Τετάρτη, 08 Ιουλίου 2015 19:30

Κατακόρυφη πτώση πληρωμών στη ΔΕΥΑΚ που έχει πρόβλημα ρευστότητας

Ο Γιάννης Καμβυσίδης, δεξιά, με τον Ανδρέα Καραγιάννη Ο Γιάννης Καμβυσίδης, δεξιά, με τον Ανδρέα Καραγιάννη

ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΥΔΡΕΥΣΗς 
Σοβαρό πρόβλημα ρευστότητας κινδυνεύει να αντιμετωπίσει το επόμενο διάστημα η ΔΕΥΑΚ, καθώς έπεσαν κατακόρυφα οι πληρωμές των λογαριασμών. Οι μισθοί πληρώθηκαν με ολιγοήμερη καθυστέρηση, ενώ εάν συνεχίσει αυτή η κατάσταση θα είναι πολύ δύσκολο να πληρωθούν τον άλλο μήνα οι εργαζόμενοι απ’ ευθείας από το ταμείο…

Ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης, Γιάννης Καμβυσίδης, δήλωσε στην “Kalamata Journal” ότι την περασμένη εβδομάδα, που ξεκίνησε ο κεφαλαιακός έλεγχος των τραπεζών, οι πληρωμές των λογαριασμών έπεσαν κατακόρυφα, ενώ αυτή την εβδομάδα η πτώση είναι ακόμη μεγαλύτερη.
Ο κ. Καμβυσίδης σημείωσε ότι προς το παρόν δεν υπάρχει πρόβλημα, γιατί και οι μισθοί δόθηκαν σε ρευστό και προμήθεια καυσίμου έγινε και κάποια απαραίτητα ανταλλακτικά αγοράστηκαν. Ωστόσο δήλωσε ότι στο επόμενο διάστημα θα υπάρχουν προβλήματα.
Σε σχετική ανακοίνωσή του ο Δήμος Καλαμάτας τονίζει ότι «για τη ΔΕΥΑΚ, μεσοπρόθεσμα μπορεί να παρουσιαστεί πρόβλημα, με επίπτωση και στο Σύνδεσμο Ύδρευσης, αφού η πληρωμή των λογαριασμών έχει πέσει στο ένα έβδομο της συνήθους ανταπόκρισης». Αν λοιπόν δεν μπορέσει η ΔΕΥΑΚ να πληρώσει το Σύνδεσμο τότε δεν αποκλείεται να δημιουργηθούν προβλήματα στην υδροδότηση της πόλης, μέχρι την Αβία και τη Μεσσήνη, αφού με τα χρήματα αυτά ο Σύνδεσμος καλύπτει τις δικές του ανάγκες για τη λειτουργία του.
Στ.Μ.