Παρασκευή, 03 Ιουλίου 2015 12:39

Στη συγκέντρωση το βράδυ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ για το "ΟΧΙ μέχρι το τέλος"

ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΣΤΙΣ ΟΚΤΩ 
«Όχι» και στην πρόταση των δανειστών αλλά και σε παλιά και νέα μνημόνια, λέει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, που καλεί στην αποψινή συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας, στην οποία φαίνεται ότι θα συμμετέχουν όλες οι δυνάμεις που στηρίζουν το «όχι» την Κυριακή…

«Οι τελευταίες δραματικές ώρες των απίστευτων εκβιασμών της ΕΕ και της ΕΚΤ δείχνουν ποιοί είναι οι «θεσμοί». Δεν διστάζουν να οδηγήσουν σε οικονομική ασφυξία έναν ολόκληρο λαό για να επιβάλλουν τα συμφέροντα των δανειστών. Το μίσος τους σε κάθε έννοια δημοκρατίας φτάνει να θεωρούν επικίνδυνη και εχθρική κάθε έκφραση του λαού και το δημοψήφισμα», τονίζει η Τοπική Επιτροπή της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η οποία σημειώνει ακόμη: «Αυτοί οι οικονομικοί δολοφόνοι και εκβιαστές έχουν και τα ντόπια τσιράκια τους: τους Σαμαρά, Γεννηματά, Θεοδωράκη κλπ. Χυδαίοι υπερασπιστές της άρχουσας τάξης, των πλούσιων, των βολεμένων. Στηρίζουν το φόβο, την υποταγή, τον ραγιαδισμό. Άξιος ο μισθός τους…
ΜΑΥΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΗΣ ΕΕ ΤΟΥ ΔΝΤ ΚΑΙ ΤΩΝ ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΩΝ ΤΟΥΣ. ΣΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΟΧΙ.
Το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα σημαίνει αντίθεση και στην πρόταση των 47 σελίδων της κυβέρνησης που ακόμα και σήμερα συνεχίζει την αδιέξοδη λογική της διαπραγμάτευσης εντός της ευρωζώνης, με σεβασμό στους κανόνες της ΕΕ. Δείχνει να αποδέχεται, με κάποιες τροποποιήσεις την πρόταση των δανειστών, την ίδια που είχε απορρίψει λίγες μέρες πριν, θέτοντας σε αμφισβήτηση την διενέργεια του δημοψηφίσματος.
Αυτή η τακτική ενισχύει την αμφιβολία, τον φόβο και την απογοήτευση. Διευκολύνει την αντεπίθεση των αντιδραστικών δυνάμεων του ΝΑΙ.
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ δίνει την μάχη γα την νίκη του ΟΧΙ στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου. Δίνουμε την μάχη ενάντια στους χυδαίους εκβιασμούς της ΕΕ και του ΔΝΤ, την εργοδοτική τρομοκρατία υπέρ του ΝΑΙ στους χώρους δουλειάς, τον φόβο. Ενάντια στην μαύρη προπαγάνδα των κατεστημένων ΜΜΕ υπέρ του ΝΑΙ.
Ξέρουμε πως η επικράτηση του ΝΑΙ θα σημάνει την πιο βάρβαρη αντεπίθεση των αστικών και μνημονιακών δυνάμεων. Η νίκη του ΟΧΙ, θα αφήσει ανοιχτό το δρόμο για έναν νέο γύρο αγώνων για την επιβολή κατακτήσεων, για έναν άλλο δρόμο στην ελληνική κοινωνία. Θεωρούμε πως το ΚΚΕ με την στάση του, γυρνάει την πλάτη στο λαό, την ώρα που δέχεται τον πιο φοβερό εκβιασμό για να οδηγηθεί στην υποταγή.
Το δικό μας ΟΧΙ είναι το ΟΧΙ μέχρι το τέλος, που διεκδικεί: Ακύρωση παλιών και νέων μνημονίων. Παύση πληρωμών στους δανειστές και διαγραφή του χρέους. Εθνικοποίηση των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων με λαϊκό εργατικό έλεγχο. Ρήξη και αποδέσμευση από την ευρωζώνη και την Ε.Ε. Για να πάρουμε πίσω όσα μας έκλεψαν, να διεκδικήσουμε όσα μας ανήκουν.
ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΙΣ 8:00 ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΟΧΙ, ΤΟ ΟΧΙ ΤΗΣ ΡΗΞΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ!».