Τρίτη, 14 Ιουλίου 2015 18:15

Οι προμηθευτές δεν δίνουν τρόφιμα για την κατασκήνωση της Αγίας Μαρίνας

Οι προμηθευτές δεν δίνουν τρόφιμα για την κατασκήνωση της Αγίας Μαρίνας

ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΕΙΨΗ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑΣ 
Κλειστή ενδέχεται να μείνει η κατασκήνωση της Αγίας Μαρίνας, στον Ταΰγετο, γιατί οι προμηθευτές, λόγω της έλλειψης ρευστότητας, δεν δίνουν τρόφιμα. Εξετάζεται η περίπτωση να γίνει ανάθεση σε εταιρία κέτερινγκ…

Το μεσημέρι, κατά τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Παιδείας, Παναγιώτης Γαραντζιώτης, ανακοίνωσε ότι ο διαγωνισμός για την προμήθεια τροφίμων για τη λειτουργία της κατασκήνωσης απέβη ατελέσφορος. Αυτό γιατί, όπως σημείωσε, προσήλθε μόνο ένας προμηθευτής, ο οποίος έδωσε προσφορά για λίγα είδη και μάλιστα σε τιμές υψηλότερες από αυτές της μελέτης. Ο Παναγιώτης Γαρατζιώτης τόνισε ότι οι προμηθευτές φοβούνται να αναλάβουν τη δέσμευση της προσφοράς των τροφίμων λόγω της οικονομικής κατάστασης και των κλειστών τραπεζών.
Πρότεινε και έγινε δεκτό κατά πλειοψηφία να αναζητηθούν εταιρίες κέτερινγκ, ώστε να αναλάβουν εξ ολοκλήρου την προμήθεια και το μαγείρεμα του φαγητού.
Σημειώνεται ότι η κατασκήνωση κανονικά πρέπει να ανοίξει στα τέλη Ιουλίου, προκειμένου να φιλοξενήσει για δέκα ημέρες μέχρι 150 παιδιά. Ακολούθως θα ανοίξει για άλλες δέκα ημέρες προκειμένου να φιλοξενήσει μέχρι 100 ηλικιωμένους.
Ο Σταμάτης Μπεχράκης, της μείζονος μειοψηφίας, τόνισε ότι η δημοτική αρχή θα πρέπει να παροτρύνει τους παραγωγούς του Ταϋγέτου να δημιουργήσουν κοινωνικές επιχειρήσεις και να προμηθεύουν με τοπικά προϊόντα την κατασκήνωση. Κάτι τέτοιο, ανέφερε, θα υποστηρίξει τόσο τη λειτουργία της κατασκήνωσης όσο και τους ίδιους τους παραγωγούς της περιοχής.
Ο επικεφαλής της Αλλαγής, Θόδωρος Μπρεδήμας, πρότεινε η προμήθεια των τροφίμων να γίνεται απευθείας από τον διαχειριστή της κατασκήνωσης και όχι μέσω διαγωνισμού από το Δήμο, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι με αυτό τον τρόπο και προμηθευτές θα βρεθούν και οι τιμές θα είναι καλύτερες. Ωστόσο η Υπηρεσία απάντησε ότι αυτή η διαδικασία δεν επιτρέπεται πλέον από τη νομοθεσία.
Στ.Μ.