Πέμπτη, 02 Ιουλίου 2015 13:29

Π. Νίκας: Το "όχι" σημαίνει εθνική καταστροφή

ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ
Αμέσως ανταποκρίθηκε ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, στην έκκληση του προέδρου της ΝΟΔΕ ΝΔ, Περικλή Μαντά, να συστρατευθεί με το κόμμα στον αγώνα για το «ναι» στο δημοψήφισμα της Κυριακής. Πριν λίγο λοιπόν τον επισκέφθηκε ο πρώην υφυπουργός Άμυνας, Γιάννης Λαμπρόπουλος και έκαναν δηλώσεις για το «ναι» διεκτραγωδώντας τις συνέπειες του «όχι»…

«Την Κυριακή θα ψηφίσουμε αν θέλουμε να είμαστε στην ευρωζώνη και το ευρώ. Το ναι δίνει πράγματι μια ελπίδα ότι μπορούμε με κόπο, με θυσίες, με δάκρυα να ξαναμπούμε στο δρόμο της προόδου και της ανάπτυξης. Δεν θα είναι εύκολο. Το όχι σημαίνει ότι πάμε σε μια εθνική καταστροφή, σχεδόν ίδια με άλλες εθνικές καταστροφές», δήλωσε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Καλαμάτας και συνέχισε ως εξής: «Είναι η ώρα της ευθύνης για όλους μας. Ιδιαίτερα όσοι έχουν υπεύθυνες θέσεις σε αυτόν τον τόπο πρέπει να τοποθετηθούν ενώπιον του λαού με ευθύ τρόπο, με ξεκάθαρη άποψη, διότι ο κόσμος είναι σε μια κατάσταση διβουλίας αυτή τη στιγμή. Εγώ απευθύνομαι ιδιαίτερα σε όλους εκείνους που έχουν πληγεί από την κρίση, οι οποίοι λειτουργούν με το θυμικό. Να ξέρουν όλοι αυτοί οι οποίοι έχασαν τις δουλειές τους, οι οποίοι δεν έχουν μεροκάματο, δεν έχουν χρήματα, που βλέπουν τα παιδιά τους στην ανεργία, ότι δεν σώζεται τίποτα με το όχι. Με το ναι υπάρχει ελπίδα, με θυσίες, με δάκρυα και με αίμα. Έτσι είναι τα πράγματα. Να πούμε στον κόσμο την αλήθεια. Δεν υπάρχει άλλη λύση από το ναι σε ένα δημοψήφισμα το οποίο ελέγχεται και ως προς το περιεχόμενο και ως προς το χρόνο. Όποιος έχει διαβάσει το κείμενο και όποιος έχει προβληματιστεί για τις 5-6 ημέρες για το χρόνο που μας δίνεται νομίζω ότι θα συμφωνήσει: Ναι μεθαύριο την Κυριακή».
Από την πλευρά του ο Γιάννης Λαμπρόπουλος σημείωσε: «Οι ώρες είναι κρίσιμες για την πατρίδα μας, για τη χώρα μας, για το λαό μας. Είμαστε εδώ να ενώσουμε τις φωνές μας, να απευθυνθούμε στους συμπατριώτες μας, στους Μεσσήνιους, σε όλο το λαό, σε άντρες και γυναίκες και νέους και να τους πούμε ότι η πορεία μας πρέπει να παραμείνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση και θα παραμείνει με το μεγάλο ναι. Να τους πούμε ότι η κατάσταση στην οικονομία θα βρει ξανά το δρόμο της και θα ομαλοποιηθεί με το μεγάλο ναι. Να τους πούμε ότι η εθνική μας ασφάλεια και η εθνική μας ακεραιότητα θα κατοχυρωθούν επίσης με το μεγάλο ναι. Να πούμε στους νέους μας ότι μόνο μέσα από την Ευρωπαϊκή  Ένωση, μόνο με την ανάπτυξη και τη λειτουργία της οικονομίας μας θα μπορέσουν να βρουν εργασία. Να πούμε σε αυτούς που λένε ότι δεν έχουν να χάσουν κάτι ότι στη ζωή υπάρχουν και χειρότερα και μπορούν να μη βρίσκουν ούτε τα απαραίτητα. Να πούμε σε όλους ότι την Κυριακή δεν θα ψηφίσουν για κόμματα, θα ψηφίσουν για την πατρίδα, για την Ελλάδα, για τα παιδιά μας. Εύχομαι μέσα από την ψυχή μου, απευθύνομαι μέσα από την ψυχή μου σε όλους τους συμπατριώτες και τις συμπατριώτισσες να πράξουμε το χρέος μας. Η ευθύνη είναι ιστορική για τον καθένα μας χωριστά. Αφού οι ευθύνες μεθοδικά ήρθαν στις πλάτες του απλού πολίτη, γιατί τις αποποιήθηκαν κάποιοι, γιατί απέδρασαν κάποιοι των ευθυνών τους, οφείλουμε να προσέλθουμε με σύνεση, με νηφαλιότα και να ψηφίσουμε ναι για να έχουμε ένα αύριο, για να έχουμε μέλλον, για να ξανασηκώσουμε τη χώρα μας όρθια».
Στ.Μ.