Δευτέρα, 13 Ιουλίου 2015 00:55

Κόκκινο Δίκτυο ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας: "Επιμένουμε στο ΟΧΙ"

Φώτης Ξεπαπαδέας, Μαρία Πούπουζα, Κώστας Μπούρας και Βασίλης Λυμπέρης, από το Κόκκινο Δίκτυο ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας σε παλιότερη συνέντευξη Τύπου Φώτης Ξεπαπαδέας, Μαρία Πούπουζα, Κώστας Μπούρας και Βασίλης Λυμπέρης, από το Κόκκινο Δίκτυο ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας σε παλιότερη συνέντευξη Τύπου

ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΚΜΑΥΛΙΣΜΟΥ
«Δεν συμφωνούμε στην ψήφιση και κατ’ επέκταση στην εφαρμογή αντιλαϊκών και μνημονιακών μέτρων», τονίζει το Κόκκινο Δίκτυο ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας, στο οποίο ανήκει και η βουλευτής Έλενα Ψαρρέα, υπογραμμίζοντας επίσης ότι με το επερχόμενο μνημόνιο «ελλοχεύει ο κίνδυνος εκμαυλισμού της ενωτικής και ριζοσπαστικής Αριστεράς»...

Ειδικότερα σε ανακοίνωση του Κόκκινου Δικτύου ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας τονίζονται τα εξής: «Η απόφαση του ελληνικού λαού στις 25 Ιανουαρίου ήταν σαφής και ξεκάθαρη: Τέλος στην παράταση της λιτότητας, κατάργηση των μνημονίων, εφαρμογή αναπτυξιακών και φιλολαϊκών μέτρων.
Οι διαπραγματεύσεις ξεκίνησαν με δυναμική και πυγμή, καθώς και με τη στήριξη του κόσμου και της διεθνούς αλληλεγγύης, οι οποίες πάγωσαν με τη συμφωνία της 20 Φεβρουαρίου, που δεν ήταν παρά μόνο μία πρώτη υποχώρηση αναφορικά με το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ. Έγινε λόγος για έναν "έντιμο συμβιβασμό", ο οποίος οδήγησε σε αδιέξοδο.
Η κυβέρνηση, έχοντας να αντιμετωπίσει τη μαφιόζικη πολιτική των δανειστών-τοκογλύφων, πορευόμενη παράλληλα και με εκείνη των εσωτερικών μνημονιακών δυνάμεων, προσέφυγε στο δημοψήφισμα της 5 Ιουλίου. Παρά την τρομοκρατία και την μεθοδευμένη παραποίηση των γεγονότων από τα συστημικά Μ.Μ.Ε και τον εγχώριο μνημονιακό κόσμο, ο ελληνικός λαός απάντησε με ένα ηχηρό ΟΧΙ της τάξεως του 61.3 τοις εκατό στην πρόταση Γιουνκερ.
Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, το οποίο είχε, σαφέστατα, ταξικό χαρακτήρα, επιβεβαίωσε για δεύτερη φορά τις διαθέσεις και προθέσεις του λαού, όπως αποτυπώθηκαν και στις κάλπες τον Ιανουάριο. ΟΧΙ στην λιτότητα, ΟΧΙ σε ένα τρίτο μνημόνιο.
Η ελπίδα και η χαρά, που φώλιασαν στις καρδιές μας, αστραπιαία έδωσαν την σκυτάλη στην απογοήτευση, καθώς η κυβέρνηση διάκειται φιλικά σε τρίτο μνημόνιο, ντυμένο με την πορφύρα της "καλής συμφωνίας" με τους δανειστές-τοκογλύφους, κλείνοντας τα αυτιά της στο εκκωφαντικό ΟΧΙ του λαού.
Εμείς το Κόκκινο Δίκτυο ΣΥΡΙΖΑ θέλουμε να εκφράσουμε την πλήρη διαφωνία μας στην επικείμενη συμφωνία. Δεν συμφωνούμε στη ψήφιση και κατ’ επέκταση στην εφαρμογή αντιλαϊκών και μνημονιακών μέτρων, που θα επιβαρύνουν τις ήδη οικονομικά ταλαιπωρημένες και πληγείσες λαϊκές και εργατικές τάξεις.
Η συμφωνία αυτή παραβιάζει ευθέως τις αποφάσεις του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ και το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης. Συγχρόνως ελλοχεύει ο κίνδυνος εκμαυλισμού της ενωτικής και ριζοσπαστικής Αριστεράς.
Λέμε ΟΧΙ στην υποταγή, στην παράδοση της Χώρας στις κανιβαλικές προθέσεις των νεοφιλελεύθερων δυνάμεων, ντόπιων και διεθνών. Επιμένουμε στο ΟΧΙ.
Στο όνομα της Αριστεράς θα συνεχίσουμε τον αγώνα ενάντια στη λιτότητα, στα μνημόνια, στους εκβιασμούς της Ε.Ε, που στοχεύουν στην πλήρη ισοπέδωση των εργατικών και λαϊκών τάξεων. Αντιστεκόμαστε και δεν υποχωρούμε».