Τρίτη, 14 Ιουλίου 2015 17:46

Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ την Τετάρτη κατά του νέου μνημονίου

Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ την Τετάρτη κατά του νέου μνημονίου

ΟΧΙ ΗΤΤΟΠΑΘΕΙΑ ΚΑΙ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ 
Να μην περάσουν στον εργαζόμενο κόσμο η ηττοπάθεια και ο συμβιβασμός, καλεί το ΠΑΜΕ, που διοργανώνει για αύριο, ημέρα ψήφισης νέων μνημονιακών νόμων, συλλαλητήριο και στην Καλαμάτα. Τονίζει επίσης ότι οι αγώνες που έρχονται θα είναι πιο σκληροί και δύσκολοι, γι’ αυτό και οι εργαζόμενοι πρέπει να στηριχθούν αποκλειστικά στη δική τους δύναμη…

Το ΠΑΜΕ ασκεί κριτική και στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ, σημειώνοντας στην ανακοίνωσή του ότι ήταν «χέρι χέρι με τους κυβερνητικούς συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ όλο το προηγούμενο διάστημα, μας καλούσαν δήθεν αγωνιστικά να στηρίξουμε την κυβέρνηση στις διαπραγματεύσεις της και δεν έλειψαν από καμία κυβερνητική φιέστα».
Το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ θα γίνει στις οκτώ το βράδυ της Τετάρτης, στην πλατεία 23ης Μαρτίου. Όπως τονίζει στην ανακοίνωσή του, «η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όπως και οι προηγούμενες μας ματώνουν, μας σφαγιάζουν για να σώσουν με κάθε τρόπο την κερδοφορία των μονοπωλιακών ομίλων. Χωρίς να καταργήσουν ούτε μισό άρθρο από τους νόμους που πτώχευσαν το λαό τα προηγούμενα χρόνια, φέρνουν νέα μέτρα ολικής εξόντωσης των εργαζόμενων και του λαού. Χρήμα, νέα προνόμια και προστασία στους επιχειρηματικούς ομίλους!
Το ΠΑΜΕ είχε προειδοποιήσει τους εργαζόμενους από νωρίς για το ρόλο της νέας κυβέρνησης! Τώρα που ήρθε η ώρα των αποφάσεων φάνηκε ξεκάθαρα ο βαθιά εχθρικός ρόλος της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προς τα εργατικά-λαϊκά συμφέροντα. Όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, δεν έκανε λάθος, δεν είναι ανίκανη. Αντιθέτως είναι αρκετά ικανή ώστε να φέρει συνολικά όλο το πακέτο πτώχευσης του λαού και με το νέο μνημόνιο που υπέγραψε να ικανοποιήσει όλες τις πάγιες επιδιώξεις και τους πόθους των βιομηχάνων-εφοπλιστών-μεγαλοεργοδοσίας». Σημειώνει επίσης ότι «η λαϊκή παρέμβαση, η οργή για τα νέα μέτρα πτώχευσης, πρέπει να συνδυαστούν με τη μαζική και ουσιαστική συμμετοχή των εργαζομένων, των ανέργων, των νέων και των γυναικών στα σωματεία, στα συνδικάτα, στις μαζικές οργανώσεις. Να πυκνώσουν οι συζητήσεις στα εργοστάσια, σε όλους τους τόπους δουλειάς. Σε αυτόν τον αγώνα χωράνε όλοι, ανεξάρτητα από την χθεσινή τους πολιτική στάση».