχε προσκληθεί και το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών), ενώ θα υποστηρίξουν και διαδήλωση που, όπως είπαν, διοργανώνεται από πολίτες, για το βράδυ της Πέμπτης στην πλατεία της Καλαμάτας…

Ο Περικλής Μαντάς από τη Νέα Δημοκρατία, ο Γιώργος Γιαννακέας από το Ποτάμι, ο Γιάννης Πάζιος από το ΠΑΣΟΚ και ο Μπάμπης Βακαλόπουλος από τη ΔΗΜΑΡ κάλεσαν τον κόσμο να ψηφίσει «ναι», υποστηρίζοντας ότι το «όχι» οδηγεί στην έξοδο της χώρας από το ευρώ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, κάτι που είπαν ότι θα είναι καταστροφή για την Ελλάδα.
Ο Περικλής Μαντάς ανέφερε ότι για τη Νέα Δημοκρατία το δημοψήφισμα είναι μια αδιανόητη πολιτική πράξη του πρωθυπουργού, για τον οποίο είπε ότι οδήγησε τη χώρα στον γκρεμό και τώρα ζητάει νομιμοποίηση για να τη βάλει σε τροχιά σύγκρουσης με την Ευρώπη. Το διακύβευμα του δημοψηφίσματος, τόνισε ο πρόεδρος της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής της Ν.Δ. είναι η παραμονή της χώρας στην Ευρώπη. Σε διαφορετική περίπτωση, είπε, η Ελλάδα θα μπει στο δρόμο της καταστροφής με κούρεμα καταθέσεων, χωρίς χρηματοδοτήσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση, χωρίς επιδοτήσεις στους αγρότες, με συρρίκνωση του τουρισμού. Κλείνοντας ο Περικλής Μαντάς κάλεσε τον κόσμο να υποστηρίξει το «ναι» στο δημοψήφισμα, με ψυχραιμία όμως, με ηρεμία, χωρίς συγκρούσεις.
Ο Γιώργος Γιαννακέας ανέφερε από την πλευρά του ότι η χώρα έχει πτωχεύσει από καιρό και απομένει η τελική  πράξη, που είναι η χρεωκοπία, τονίζοντας ότι αυτή θα είναι ακόμη πιο οδυνηρή για την κοινωνία. Για να αποφευχθεί η χρεωκοπία ο Γιώργος Γιαννακέας τόνισε ότι η χώρα πρέπει να παραμείνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο ευρώ, κάτι που υπογράμμισε ότι θα επιτευχθεί με το «ναι» στο δημοψήφισμα. Το σύνθημα του Ποταμίου, σημείωσε, είναι «Μένουμε Ευρώπη».
Ο Γιάννης Πάζιος παρομοίασε τον πρωθυπουργό με κυβερνήτη που ανέλαβε το πλοίο που ονομάζεται Ελλάδα με πολλά προβλήματα αλλά με την υπόσχεση ότι θα το οδηγήσει σε ασφαλές λιμάνι. Πέντε μήνες μετά όμως, συνέχισε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, το καράβι οδηγείται στα βράχια. Είπε επίσης ότι το δημοψήφισμα γίνεται και για το λόγο ότι ο πρωθυπουργός δεν θα μπορούσε να περάσει από το κόμμα του και την κοινοβουλευτική του ομάδα το πακέτο μέτρων των οκτώ δισ. ευρώ που πρότεινε, προσθέτοντας ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είναι ετερόκλητοι και με ιδεοληψίες, κάτι που σημείωσε ότι παρατηρείται και σε βουλευτές της Μεσσηνίας. Ο Γιάννης Πάζιος κάλεσε τους πολίτες να σταθμίσουν τις συνέπειες τόσο του «ναι» όσο και του «όχι» στο δημοψήφισμα. Όπως τόνισε, και οι δύο επιλογές σημαίνουν σκληρά μέτρα, ωστόσο πρόσθεσε ότι το «όχι» συνεπάγεται την έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ευρώ, που αποτελεί το ασφαλές μονοπάτι για την Ελλάδα.
Ο Μπάμπης Βακαλόπουλος, σχολίασε ότι η κοινή παρουσία της ΔΗΜΑΡ με τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ, για το «ναι» στο δημοψήφισμα, μπορεί να ενοχλεί ορισμένους, ωστόσο πρόσθεσε ότι το «όχι» με τους Ανεξάρτητους Έλληνες και τη Χρυσή Αυγή είναι αποκρουστικό. Ανέφερε ότι η ΔΗΜΑΡ υπερασπίζεται την παράδοση του αριστερού ευρωπαϊσμού όπως την εξέφραζε ο Μιχάλης Παπαγιαννάκης, όπως επίσης ότι η ΔΗΜΑΡ ακολουθεί το δρόμο του Λεωνίδα Κύρκου και του Ηλία Ηλιού, όταν το 1978 δεν φοβήθηκαν να παραμείνουν στη Βουλή, με τη Δεξιά και το Κέντρο, υπέρ της ένταξης στη ΕΟΚ, όταν στους δρόμους το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ διαδήλωναν με το σύνθημα «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο». Τέλος ο Μπάμπης Βακαλόπουλος σημείωσε ότι η ΔΗΜΑΡ συμπαρατάσσεται στις πλατείες με τον κόσμο του «Μένουμε Ευρώπη», παρά τις όποιες διαφορές και επιφυλάξεις, γιατί η κυβέρνηση δεν οδήγησε τη χώρα σε συμφωνία, ώστε να διεκδικήσει αλλαγές πολιτικών μέσα στην Ευρώπη, με συμμαχίες και σταδιακά βήματα και όχι με ρήξη και απομονωτισμό.
Στ.Μ.