Πέμπτη, 09 Ιουλίου 2015 00:56

Μ. Αντωνόπουλος: Να είναι φειδωλός ο δήμαρχος σε δηλώσεις που φοβίζουν

Μ. Αντωνόπουλος: Να είναι φειδωλός ο δήμαρχος σε δηλώσεις που φοβίζουν

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ
Έκανε λάθος ο δήμαρχος Καλαμάτας που υπέδειξε στον Καλαματιανό λαό τι να ψηφίσει στο δημοψήφισμα, τονίζει ο επικεφαλής της «Ανεξάρτητης Συμμαχίας Πολιτών», Μιχάλης Αντωνόπουλος, που καλεί επίσης τον Παναγιώτη Νίκα να κρατάει ίσες αποστάσεις από πολιτικές έριδες και σκοπιμότητες…

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης και γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας καλεί επίσης τη δημοτική αρχή, με αφορμή σχετική σύσκεψη που έγινε την Τετάρτη στο Δημαρχείο με το δήμαρχο και τους επικεφαλής των μειοψηφιών, να προβεί σε συγκεκριμένες προετοιμασίες και να εφαρμόσει συγκεκριμένα μέτρα για την υποστήριξη των πολιτών που πλήττονται από την οικονομική κατάσταση.
Σε σχετική ανακοίνωση του Μιχάλη Αντωνόπουλου σημειώνονται τα εξής: «Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο ζητήσαμε από τον Δήμαρχο της πόλης να κρατήσει αποστάσεις από πολιτικές έριδες και σκοπιμότητες που δεν εξυπηρετούν το συμφέρον της χώρας. Θεωρούμε ως λανθασμένη την απόφαση του να συμμετέχει σε «καμπάνια» υπέρ του ναι και να υποδείξει στον Καλαματιανό λαό τι πρέπει να πράξει στην κάλπη.
Το γεγονός ότι έχει εκλεγεί με ένα μεγάλο ποσοστό ψήφων και πολλές φορές έχει δηλώσει ότι είναι ένας ανεξάρτητος δήμαρχος όλων των Καλαματιανών, αυτόματα σημαίνει ότι θα πρέπει να κρατάει και ίσες αποστάσεις.
Επίσης προτρέψαμε το Δήμαρχο να είναι φειδωλός σε δηλώσεις που φοβίζουν του συμπολίτες μας και δημιουργούν περαιτέρω αίσθηση ανασφάλειας. Πρέπει και μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι για να αντιμετωπίσουμε τις όποιες δυσκολίες τυχόν παρουσιασθούν.
Παράλληλα καταθέσαμε τις παρακάτω προτάσεις της δημοτικής μας παράταξης για την άμεση οργάνωση των δημοτικών υπηρεσιών και αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών και οικονομικών δυσχερειών που έχουν προκύψει από την προσωρινή ευχόμαστε και ελπίζουμε κατάσταση στην Ελληνική οικονομία.
1) Προτείνουμε άμεσο σχεδιασμό και βραχυπρόθεσμο προγραμματισμό ιεράρχησης και διαχείρισης όλων των ζητημάτων που προκύπτουν από την έλλειψη ρευστότητας στους ΟΤΑ. Να συγκληθεί άμεσα συμβούλιο των δημοτικών παρατάξεων με συγκεκριμένη θεματολογία και ιεράρχηση των αναγκών του δήμου μας.
2) Άμεση διάσκεψη και προγραμματισμός των διευθύνσεων του δήμου με πρόγραμμα για την ομαλή λειτουργία των υπηρεσιών τους.
3) Πάγωμα όλων των έργων του δήμου που δεν έχουν άμεσο ανταποδοτικό χαρακτήρα, όπως αναπλάσεις κοινόχρηστων χώρων, αποπεράτωση νέου δημαρχείου και άλλων που προέρχονται κυρίως από χρήματα από τις δημόσιες επενδύσεις και δημοτικούς πόρους.
4) Απόφαση για παράταση καταβολής ποσών στο Δήμο για όλες τις πληρωμές. Απελευθέρωση των χώρων στάθμευσης του Νέδοντα.
5) Προγραμματισμός δράσεων για ανθρωπιστική βοήθεια σε συμπολίτες μας.
6) Να συνεχίσει το φεστιβάλ χορού της πόλης με τις όποιες απώλειες συμμετοχών με τα χρήματα που ήδη έχουν δεσμευθεί για τη διοργάνωση του. Να συνεχίσουν οι πολιτιστικές δράσεις χωρίς να χρεώνουμε τους δημότες με είσοδο σε παραστάσεις.
7) Άνοιγμα λογαριασμού για την αντιμετώπιση σοβαρών προβλημάτων από εισφορές που έρχονται από το εξωτερικό κυρίως».