Σάββατο, 11 Ιουλίου 2015 11:08

Ψήφισε ναι αλλά θα αγωνιστεί για το όχι... λέει ο Θανάσης Πετράκος

ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ
Τους λόγους που τους ανάγκασαν να ψηφίσουν ναι στην πρόταση της κυβέρνησης προς τους δανειστές για την επίτευξη συμφωνίας, εξηγούν 15 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ανάμεσά τους ο Θανάσης Πετράκος. Τονίζουν ωστόσο ότι θα αγωνιστούν ώστε τα μέτρα της συμφωνίας να μην εφαρμοστούν…

Σε γραπτή δήλωση των 15 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνονται τα εξής: «Οι κάτωθι υπογράφοντες και υπογράφουσες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θέλουμε να τονίσουμε ότι η πρόταση προς τους «Θεσμούς», στη βάση της οποίας η κυβέρνηση μας ζητάει να δώσουμε με τη ψήφο μας εξουσιοδότηση προκειμένου να διαπραγματευτεί, μας βρίσκει ριζικά αντίθετους.
Αυτή η πρόταση στην ουσία συνιστά άλλο ένα πρόγραμμα λιτότητας, απορρυθμίσεων και ιδιωτικοποιήσεων, το οποίο όχι μόνο δεν πρόκειται να δώσει απαντήσεις στα αγωνιώδη και τραγικά οικονομικοκοινωνικά προβλήματα της χώρας, αποτέλεσμα των μνημονιακών πολιτικών, αλλά και θα επιδεινώσει τις υφεσιακές τάσεις στην οικονομία και θα καταστήσει ακόμα πιο δυσοίωνο το μέλλον της χώρας.
Για αυτούς τους λόγους δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας σε όσους και όσες από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ δεν ψήφισαν το νομοσχέδιο προτάσεις –πρόταση- προς τους «Θεσμούς» και υπογραμμίζουμε ότι η ίδια αυτή τοποθέτηση της μη ψήφισης ανταποκρίνεται και στις δικές μας πολιτικές πεποιθήσεις.
Όλοι/ες θεωρούμε ότι αυτή η πρόταση δεν θα έπρεπε να ψηφισθεί από την Βουλή και αν εμείς μετά από προβληματισμό ψηφίζουμε τελικά αυτήν την πρόταση, το κάνουμε μόνο και μόνο για να μην δώσουμε αφορμές για να αξιοποιηθεί η στάση μας προκειμένου να τεθεί θέμα δεδηλωμένης προς την κυβέρνηση.
Το δικό μας «ναι» που υπαγορεύεται από τους παραπάνω πολιτικούς λόγους, δεν μπορεί να καταγραφεί ως «ναι» στην εφαρμογή μέτρων λιτότητας και νεοφιλελεύθερης κατεδάφισης, τα οποία θα αγωνιστούμε μαζί με το εργατικό- λαϊκό κίνημα για να μην περάσουν στη ζωή το επόμενο διάστημα.
Η χώρα δεν χρειάζεται νέα μέτρα λιτότητας, αλλά στήριξη μισθών και συντάξεων, ρευστότητα στην οικονομία και βαθιά διαγραφή χρέους.
Οι υπογράφοντες/ουσες βουλευτές
1. Αμμανατίδου Λίτσα
2. Δελημήτρος Κωνσταντίνος
3. Ζάννας Ζήσης
4. Ζερδελής Γιάννης
5. Ήσυχος Κώστας
6. Ιωαννίδης Ηλίας
7. Καματερός Ηλίας
8. Κριτσωτάκης Μιχάλης
9. Κώτσιας Θωμάς
10. Ουζουνίδου Ευγενία
11. Πετράκος Θανάσης
12. Σαμοΐλης Στέφανος
13. Τσανάκα Αλεξάνδρα
14. Χαραλαμπίδου Δέσποινα
15. Χουντής Νίκος