Πέμπτη, 02 Ιουλίου 2015 18:10

Υποτροφίες ύψους 250.000 δολαρίων από το Ίδρυμα του Χρήστου Τομαρά

ΟΜΟΓΕΝΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΡΤΕΡΟΛΙ 
Χρόνο με το χρόνο το ίδρυμα του Μεσσήνιου ομογενή στην Αμερική, Χρήστου Τομαρά, για τη χορήγηση υποτροφιών σε ελληνοαμερικανούς φοιτητές με σκοπό την υποστήριξη τους ώστε να γίνουν πρωτοπόροι της προόδου και πρεσβευτές των ελληνικών αξιών, προσφέρει όλο και μεγαλύτερο έργο προς αυτή την κατεύθυνση. Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε για την επίδοση των υποτροφιών του 2015, το ίδρυμα προσέφερε το συνολικό ποσό των 250.000 δολαρίων…

Ο Χρήστος Τομαράς, που κατάγεται από το Καρτερόλι της Μεσσήνης και ήταν ένας εξαιρετικά επιτυχημένος επιχειρηματίας στο Σικάγο των ΗΠΑ, έχει δημιουργήσει το Πανελλήνιο Ίδρυμα Υποτροφιών. Το ίδρυμα αυτό συλλέγει χορηγίες βασικά από ελληνοαμερικανούς και ο Χρήστος Τομαράς, αφού ολοκληρωθεί η συλλογή, βάζει άλλα τόσα χρήματα από όσα έχουν προσφέρει οι χορηγοί. Έτσι φέτος οι χορηγοί προσέφεραν 225.000 δολάρια, ο Χρήστος Τομαράς έβαλε άλλα τόσα, οπότε το συνολικό ποσό ανήλθε στα 450.000 δολάρια. Από τα χρήματα αυτά προσφέρθηκαν για τις υποτροφίες της περιόδου 2014-2015 250.000 δολάρια και τα υπόλοιπα έμειναν στο ταμείο του Ιδρύματος, ώστε να δίνονται υποτροφίες εις το διηνεκές. Επιπλέον, στο Ίδρυμα προσφέρθηκε φέτος ποσό 500.000 δολαρίων από το ίδρυμα Γιώργου Α. Πατεράκη.
Οι ελληνοαμερικανοί φοιτητές στους οποίους χορηγούνται οι υποτροφίες φοιτούν στα καλύτερα πανεπιστήμια των Ηνωμένων Πολιτειών και επιλέγονται από ακαδημαϊκή επιτροπή κύρους. Επιλέγονται τόσο φοιτητές με σπουδαίες επιδόσεις που χρειάζονται οικονομική υποστήριξη αλλά και εύποροι φοιτητές με επίσης σπουδαίες επιδόσεις  που μπορεί να μην έχουν ανάγκη τα χρήματα ωστόσο η υποτροφία λειτουργεί ως σημαντική επιβράβευση.
Σημειώνεται ότι ο Χρήστος Τομαράς, που έχει υπηρετήσει επανειλημμένες φορές και ως πρόεδρος της Παμμεσσηνιακής Ομοσπονδίας Αμερικής και Καναδά, κατά τη φετινή εκδήλωση του Ιδρύματος τιμήθηκε για την προσφορά του από τον κυβερνήτη και την πολιτεία του Ιλινόις αλλά και από το δήμαρχο του Σικάγου. Ειδικότερα τιμήθηκε για το έργο του όσον αφορά την υποστήριξη της παιδείας και εκπαίδευσης, για τις υπηρεσίες του προς τον ελληνισμό και για τις φιλανθρωπικές προσπάθειές του.
Η εκδήλωση του Ιδρύματος έγινε στο Hilton του Σικάγου.
Στ.Μ.