Πέμπτη, 02 Ιουλίου 2015 16:50

Πετράκος, Κοζομπόλη, Κωνσταντινέας: "Ο φόβος δεν θα περάσει"

Πετράκος, Κοζομπόλη, Κωνσταντινέας: "Ο φόβος δεν θα περάσει"

ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΟΧΙ Ο ΛΑΟΣ 
Παρουσία τριών από τους τέσσερις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στη Μεσσηνία, του Θανάση Πετράκου, της Γιώτας Κοζομπόλη και του Πέτρου Κωνσταντινέα, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι η εκδήλωση υπογραφής κειμένου υπέρ του «όχι» στο δημοψήφισμα της Κυριακής, από πρόσωπα που εκπροσωπούν φορείς της περιοχής. Οι τρεις βουλευτές σε δηλώσεις τους κάλεσαν τον κόσμο να μην φοβηθεί και να ψηφίσει την Κυριακή «όχι»…

Ο Θανάσης Πετράκος, που είναι και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ότι οι δανειστές επιχειρούν πραξικόπημα στη χώρα ώστε να πέσει η κυβέρνηση και στο πλαίσιο αυτό ανέφερε ότι αφενός ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, προκάλεσε το κλείσιμο των τραπεζών, ενώ ντόπιοι τραπεζίτες είπε ότι δεν βάζουν χαρτονομίσματα στα ΑΤΜ για να εκφοβίσουν το λαό και να ψηφίσει «ναι». Τόνισε λοιπόν ο Θανάσης Πετράκος ότι βρίσκεται σε εξέλιξη ένα εγκληματικό σχέδιο σε βάρος της κοινωνίας, για το οποίο όμως σημείωσε ότι οι υπαίτιοι θα πληρώσουν μετά το δημοψήφισμα. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο λαός δεν θα φοβηθεί και αντίθετα θα δώσει ηχηρή απάντηση ψηφίζοντας «όχι».
Η Γιώτα Κοζομπόλη ανέφερε ότι οι διαπραγματεύσεις οδηγήθηκαν σε αδιέξοδο από τους ίδιους τους δανειστές, με το εκβιαστικό τελεσίγραφο λιτότητας και υποταγής που τόνισε ότι παρέδωσαν στην κυβέρνηση. Πρόσθεσε όμως ότι με το δημοψήφισμα και το «όχι» που θα ψηφίσει ο λαός, θα δοθεί η δύναμη στην κυβέρνηση ώστε να ξαναμπεί στη διαπραγμάτευση με τους εταίρους για μια συμφωνία ανάπτυξης και προόδου.
Επιπλέον υπογράμμισε ότι το ερώτημα του δημοψηφίσματος είναι συγκεκριμένο και δεν μπορούν να το θολώσουν εταίροι και ντόπιοι μεταβάλλοντάς σε ερώτημα για την παραμονή ή την έξοδο από το ευρώ και την Ευρωπαϊκή  Ένωση.
Ο Πέτρος Κωνσταντινέας τόνισε από την πλευρά του ότι ο φόβος δεν μπορεί να περάσει  στον ελληνικό λαό, υποστήριξε ότι η κυβέρνηση κάνει πράξη όσα υποσχέθηκε το βράδυ των εκλογών, ενώ κάλεσε στην συγκέντρωση της Παρασκευής, στις 08:30 το βράδυ στην κεντρική πλατεία, με ομιλητή υπέρ του «όχι» στο δημοψήφισμα τον Θανάση Πετράκο.
Στ.Μ.